Cijelu našu vladu možeš kupiti jednim ručkom, ko zna kakve ih još afere čekaju [smiley2]
Cijelu našu vladu možeš kupiti jednim ručkom, ko zna kakve ih još afere čekaju [smiley2]
Htio si valjda reći kavicom![smiley1]
Ne, baš je ručak u pitanju i satovi [smiley2], a šoferi u našoj državi dilaju skupe rekete, a referenti poslužuju skupe kavice…
Čak je i Tuđman volio reket. Vozači se samo ugledaju u svoje poslodavce.
fazan: ” Beljara ima gro zemlje u najmu. To je uglavnom državno zemljište. ” Aha. A reci mi molim te koji politicar, stranka ili vlada bi imala petlje ista Todoricu reci ili mu pokusati pomrsiti racune?
Ne prtljaj bez veze. Gledaj što su rusi napravili nekim svojim tajkunima koji imaju 10 puta više novca nego cijela naša država.
Reci ti meni: kada bi netko danas kupovao Belje od Todorića, kako bi računao zemlju koja je u najmu? Kao vlasništvo ili kao najam?
I ja sam u početku mislio slično: j*** koliko zemlje. Onda se ispostavilo da gro toga nije u vlasništvu Belja.
Fazanska kokoš nije pročitala ovo ( nije bitno čija je prerija već tko po njoj lovi bizone bljedoliki Fazane, hi,hi,hi ) http://www.poslovni.hr/47727.aspx
Ja jučer bio na klopi u Baranji. Da vidiš kako samo bizoni slobodno lutaju prerijom. (a pored njih bageri ruše stare štale i grade nove)
sumnjam da todorić ne bi mogao kupiti to zemljište ako bi mu se isplatilo on umjesto toga jeftino unajmljuje pa ako je tako bolje za todorića bolje je i za dioničare..
Alien:
”
fazan: ” Beljara ima gro zemlje u najmu. To je uglavnom državno zemljište. ” Aha. A reci mi molim te koji politicar, stranka ili vlada bi imala petlje ista Todoricu reci ili mu pokusati pomrsiti racune?
”
Ne prtljaj bez veze. Gledaj što su rusi napravili nekim svojim tajkunima koji imaju 10 puta više novca nego cijela naša država.
Reci ti meni: kada bi netko danas kupovao Belje od Todorića, kako bi računao zemlju koja je u najmu? Kao vlasništvo ili kao najam?
I ja sam u početku mislio slično: j*** koliko zemlje. Onda se ispostavilo da gro toga nije u vlasništvu Belja.
Klasicna pogreska kao kod vecine vas: hvatate se nekretnina ko pijan plota. Firma koja ima svoj proizvod, brand, rijesen plasman, stalni posao itd. da ne nabrajam vrijedi x puta vise nego nekretnine (u ovom slucaju zemlja) koja je u vlasnistvu ili najmu. Banalan primjer cu vam dati: nek zemljiste vrijedi recimo milijun kuna, a nek Belje radi posao godisnje 100 milijuna kuna. Sto mislite, radi cega bi potencijalni kupac Belja kupovao firmu? Radi 1 milje jednokratno ili radi ovih 100 godisnje?
Usput, ne zaboravite da ne postoji tako skup najam (a Toda sigurno ne placa skupo) icega ako imate posao koji to s lakocom i bez opterecenja moze servisirati. Zasto da Toda recimo investiira npr. 20 milja eura u zemlju ako moze to investirati u pogon kojime ce zaraditi x puta vise?