Također, molim kolegu Dejavue da se osvrne na moj post, kako dokapitalizacijom povećavamo tržišnu kapitalizaciju, jer više ne čujem ni glasa od velikog “znalca”. Hvala!
Kada prodati treba svatko procjeniti sam. To ovisi o načinu ulaganja. Najbolje je uopće ne prodavati jer tako samo zarađujete brokerima a često sebi napravite medvjeđu uslugu jer kasnije kupujete skuplje. Definitivno još par godina neću savjetovati prodaju Belja.
Eto, sve sam vam servirao. Ne mislim više objašnjavati zašto kupujem Belje i svoje postupke.
Kada prodati treba svatko procjeniti sam. To ovisi o načinu ulaganja. Najbolje je uopće ne prodavati jer tako samo zarađujete brokerima a često sebi napravite medvjeđu uslugu jer kasnije kupujete skuplje. Definitivno još par godina neću savjetovati prodaju Belja.
Eto, sve sam vam servirao. Ne mislim više objašnjavati zašto kupujem Belje i svoje postupke.
Svatko ima svoju glavu i pamet,i trbao bi biti svjestan rizika ,i nevidim potrebu da se covjek pravda nekome zasto je sta kupio ili prodao.
Tko ne moze samostalno donjeti odluku kada kupiti a kada prodati i sa kojim razlogom ,sigurno ce izgubiti.
A kak komentirate ovo; Po meni je to za one koji imaju dionicu smanjivanje udjela i cijene (ako malo bacimo brojke na papir)
Ad 10. Temeljni kapital Društva povećava se izdavanjem novih dionica, a na temelju ugo¬vora o pretvaranju potraživanja u temeljni kapital.
Temeljni kapital Društva povećava se s iznosa od 551.548.700,00 kn za iznos od 270.000.000,00kn na iznos od 821.548.700,00 kn.
Društvo ovime izdaje ukupno 2.700.000 redov¬nih dionica serije C, svaka nominalnog iznosa od 100,00 kn oznake BLJE-R-A.
2.700.000 redovnih dionica serije C, oznake BLJE-R-A, svaka u nominalnoj vrijednosti od 100,00 kn upisat će društvo Agrokor d.d., Zagreb, Trg Dražena Petrovića 3, a sukladno ugovoru o pretvaranju potraživanja u temeljni kapital.
Čim se ovo povećanje temeljnog kapitala upiše u sudski registar Trgovačkog suda u Osijeku, Društvo će upisati povećanje temeljnog kapitala u knjigu dionica te u sustav Središnje depozitarne agencije i dioničar će biti upisan s odgovarajućim brojem dionica i nominalnim iznosom.
Daje se suglasnost Upravi Društva da potpiše i provede ugovor o pretvaranju potraživanja u temeljni kapital od 10. 10. 2006. između društva Agrokor d.d. i društva Belje d.d.
Ad 11. Daje se suglasnost na potpuno isključenje prava prvenstva ostalih dioničara osim Agrokora d.d. pri upisu novih dionica.[smiley6]
[img][/img]
Mogla bi se ponoviti ista situacija kao jučer, kad su svi čekali da se cijena spusti i onda krenuli po jeftinu nabavku.. čini mi se da se upravo to događa. Samo će u jednom trenu cijena skočiti, kada bude dovoljno velikih naloga na prodaji.
Dejavue: ” Kako se dokapitalizacijom povecava trzisna kapitalizacija? ” Pa to bi trebao znati, koliko se trudiš. Razvodnjavanje kapitala. 5515487 * 330 = 1.820.110.710 8215487 * 330 = 2.711.110.710 Meni se ne čini to dobrim. A tebi? Jel sada jasnije?
sto se ovdje razvodnilo?
koliko ja vidim, povecalo se…
[smiley2]
moje viđenje na tvoje pitanje o dokapitalizaciji opisao sam na stranici 335.
sto se ovdje razvodnilo?
koliko ja vidim, povecalo se…
Sad se hvataš za jednu riječ, a nisi komentirao moj odgovor tebi kako se dokapitalizacijom može povećati tržišna kapitalizacija.
