to nas je i uveseljavalo danas cijeli dan [smiley2]
Kaj se ovo dešava na Bejlu, kakav je ovo potop? Jel namjerno ili ??
Izgleda da se dionica ruši čim Quark ne piše o njoj?
govorio je kad mu je to bilo potrebno,al mislim da se netreba bojat tih 150 kom.
zato volim i ovu narodnu …
Da kolega kvark nebi krivo skužio jer sve što je rekao je za belje pozitivno. Te činjenice su pomalo uljepšane ali stvarne samo u trenutnoj situaciji služe za osobne svrhe:
“Dejavue: ” superhero: ” quark: ” Quark je dokupio Belje po 315 i 320 smiley1. ” sline mi cure… blago vama koji ste danas imali cash-a. smiley7 ” Kad smo prodali po 340 jucer i danassmiley2 ” Tako to rade uspješni trejderi poput vas i Bubašpare. ”
i to mi ide na …
i to mi ide na …
Što vam ide na …? Opisani postupak se short selling i sasvim je normalna stvar na tržištima kapitala. Akcija je vrlo riskantna jer nikad niste sigurni da li ćete dionice kupovati natrag jeftinije ili skuplje. Da bi ste shortali trebate vrlo dobro procjeniti reakciju tržišta na određenu vijest. Iako je sama vijest pozitivna za Belje bilo je za očekivati rekciju tržišta na vijest kakva se i dogodila. Reakcija je ionako bila neizbježna. Da kolega dejavue nije prodao, prodao bi netko drugi a kako je netko lijepo napisao tržište je pre plitko da to učine dvojica. Možda se trebate zapitati da li vam je mjestu na tržištu ako vam takve stvari idu na K? Možda je to previše stresno za vas? Možda je bolje da uzmete lovu i stavite je u neki fond a ako imate sreću možda je baš vaš fond ovih dana kupovao Belje. Slažem se kolegom dejavue da Belje ide na 1000 kn u roku od godine dana a to je i razlog zašto ulažem novac u njega i trošim vrijeme baveći se Beljem. I da, niste dobro izračunali, nemam ja para za 150 komada.
Metoda nije loša možda još platiti neki jumbo plakat gdje bih narod uvjerio da kupuju onda bi mi i short selling bio manje riskantan.
Vidim da se ovdje neki ljute na određene postupke jucer…zanimljivo! A sto se ne ljutite na fond kad vam srusi cijenu neke dionice svojim iskrcavanjem? to je onda opravdano?
Pa naravno da je!!! Svatko radi ovdje sto zeli…unatoc svim restrikcijama i ostalim glupostima, ovdje se unutra HR društva osjecam najslobodnije i najkreativnije…a ne krsim zakon…i tocka!
Prodao BLJE, kupio BLJE…to sam radio i radit cu…
Da nije bilo BLJE, to bi jucer napravio sa ZVZD, ali nisam stigao…eto…
Zasto bi ja mirno gledao kad to netko radi, a nanjusim sto ce raditi..
I jos nesto…oni koje nije hvatala panika jucer su mogli vidjeti kako je puno naloga na kupnji bilo na cca 310 kuna, kasnije i na 320 kuna….SVI ZELE KUPITI, jer dobro znaju sto kupuju…osim cinjenica koje znam…to ulijeva dodatnu sigurnost u ovu dionicu, jer vidim da puno ljudi misli o BLJE kao i ja, a dionicari su BLJE (to su tzv.sigurne ruke u BLJE).
Pozdrav!
Kupuju firmu koja ostvaruje 10 milijuna dobiti, a 9 milijuna koristi za krpanje starih rupa.
Ako je EPS za 2006 bio 1,80 kuna, nakon dokapitalizacije će biti 1,20. Znači najmanje dobro kako se želi predstaviti, a to je drugo što će fondovi pumpati kako im paše, ali fundamentalnih vrijednosti i opravdanja nema ni u kojem slučaju, a ti to znaš jako dobro.
Ako već misliš zarađivati, radi to u tišini, a ne iznosi neistinu na forumu kako je to dobro. Raste samo zahvaljujući fondovima i Todorićevoj želji javnog prikazivanja koliko vrijede njegove tvrtke na tržištu.
Evo Ledo, izašlo izvješće, gubitak, a ono poraslo preko 50%. Moš misliti!!
