Novi sam u dionicama, imam nekih 100 000kn sa strane, pa bih molio savjet za ulaganje. Stvar je u tome da mi u travnju 2008. trebaju ti novci. Razmisljao sam o kupnji belja za 60% iznosa? Molio bih ako mi mozete dati prijedlog strukture portfelja, dakle kratkorocno ulaganje do travnja 2008., uz ocekivani prinos 20-25% (na temelju vase procjene) ? U koje dionice da udem i u kojoj kolicini koju dionicu?
p.s. te novce imam iz prodaje dijela dionica riviere porec koje sam naslijedio. Prodao sam ih po 745kn prosli mjesec u vrijednosti tih 100 000kn. sad to zelim uloziti do travnja 2008 kada mi treba lova uz oko 20% prinosa.
Hvala unaprijed
Baja, stavi ti to u fond. Iz tvog aspekta puno bolja alternativa
Novi sam u dionicama, imam nekih 100 000kn sa strane, pa bih molio savjet za ulaganje. Stvar je u tome da mi u travnju 2008. trebaju ti novci. Razmisljao sam o kupnji belja za 60% iznosa? Molio bih ako mi mozete dati prijedlog strukture portfelja, dakle kratkorocno ulaganje do travnja 2008., uz ocekivani prinos 20-25% (na temelju vase procjene) ? U koje dionice da udem i u kojoj kolicini koju dionicu? p.s. te novce imam iz prodaje dijela dionica riviere porec koje sam naslijedio. Prodao sam ih po 745kn prosli mjesec u vrijednosti tih 100 000kn. sad to zelim uloziti do travnja 2008 kada mi treba lova uz oko 20% prinosa. Hvala unaprijed
Oko ulaganja svojih novaca odluku moraš donijeti sam. Forum može poslužiti za dobivanje ideja ali svakako sam odluči što ćeš kupiti na temelju činjenica. Osobno sam uvjeren da sa Beljem ne možeš pogriješiti na taj rok ali to je samo moje mišljenje.
Ako želih 20% u tom roku najsigurnije je podijeliti novac na 2 ili 3 dijela i odlučiti se za 2 ili 3 dionička ili mješovita fonda. Korekcija u regiji je lagano iza nas pa ja ne bi puno kalkulirao i stavio bi večinu novaca u neki od brzorastućih dioničkih fondova.
A sada o Belju, danas je cijena izašla van boolingerovih krivulja i nije se odbila ispod 320 kn što je odličan pokazatelj da nastavljamo dalje uz mogući zastoj sutra i/ili početkom sljedećeg tjedna.
Novi sam u dionicama, imam nekih 100 000kn sa strane, pa bih molio savjet za ulaganje. Stvar je u tome da mi u travnju 2008. trebaju ti novci. Razmisljao sam o kupnji belja za 60% iznosa? Molio bih ako mi mozete dati prijedlog strukture portfelja, dakle kratkorocno ulaganje do travnja 2008., uz ocekivani prinos 20-25% (na temelju vase procjene) ? U koje dionice da udem i u kojoj kolicini koju dionicu? p.s. te novce imam iz prodaje dijela dionica riviere porec koje sam naslijedio. Prodao sam ih po 745kn prosli mjesec u vrijednosti tih 100 000kn. sad to zelim uloziti do travnja 2008 kada mi treba lova uz oko 20% prinosa. Hvala unaprijed
Definitivno uloži u fondove većinu sredstava. Oni su sada na najnižim razinama od 4. mjeseca pa je dobar trenutak za ulaz. Pazi na ulazne i izlazne naknade i po mogućnosti provjeri ove novootvorene. U njihovim portfeljima su atraktivne dionice SCG, CG, Mak, Rusije, itd. Tržišta koja još nemaju zrelost, na kojima je visoka volatilnost, ali i mogućnost zarade. A ako si dovoljnjo hrabar i odvažan manji dio uloži u dionice.
Možeš žmirečki izvući par iz CROBEX-a i možeš biti čak uspješniji od tržišta. [smiley8] Ovo ne preporučujem.
Kod investiranja je bitno kakav si tip investitora. Da li više voliš extra prinos ili prevladava bojazan od gubitka.
Neki logični slijed investiranja (po meni) bi bio: nekretnine, inv. fondovi, a tek kasnije donice i obveznice (50:50) sa max. (70:30). Na poslijetku pokretanje svojeg vlastitog businessa.
taxodium – kao što kolege kažu – bolje uloži u fond (najmanje muke, skoro pa siguran prinos koji ti treba). jedan dio odvoji za IPo T-HTa!!!
BLJE-R-A Vrijeme: 11:21:59
Kupnja Ukupno ponuda 30
Ukupno dionica 7607
Prodaja Ukupno ponuda 43
Ukupno dionica 6064
323,51 109
323,50 30
323,00 100
322,30 20
322,00 555
324,99 2
325,00 50
327,99 25
328,00 255
328,49 52
Transakcije
Cijena Količina Vrijeme
324,99 30 11:12:26
323,00 35 10:20:36
Vrlo solidna potražnja iznad 320 kn.
Šta ih to priječi da malko lupnu po kupnji?[smiley2]
Evo zazivao si vraga pa si nekoga prepao i taj odmah lupio po kupnji s 32 komada.
http://www.rast.hr/hr/trziste/ticker/BLJE-R-A.html
lijepa i poticajna slika za nastavak tjedna….
Da podsjetimo. Danas u 13.00 je redovita godišnja skupština. Ako bude tko išao biti ćemo mu zahvalni ako nas izvjesti kako je bilo.
Dnevni red:
1. Izvješće Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru vođenja Društva u 2006. godini
2. Izvješće Uprave o stanju u Društvu
3. Izvješće revizora Društva
4. Usvajanje godišnjih financijskih izvješća Društva za 2006. godinu
5. Donošenje odluke o raspodjeli dobiti za 2006. godinu
6. Donošenje odluke o davanju razrješnice za rad
a) Upravi Društva
b) Nadzornom odboru u vođenju Društva
7. Imenovanje revizora za poslovanje Društva za 2007.
8. Donošenje odluke o stavljanju izvan snage odluke o povećanju temeljnog kapitala koja je donesena na Skupštini Društva održanoj 15. prosinca 2006.
9. Donošenje odluke o stavljanju izvan snage odluke o izmjenama i dopunama Statuta Društva koja je donesena na Skupštini Društva održanoj 15. prosinca 2006.
10. Donošenje odluke o povećanju temeljnog kapitala Društva izdavanjem novih dionica te davanju suglasnosti na sklapanje ugovora o pretvaranju potraživanja u temeljni kapital
11. Donošenje odluke o potpunom isključenju prava prvenstveno ostalih dioničara pri upisu novih dionica
12. Izvješće Uprave o razlozima za potpuno isključenje prava prvenstva ostalih dioničara pri upisu novih dionica
13. Donošenje odluke o dopuni djelatnosti Društva
14. Donošenje odluke o izmjenama i dopunama Statuta Društva.
E moj narode….., što bi rekao MArko Perković Thomson:
http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=504&pg=305
http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=504&pg=199
I dalje ništa nažalost…
[smiley6]