Razvodnilo se, itekako, naročito za male dioničare.
quark: ” Ključna prednost koju dobiva Belje pretvaranjem dugovanja u kapital je povećanje kreditne sposobnosti firme i tu leži kvaka. Ja kupujem a ti što te volja. ” Samo ti kupuj, ali reci ljudima i kada prodaješ, nemoj biti sebičan. Malo da osvrnem na neke “znalce” s foruma. Dejavue i Mreich, veliki igrači tvrde: Što je kod IPKK zanimljivo na cijeni od 1250? A paralelno drukaju neke od najskupljih dionica na tržištu kao što su Belje, Zvijezda i IPKO. Nakon što se otvori oči Dejavue prodaje Zvijezdu jer više nije siguran nakon FA. Nadalje, dokapitalizacija Belja je po Dejavue odlična iako realno ovih 330 kuna na tržištu poskupljuju Belje za skoro 50%, smanjuje BV, povećava P/E koji je ionako sada prevelik, isključuje male dioničare iz te “odlične” dokapitalizacije. Dobit ionako malu će iskoristiti za krpanje dugova. Sve u svemu jako loše. Zato se treba pisati realno, a ne pisati neistinite postove. Ova dokapitalizacija samo služi Todoriću i nikom više, za dioničare jako porazno.
Dejavue je poceo kupovati ZVZD na 8700 kuna, zavrsio na 10800.
Dejavue je kupovao IPKK po 350 i prodao za njega prihvatljviih 650 kuna.
Dejavue jos uvijek kupuje BLJE, ali i prodaje, ako moze zaraditi 5% ili vise u danu…i to je to…
I dalje samo hvalospjevi, ni riječi o tome koliko vrijedi Belje, zašto ga kupiti, nego uhvatiti 5%u danu i to je jedino. Bravo, izvanredno razmišljanje za jednog dugogodišnjeg investitora.
A kak komentirate ovo; Po meni je to za one koji imaju dionicu smanjivanje udjela i cijene (ako malo bacimo brojke na papir) Ad 10. Temeljni kapital Društva povećava se izdavanjem novih dionica, a na temelju ugo¬vora o pretvaranju potraživanja u temeljni kapital. Temeljni kapital Društva povećava se s iznosa od 551.548.700,00 kn za iznos od 270.000.000,00kn na iznos od 821.548.700,00 kn. Društvo ovime izdaje ukupno 2.700.000 redov¬nih dionica serije C, svaka nominalnog iznosa od 100,00 kn oznake BLJE-R-A. 2.700.000 redovnih dionica serije C, oznake BLJE-R-A, svaka u nominalnoj vrijednosti od 100,00 kn upisat će društvo Agrokor d.d., Zagreb, Trg Dražena Petrovića 3, a sukladno ugovoru o pretvaranju potraživanja u temeljni kapital. Čim se ovo povećanje temeljnog kapitala upiše u sudski registar Trgovačkog suda u Osijeku, Društvo će upisati povećanje temeljnog kapitala u knjigu dionica te u sustav Središnje depozitarne agencije i dioničar će biti upisan s odgovarajućim brojem dionica i nominalnim iznosom. Daje se suglasnost Upravi Društva da potpiše i provede ugovor o pretvaranju potraživanja u temeljni kapital od 10. 10. 2006. između društva Agrokor d.d. i društva Belje d.d. Ad 11. Daje se suglasnost na potpuno isključenje prava prvenstva ostalih dioničara osim Agrokora d.d. pri upisu novih dionica.[smiley6]
Tocno to…neka mi smanji udio sa mojih mizernih 0,009% u kapitalu BLJE na jos mizernijih 0,00009%, ali digne cijenu po dionici u sljedecih godinu dana 200% i ja presretan.
Meni ostaje isti broj dionica, iste nominalne vrijednosti…smanjenog BV-a za 30 kuna i ogromna perspektiva…
[smiley11]