BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo update stanja

None but ourselves can free our minds.Life is one big road with lots of signs. So when you riding through the ruts, don't complicate your mind.Bob's words

Dionica trenutno nije u fokusu a kupnja se uvijek povlači u takvim situacijama. Npr. prošli tjedan u Banja Luci kupnje uopće nije bilo na većini dionica. U dva dana situacija se okrenula za 180%. Dionice ovaj tjedan rastu do 10% na dan. Ali danas je kasno za kupovanje. Trebalo je biti hrabar prošli tjedan 🙂

Oni koji se love za kapitalizaciju Belja i kojima se čini da je kapitalizacija od 1,65 miljardi kn puno trebaju znati da trenutno K&R Belja iznose preko miljardu kn a ukupna angažirana imovina oko 1.6 miljardi kn.

Nakon dokapitalizacije K&R će iznositi preko 1.3 miljarde kn ili preko 160 kn po dionice što će još uvijek dati P/BV manji od 2 što je jako malo s obzirom da se radi o Todorićevoj firmi u snažnom investicijskom ciklusu.

Koliko brzorastuće firme mogu biti skupe može vidjeti na primjeru Magme. Koliko je ono P/BV na Magmi? Btw, upućeni vele da je Magma dobra investicija. Belje je svakako brzorastuća firma u što ćemo se uvjeravati iz kvartala u kvartal. Ukupno angažirana imovina će se nakon dokapitalizacije značajno povećati s obzirom da će Belju porasti kreditni rejting i otvorit će se mogućnost dobivanja novih povojnih zajmova.

Slažem se Quarkom, pogotovo s prvim pasosem posta. Treba kupovati kada nitko neće i obratno. Ali kada pada, mnogi izbjegavaju kupnju, iz straha, dok kada raste optimizma koliko hoćeš.
Za razliku od mnogih Quark se trudi objasniti i ne priča u prazno.

Postoje li kakva saznanja zašto Belje tone dolje.

Možda je kvaka u ovome računu. Vidjet ćemo za koji dan.

8. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. 5.885 0,11 Osnovni račun

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

primus: ” Postoje li kakva saznanja zašto Belje tone dolje. ” Možda je kvaka u ovome računu. Vidjet ćemo za koji dan. 8. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. 5.885 0,11 Osnovni račun

Hypo Alpe Adria Bank d.d. se počeo iskrcavati i na Končaru pa je navodno uzrokavao i tamo pad u proteklim danima. Nekuda im se žuri….

Hypo Alpe Adria Bank d.d. se počeo iskrcavati i na Končaru pa je navodno uzrokavao i tamo pad u proteklim danima. Nekuda im se žuri….

Na našu sreću, ako se oni iskrcavaju, nemaju neke količine i to se brzo probavi a možda se i povoljno sljedeći tjdan nešto uhvati.

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

Malo sam se kasno uključio u raspravu, ali mislim da bi Collinina procjena mogla biti točna.
Teško je procjeniti koliko držati ovu dionicu, ali mislim da bi target trebao biti iznad 1000.

Znam da nije za usporedbu, ali obje firme su u većinskom Agrokorovom vlasništvu pa
evo nekoliko brojeva za osjećaj za feeling. Na tisku sam odlično zaradio, a siguran sam
da će i Belje biti odlična dionica.

Belje Tisak
———————————————
BV(2005) 191,73 47,70
BV(2006) 191,40 59,96
BV(1Q-2007) 191,67 67,09

Tem.kapital 551 mil 238 mil
Br.radnika 1892 2962

Uk.prih(2005) 823 mil 1791 mil
Uk.prih(2006) 661 mil 2006 mil

N.Dobit(2005) 103 mil 28 mil
N.Dobit(2006) 9 mil 29 mil

Min.cijena(365) 202,01 371,00
Max.cijena(365) 349,90 1550,00

The Truth Is Out There

Hypo je promjenio vlasnika a time i poslovnu strategiju. Smanjuju udjele u svim drustvima jer Svabe ne vole balkansku kocku. Samo je pitanje kad ce stati s rasprodajom.

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

Ljudi moji, ovo dionica nikako da se makne sa mrtve točke….Unutra sam već godinu dana i od cijelog portfelja ova mi je dionica požderala najviše živaca….Pozdrav svima

Kruha i dionica.....

Šta je tebi 35-40% rasta godišnje,loše?????
Ja bi bio presretan[smiley2]

[color=blue]Paaaa po lojtrici gor, pa po lojtrici dol...pa po lojtrici gooorrr i doooollll...........[/color]

K/P

None but ourselves can free our minds.Life is one big road with lots of signs. So when you riding through the ruts, don't complicate your mind.Bob's words

Quark i ekipa…

Tamo gdje je Hypo, tamo je i rasprodaja. Što mislite da li rasprodaju sve, ili do određenog postotka?

Ako netko ima kakvu informaciju iz Hypa nek ju objavi.

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

Pogledaj stanje od 10/2006…o tome ti ja pričam, ali svanut će i nama….

Kruha i dionica.....

New Report

Close