U laži su kratke noge.
Problem ješ to to dugoročno nije održivo, i što će kad tad ako ne počne poslovati bolje dešavati ono što se u svijetu dešava s takvim tvrtkama.
I da jos malo pomognem nevjernim Tomama 😉
Podaci od 05.06.2007
Vlasnik računa Stanje [%] Promjena
1. AGROKOR D.D. 2.879.663 52,21
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.975.219 35,81
3. ŠKOJO FRANJO 30.300 0,55
4. Skrb.: PBZ D.D./ILIRIKA JUGOISTOČNA EUROPA 19.511 0,35
5. Skrb.: CENTAR BANKA D.D. 12.664 0,23
6. Skrb.: HPB D.D. 10.907 0,2 500
7. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. 5.885 0,11
8. KUNIĆ DRAGUTIN 5.700 0,1
9. Skrb.: ZAGREBAČKA BANKA D.D. 4.568 0,08 NEW
10. Skrb.: HPB D.D./CEBA INVEST – CEBA BALANCED OIF 4.230 0,08 DOWN
Ukupno: 89,72
Inace, sve dionice Agrokor koncerna dize skrbnicki ZGBanke [smiley11]
staljine, Quark je više nego cijenjen na ovom forum, stoga smiri malo doživljaje i upristoji se … svako druka za svoju dionicu i ima pravo na to …
Ključna riječ diže, koji su fundamenti, nikakvi. Gdje je 100 milijuna dobiti u prošloj godini, nigdje, u Konzumu vjerojatno ili u izvozu ostali u Zvijezdi.
To što je ušao skrbnički ne znači ništa, ima ludaka koji slušaju što netko piše pa kupuju preko margina nešto što će uskoro vrijediti 3 x prihodi. Preskupo!!!
Inače, kao velikom poznavatelju nedavno ti je IPKK na 1250 kuna kao i mreiishu bilo preskupo. Ali zato pričaš o Belju koje je kao da je na 50 kuna, a ne na 350 kuna.
staljine, Quark je više nego cijenjen na ovom forum, stoga smiri malo doživljaje i upristoji se … svako druka za svoju dionicu i ima pravo na to …
Po čemu je cijenjen, po tome što Belje reklamira više od godinu dana, pa i Bogu dosadilo pa možda ga i vrati na ATH. Jedno te isto ponavljati skoro godinu dana, svašta.
Kad je riječ o dokapitalizaciji da li se itko od vas zapitao što bi ste vi napravili da se na Todorićevu mjestu? Zašto bi ste dali svima da upisuju dionice po 100 Kn kad niste uložili u Belje na početku kada je sudbina Belja još bila dosta neizvjesna?
Todorić ne kupuje dionice svježim kapitalom po 100 kn nego je uložio novac u Belje kada cijena dionice nije još bila niti 100 kn pa je red i da sada to oplodi kroz dokapitalizaciju. Svojim ulaganjem nije zaradio samo sebi nego i svima nama koji ga pratimo od tada.
Ako ima na forumu koji manager može nam opisati kako se rade opcijski ugovori za kupnju dionica kada se potpisuje managerski ugovor. Ne znam kako se to stručno zove ali mislim da je jedna od metoda ta manager ima pravo na povlaštenu kupnju dionica iz trezora po onoj cijeni koliko je vrijedila dionica kada je on došao u firmu jer se smatra da je i on svojim radom zaslužan ako dionica nakon nekog vremena vrijedi više.
Zašto smatram da je izglasavanje dokapitalizacije i upis novih dionica dobra vijest za Belje? Najvažnije, Belju se skida ogroman teret koji prijeći veće ulagače da ulože u Belje zbog nepoznanica u vezi dokapitalizacije. Drugo, predloženi model dokapitalizacije uz pretvaranje duga od 270m kn u temeljni kapital nije isto što i dokapitalizacija od 270m kn svježom lovom. Ovdje se Belje rješava jedne ogromne obaveze. Poboljšava se kreditni rejting Belju te se omogućuje novo zaduživanje za nova ulaganja u Belje. Ako sumnjate da Belje ne može na 1000 kn za godinu dana pogledajte gdje je bila cijena prije malo više od godinu dana pa ćete shvatiti da je ovo kompanija koja ima jako dobru šansu u budućnosti.