BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

cap. market je na 3 ukupnih prihoda, a to znaju gore dečki samo se prave da ne znaju. Uz prihode od 2 milijarde kuna (sada oko 700 milijuna) i dobit od 100 milijuna opravdalo bi ovu cijenu. Sada je to poprilično skupo. koničiva (pozdrav na japanskom)

Koliko god to nevažno bilo ali brojke o kojima pišeš nisu točne. Trenutno su činjenice:

Market cap. 1.760m Kn
Konsolidirani prihodi cca 800m Kn

Dakle P/S ispada nekih 2.2

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

P/S možeš računati tako da računaš prihode od prodaje, a ne ukupne prihode, pa bi i pokazatelj bio veći. A ni 2,2 nije jeftino.

Nigdje ne spominjem Luku Rijeka, niti je moguće uspoređivati te dvije dionice. A vidim kada se nema što usporediti uzima se najskuplja dionica na tržištu.

Ne spominjem ja LKRI zbog toga što je naprecjenjenija, nego zbog toga jer ove iste argumente koje si ti iznio za Belje ja sam iznio za LKRI pa si me, u najmanju ruku, popljuvao.
A što se tiče pokazatelja P/S, ima tu još puno bisera na našem tržištu koji su i skuplji od Belja. Uzmi npr. JNAF, sve turiste itd, da ne idem sada tražiti dalje. Ima isto tako onih koji imaju P/S 1 pa i bolji i još posluju pozitivno pa se trže na ili spod BV. Ali, kao što si sam rekao, teško je uspoređivati vrijednosti dionica samo na temelju pokazatelja pogotovo ako nisu u istom sektoru. Svaka dionica je specifična za sebe i ima vlastite potencijale pa njezinu sadašnju vrijednost treba promatrati i u svjetlu budućih događanja.

Pozdrav

PS

“Ostali prihodi” Belja odnose se uglavnom na državne subvencije koje su usko vezane u proizvodnju, odnosno prihode od prodaje pa se kao takvima mogu i smatrati.

Svaka čast analizama ali mislim da kod cijene dionice najviše utječe “netko od jakih” i da se samo treba nači u njoj u pravom trenutku. I mene zanima što će biti sa dokapitalizacijom pa ćemo vidjeti kamo dalje…

you think your special you do, i can see it in your eyes

Ne spominjem ja LKRI zbog toga što je naprecjenjenija, nego zbog toga jer ove iste argumente koje si ti iznio za Belje ja sam iznio za LKRI pa si me, u najmanju ruku, popljuvao.

Nikad nisam pisao ne tami LKRI, zašto iznosiš neistinu?

koničiva

vorda: ” Ne spominjem ja LKRI zbog toga što je naprecjenjenija, nego zbog toga jer ove iste argumente koje si ti iznio za Belje ja sam iznio za LKRI pa si me, u najmanju ruku, popljuvao. ” Nikad nisam pisao ne tami LKRI, zašto iznosiš neistinu? koničiva

Točno, bio je to jedan drugi kolega sličnog nicka.[smiley2] Ispričavam se radi nenamjerne pogreške.

Pozdrav

Osim što znamo da je Belje jako skupo, koji to član foruma ima slični nick kao ja?

Mauricije, nije da se brinem za tvoje pisanje ali pogledaj što radiš malima. Uzimaš im lovu iz džepa. Mene bi pekla savjest.

BLJE-R-A Vrijeme: 10:09:41
Kupnja Ukupno ponuda 38
Ukupno dionica 12864

Prodaja Ukupno ponuda 46
Ukupno dionica 5486

319,10 10
319,01 25
319,00 92
318,01 262
318,00 200

328,00 84
329,00 95
329,90 100
329,98 50
330,00 760

Transakcije
Cijena Količina Vrijeme
325,00 100 10:09:51
325,00 50 10:09:51
325,00 182 10:09:51
324,99 121 10:09:51
324,99 87 10:07:19
324,95 128 10:07:19
[color=blue]317,02 20 10:05:08 [/color]
324,95 20 10:05:07

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

I ja sam razočaran Mauricije, nisam znao da se time služiš [smiley1]

John Galsworthy: Ako ne razmišljaš o budućnosti, ne možeš je ni imati.

P/S možeš računati tako da računaš prihode od prodaje, a ne ukupne prihode, pa bi i pokazatelj bio veći. A ni 2,2 nije jeftino.

Kolega pokušavate zavarati samog sebe i druge a znate da to nije istina. Zašto niste kupovali kad je bilo vrijeme. [smiley1]

.Uspjeh nije cilj, već sredstvo da se teži još višemu.

Ide nam Beljara, kupnja skoro tri puta jača od prodaje.

K/P

And God says let there be light and be light, and it was good...

dobro da NISAM uzeo dok je bilo 300. Ko je jamio jamio…

New Report

Close