Pa di češ uspoređivati TISK i BLJE po booku.
Da, Belje ima jako dobar sustav navodnjavanja.
Za susutav navodnjavanja i na kojim površinama on postoji nisam siguran ali ono što sam vidio na potezu, baranjsko petrovo selo- belišće(tzv. bakanga) i na putu prema osijeku preko čeminca podbacit će 50 % sigurno, nažalost kao i u cijeloj baranji(odnosi se i na mađarski dio baranje)
Pa di češ uspoređivati TISK i BLJE po booku.
Da, Belje ima jako dobar sustav navodnjavanja.
Ma nisu uopće za usporedbu, a book je za usporedbu sa drugim firmama iz istog sektora.
To mi dobro dođe, jer pratim iste sektore na NYSE i L.SE(FTSE) koji su debelo ispred nas.
Book ponekad ima smisla u kombinaciji udjela neto profita u prihodima, P/E i P/S.
Evo primjer jedne krnje analize…
Još mi treba 2-3 mj. da završim svoj BI sustav, a onda krećem… [smiley2][smiley2][smiley2]
Prema mojim inf. suša nije ugrozila Beljske oranice.
Što se mene tiče sve iznad 50% na god. je super rez.
BLJE je lanjske jeseni doseglo 350 a po svemu sudeći tu će možda biti i ove jeseni. Veliki skok je bio sredinom 2006, a onda je slijedila “godina koju su pojeli skakavci” (sad bi mogla suša).
Sviđa mi se vaša gornja konstatacija. Da je sad moguće na 5 minuta vratiti se godinu unatrag i kupiti brzo, bilo bi puno više od 50%.[smiley2]
Prema mojim inf. suša nije ugrozila Beljske oranice.
Ne će ugroziti u tolikoj mjeri, ali će im sigurno povećati troškove.
Fazan, molim te nemoj iznositi obmane i neistine. Bolje šuti. Free float na Belju je 600.000 dionica od kojih Todini prijetelji drže barem 100.000. Dakle, trguje se sa nekih 500.000 dionica. I to je to. A kad krene, sumljam da ćeš uskočiti jer će ti biti skupo i bojati ćeš se da se cijena ne odbije i padne na početak.
zasto prijatelji ? Samo zaposlenici Jamnice kupili su pakete po cca 140 kn i sad drze dosta dobar postotak. Ako kome zagusti … pa makar bilo i po 350 kupiti ce se jeftino. 🙂
to je sigurno da ce im povecati troskove ali to belje ne dira ni pol posto kako ce trosak biti veci ili manji tako ce hrana biti skuplja to se upravo vidjelo na primjeru kruha todoric sa beljom ima zatvorenu proizvodnju a bogami ima i gdje plasirati robu[smiley2][smiley2]
to je sigurno da ce im povecati troskove ali to belje ne dira ni pol posto kako ce trosak biti veci ili manji tako ce hrana biti skuplja to se upravo vidjelo na primjeru kruha todoric sa beljom ima zatvorenu proizvodnju a bogami ima i gdje plasirati robu[smiley2][smiley2]
A da još nema uvoza, gdje bi nam bio kraj.
Tamo gdje je Agrokor tamo je i lova… Pogledajte slučajeve na ZSE-u i BELEX-u.
Uvijek izvrsni prinosi. Ne znam za primjer kada je bilo obrnuto. Ispravite me ako griješim.
Važnost proizdvodnje hrane (i pića) bit će sve veća i veća. Agrokor općenito, a BLJE među jačim proizvođačima iz koncerna uskoro će imati sve veću i veću težinu, i naravno zaradu. Siguran sam da će u u sljedećih 5-6 godina cijena ove dionice još višestruko porasti, tj. da bi se gotovo moglo garantirati barem 30% godišnje, što je zasigurno odličan rezultat, osobito za velike igrače.