BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

fazan:

quark: ” Ukoliko se ne upiše dokapitalizacija napuštam brod. ” to ti može potrajati nekoliko mjeseci … pogotovo ako se netko bude žalio …

Vjerujem da je to procedura jer se ključni elementi dokapitalizacije nisu promijenili što znači da je dokapitalizacija usuglašena na svim nivoima i da Agrokor ima zeleno svjetlo da to učini. Inače ne vidim svrhu ponavljanja prošle godine.

Znaš šta mene pati kod Tode već neko vrijeme: strah me da se on malo ne zaigra previše. Mislim, ima love za investiranje, boli glava. Ali se sad razletio na sve strane, sve bi odjednom. Ulagao bi vamo, dokapitalizirao tamo, eno opet je nešto kupio jučer.

No respect

Kako znaš da se ključni elementi nisu promijenili? Meni se čini da su ih odbili na trgovačkom sudu (kasnije vjerovato i savjetovali kako da ovo prijevaru ozakone) pa sada idu ispočetka.

Kako god, drago mi je da smo se složili oko nekih stvari. Igru ionako vode malo veći igrači od nas (vidi Zaba skrbnički). Zanimljivo je da se on pojavljuje nakon što su neki dioničari već dobrano podebljali pozicije. Zbog toga nema druge nego zauzeti pozicije i čekati rasplet sa ili bez dionica Belja.

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

SLK

još uvijek je on mali igrač (u nekim EU omjerima). Pametno je dosad radio, ima podršku države, i mislim da je to dobitna kombinacija.

Neki dan sam razmišljao o njemu, Raiću i sl. Pa to je ustvari bila namjera Tuđmana kada je govorio o 200 bogatih obitelji. Jedan od takvih je i Todorić.

Stvar je samo u interpretaciji i političkom prikazivanju. Šteta što od tih 200 nitko nije uletio u neku našu banku, ovako sve sami žabari i jodlari.

I love the Smell of Profits in the Morning

fazan: ” Kako znaš da se ključni elementi nisu promijenili? Meni se čini da su ih odbili na trgovačkom sudu (kasnije vjerovato i savjetovali kako da ovo prijevaru ozakone) pa sada idu ispočetka. ” Kako god, drago mi je da smo se složili oko nekih stvari. Igru ionako vode malo veći igrači od nas (vidi Zaba skrbnički). Zanimljivo je da se on pojavljuje nakon što su neki dioničari već dobrano podebljali pozicije. Zbog toga nema druge nego zauzeti pozicije i čekati rasplet sa ili bez dionica Belja.

Drago mi je da je završilo neriješno.

I love the Smell of Profits in the Morning

A ima li tko ideju tko bi se mogao skrivati iza skrbničkog Centar banke? Da li je onaj za kojeg ja mislim da je? I kada bi se dotični mogao ukazati običnim smrtnicima?

Znaš šta mene pati kod Tode već neko vrijeme: strah me da se on malo ne zaigra previše. Mislim, ima love za investiranje, boli glava. Ali se sad razletio na sve strane, sve bi odjednom. Ulagao bi vamo, dokapitalizirao tamo, eno opet je nešto kupio jučer.

Na to ću ti odgovoriti stihovima Parnog valjaka:

“ma pusti nek traje, sve dok traje dobro je…”

Uostalom zbog toga ulažem u dionice a ne u fondove. Kad nanjušim probleme držim se one stare kineske poslovice:

“Take the Money and Run”

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

Mislim da nije loše da malo diverzificira djelatnost, a nadajmo se da u tomu neće pretjerati.
Inače, u prilog ovomu gore mogu dodati informaciju (koja, koliko znam, nigdje nije objavljena) da je prije 15-ak dana ekipa iz agrokora dolazila na pregovore oko jednog golemog turističkog kompleksa (s golf terenom, hotelima itd.) čija je projektna dokumentacija gotova i uskoro se ide u realizaciju natječajem…

