BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Bollinger

John Galsworthy: Ako ne razmišljaš o budućnosti, ne možeš je ni imati.

Ja sam upozoraval da bu bilo Belja opet po 300 jezerač i evo ga.

Možeš li me upozoriti kakvo će vrijeme biti 15. kolovoza, jerbo onda idem na more, pa me zanima.

I love the Smell of Profits in the Morning

Ozbolt_F:

Možeš li me upozoriti kakvo će vrijeme biti 15. kolovoza, jerbo onda idem na more, pa me zanima.

Daj i meni vremensku za period od 3.8. do 19.8. ali za Finsku i Norvesku da znam da li da stavljam zimske gume na auto ili ne [smiley1][smiley1]

A mogao bi nam dati i brojeve lota?

Ozbolt_F:

Ti s tom zelenjavom si mi simpatičan pa bum ti rekel, bu ti kišno, najbolše ti je da ni nejdeš. Zabij se u klet i cuclaj gemište.[smiley1]
A za Loto pitaj onu Galićevu fuficu.

A mogao bi nam dati i brojeve lota?

hoce bit sutra suncano u emiratima?

“Please, God, Just One More Bubble.”

Kupnja
12 naloga, 6434 = 536,16 po nalogu tj odzmu li se ovih 5 koji se vide dobije se 5462 u 7 naloga odnosno 780 komada po nalogu

Prodaja
51 nalog 6406 = 125,6 po nalogu tj. odzmu li se ovih 5968 u ostalih 46 naloga dobije se prosjek od 130 dionica po naloga

da li netko od iskusnijih može povući sa nekim neki zaključak o ovome a da nije u stilu već su nalozi ispod na kupnji i to. Da li je to uopće bitno za psihologiju dionice jer nije kod svih tako.

Da li je to uopće neki pokazatelj?

Eto smo je dočekali ispod 300,00 kn. Nadam se da margin callovi uskoro ne će zazvoniti.[smiley10]

Dionica trenutno nije u fokusu a kupnja se uvijek povlači u takvim situacijama. Npr. prošli tjedan u Banja Luci kupnje uopće nije bilo na većini dionica. U dva dana situacija se okrenula za 180%. Dionice ovaj tjedan rastu do 10% na dan. Ali danas je kasno za kupovanje. Trebalo je biti hrabar prošli tjedan 🙂

Oni koji se love za kapitalizaciju Belja i kojima se čini da je kapitalizacija od 1,65 miljardi kn puno trebaju znati da trenutno K&R Belja iznose preko miljardu kn a ukupna angažirana imovina oko 1.6 miljardi kn.

Nakon dokapitalizacije K&R će iznositi preko 1.3 miljarde kn ili preko 160 kn po dionice što će još uvijek dati P/BV manji od 2 što je jako malo s obzirom da se radi o Todorićevoj firmi u snažnom investicijskom ciklusu.

Koliko brzorastuće firme mogu biti skupe može vidjeti na primjeru Magme. Koliko je ono P/BV na Magmi? Btw, upućeni vele da je Magma dobra investicija. Belje je svakako brzorastuća firma u što ćemo se uvjeravati iz kvartala u kvartal. Ukupno angažirana imovina će se nakon dokapitalizacije značajno povećati s obzirom da će Belju porasti kreditni rejting i otvorit će se mogućnost dobivanja novih povojnih zajmova.

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

Evo npr. komenta 1Q2007 sa Prve genracije:

Za razliku od istog razdoblja lani u kojem je ostvarena neto dobit od 305 tisuća kn, Belje je u prvom kvartalu 2007. godine ostvarilo neto dobit od 1,5 mln kn. Ukupni prihodi porasli su za 32%, na 113,47 mln kn, a ukupni rashodi za 31%, na 111,98 mln kn. Poslovni su prihodi zabilježili 33%-tni porast, na 111,49 mln kn, od čega na prodaju na domaćem tržištu otpada 93,71 mln kn, a na stranom tržištu 3,57 mln kn. Financijski prihodi povećani su za 24% i iznose 1,99 mln kn. Po istoj su stopi rasli i poslovni rashodi koji iznose 151,48 mln kn, od čega najveći porast bilježi stavka vrijednosnog usklađenja i rezerviranja (s 79 tisuća kn na 2,43 mln kn). Financijski rashodi povećani su s 1,83 na 5,79 mln kn. Novac na računu i u blagajni povećan je s 3,17 na 8,27 mln kn.

Pa vi prodajte. Meni će u srijedu biti odobren novi margine i nadam se povoljnom dokupu.

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

Ma nemoj mi reći da uspoređuješ Magmu i Belje?!?!

New Report

Close