BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Posejdon
bome su ga fino obeštetili 🙂

kome ovaj CERP uvaljuje dionice da mi je znati?

https://www.mojedionice.com/trg/IzvDionicariPromjene.aspx?sifSim=BLJE-R-A

Slučajno znam osobu koja je dobila nešto manje od 20.000 komada.
Riječ je o dugu države za oduzetu imovinu u nacionalizaciji.

[/quote]
I šta se događa sa tim dionicama u ovakvo situaciji? Jesu li se ti ljudi žalili ta takvo postupanje?

Radi se o njoj.

Žalila se, ali žalba je odbijena.
Doduše, rješenje je staro više od godinu i pol dana, a uz to je dobila i ogromnu količinu dionica koje kada je pisano rješenje nisu vrijedile bog zna što, a sada imaju svoju tržišnu vrijednost (VLEN).
Dobila je i dionice tri kompanije koje su službeno u stečaju. Npr. Geofizika.
Ha-ha-ha.

Inače, samo za vašu inforamciju. Dionice je dobila računato po nominalnoj vrijednosti. Dakle, u slučaju Belja, vrijednost je računata po 40 kn !!!!

La vita e bella!

Radi se o njoj.

Žalila se, ali žalba je odbijena.
Doduše, rješenje je staro više od godinu i pol dana, a uz to je dobila i ogromnu količinu dionica koje kada je pisano rješenje nisu vrijedile bog zna što, a sada imaju svoju tržišnu vrijednost (VLEN).
Dobila je i dionice tri kompanije koje su službeno u stečaju. Npr. Geofizika.
Ha-ha-ha.

Inače, samo za vašu inforamciju. Dionice je dobila računato po nominalnoj vrijednosti. Dakle, u slučaju Belja, vrijednost je računata po 40 kn !!!!

Jako se teško rješavaju povrati a ogromni su zahtjevi. Država je u nezgodnoj pozicji pa nalaze neko srednje rješenje, neke vrijednosti se moraju primit..netko prođe bolje a netko lošije…

BBKK0000 to si u pravu.

Kada je dobila prvo rješenje, sjećam se ko danas, Belje se trgovalo po cijeni od 20-tak kuna.
Dali su joj dionice tako da se od ukupnog iznosa sudom dodjeljenog prava, realno može naplatitit max. 10% Ostalo se u naprijed znalo da je pušiona.
U njezinom slučaju je cijela situacija povoljnija upravo zbog VLEN-a, kojeg može sada dati u ponudu za preuzimanje.
Ali to država nije niti u primisli imala kada su joj dodjeljivali ove dionice.
Da su znali, sigurno joj ne bi njih dali.

La vita e bella!

BBKK0000 to si u pravu.

Kada je dobila prvo rješenje, sjećam se ko danas, Belje se trgovalo po cijeni od 20-tak kuna.
Dali su joj dionice tako da se od ukupnog iznosa sudom dodjeljenog prava, realno može naplatitit max. 10% Ostalo se u naprijed znalo da je pušiona.
U njezinom slučaju je cijela situacija povoljnija upravo zbog VLEN-a, kojeg može sada dati u ponudu za preuzimanje.
Ali to država nije niti u primisli imala kada su joj dodjeljivali ove dionice.
Da su znali, sigurno joj ne bi njih dali.

Strašan je pritisak iz svih pozicija na državu pogotovo na povrate. Info koj ja imam kada su komunisti stupili na vlast oduzeli su između 700 i 800 tisuća nekretnina ( kuća,poslovnih prostora, zemljišta) i to je uknjiženo na općenarodnu imovinu. Pretpostavljam da je jedan dio rješen nekim kompenzacijama ( koje su vjerojatno napravljene kao u slučaju vaše poznanice ) tako da je za pretpostavit da se za većinu traži povrat ili neki oblik kompenzacije. Šteta što se neda u javnost koliko je toga konfiscirala NDH da se dobije neki okvir , ili je većina toga sadržana u ovome što su uzeli komunisti. Ali pritisak je ogoman…

Super je da drzava i dalje dijeli ove “bezvrijedne” dionice.
Krug potencijalnih tuzitelja se samo siri.

Čitam LEDO temu i pomislih da, Američanski strvinari pomno prate sitaciju oko Agrokorky , ,a ako se stvarno zalete i ponude manjinskim dioničarima brzinsu cjenu, koliko li će njima vredit BELJE , recimo u kunama😷

Pa recimo da daju ponudu od 10 kn malima.
To im je 60 milja kn za njihov udio.
Cijelo BELJE na tom iznosu 450 milijuna.
Ipak, mislim da bi jako mali dio uopce pomislio dati svoje dionice ispod 20-25kn…

Kada se malo prate ovi iznosi, dode se do zakljucka da su BORGOVCI ovo mogli i bolje odigrati.
Jednostavno, sa max 2 milijarde kn su mogli izbaciti male iz price.

Ako država njih vrednuje i nudi po nominali, dakle Belje po 40 kn, ne vidim niti jedan razlog zašto bi mi drugačije tretirali ove dionice. 🙂

La vita e bella!

Ako država njih vrednuje i nudi po nominali, dakle Belje po 40 kn, ne vidim niti jedan razlog zašto bi mi drugačije tretirali ove dionice. 🙂

I ovo bi moglo biti vrlo zanimljivo kao argument u eventualnim sudskim postupcima.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

New Report

Close