SLK: ” Znaš šta mene pati kod Tode već neko vrijeme: strah me da se on malo ne zaigra previše. Mislim, ima love za investiranje, boli glava. Ali se sad razletio na sve strane, sve bi odjednom. Ulagao bi vamo, dokapitalizirao tamo, eno opet je nešto kupio jučer. ” Mislim da nije loše da malo diverzificira djelatnost, a nadajmo se da u tomu neće pretjerati. Inače, u prilog ovomu gore mogu dodati informaciju (koja, koliko znam, nigdje nije objavljena) da je prije 15-ak dana ekipa iz agrokora dolazila na pregovore oko jednog golemog turističkog kompleksa (s golf terenom, hotelima itd.) čija je projektna dokumentacija gotova i uskoro se ide u realizaciju natječajem…
U partnerstvu sa Adrisom…navodno…

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

Kakve veze to ima s Beljem???

SLK: ” Znaš šta mene pati kod Tode već neko vrijeme: strah me da se on malo ne zaigra previše. Mislim, ima love za investiranje, boli glava. Ali se sad razletio na sve strane, sve bi odjednom. Ulagao bi vamo, dokapitalizirao tamo, eno opet je nešto kupio jučer. ” Mislim da nije loše da malo diverzificira djelatnost, a nadajmo se da u tomu neće pretjerati. Inače, u prilog ovomu gore mogu dodati informaciju (koja, koliko znam, nigdje nije objavljena) da je prije 15-ak dana ekipa iz agrokora dolazila na pregovore oko jednog golemog turističkog kompleksa (s golf terenom, hotelima itd.) čija je projektna dokumentacija gotova i uskoro se ide u realizaciju natječajem…

I dalje samo hvalospjevi, ni riječi o tome koliko vrijedi Belje, zašto ga kupiti, nego uhvatiti 5%u danu i to je jedino. Bravo, izvanredno razmišljanje za jednog dugogodišnjeg investitora.

Već sam davno pisao o tome, pa da rezimiram najbitnije – vrijedi 240 kuna po dionici plus ostvarena dobit po dionici u zadnjih nekoliko mjeseci.

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

Već sam davno pisao o tome, pa da rezimiram najbitnije – vrijedi 240 kuna po dionici plus ostvarena dobit po dionici u zadnjih nekoliko mjeseci.

Gospon mreich, prisjetio sam se situacije prije par mjeseci kad sam dosta pisao o LVCV i kada ste mi odgovorili da je skok cijene LVCV iznad 500 neuspjeli pokušaj navlačenja. Složio bih se sa Vama da Belje vrijedi 240 kn + kusur da je Belje kompanija poput Podravke. No Belje čeka novi investicijski ciklus kojemu je cilj višestruko povečati tržišnu vrijednost kompanije kroz povećanje prihoda i dobiti u narednim godinama.

Vidim da neki brzo zaboravljau neke stvari pa savjetujem da u miru još jedamput pročitaju intervju sa Škorićem od prije par mjeseci:

http://www.poslovni.hr/37258.aspx

Pogledaju li se financijski pokazatelji, vidljivo je kako je ukupan prihod stalno raste, kao i dobit. Kakva je bila protekla u odnosu na 2005. godinu? Što planirate za 2007. godinu?

Agrokor je ušao kada je ukupan prihod Belja bio na razini nekih 420 milijuna kuna. To je bilo, koliko se sjećam, 2004. godine. Godinu kasnije, 2005. iznosio je 416 milijuna kuna dok je lani, ako uzmemo konsolidirano Belje i d.o.o.-e, prihod bio na razini od negdje 820 milijuna kuna. Od toga je samo Belje uprihodilo oko 700 milijuna kuna. Plan nam je u 2007. godini prijeći milijardu kuna. S novim investicijama, otvaranjem novih farmi i razvojem kooperacije po cijeloj Hrvatskoj to je realno moguće ostvariti. To je, uostalom, i bio cilj Agrokora. Belje to može, čak i više od toga. Prvo ćemo prijeći taj prag od milijarde, a s daljnjim ulaganjima uslijedit će i povećanje ukupnoga prihoda. Uz to, Belje je lani poslovalo pozitivno i ostvarili smo dobit koja na razini cijeloga Belja d.d. iznosi 10 milijuna kuna, a ukupno konsolidirano s ostalim tvrtkama to je oko 13 milijuna kuna.

New Report

Close