Hebali vas nalozi od 1,2,4,5 kom na dionici od 5kn…….ne znam tko dozvoljava stavljanje takvih naloga ??
očito neki brokerčići koji pišu na forumu , pa kao hoće stvorit lažni privid na bidu – samo oni mogu zadavati preko platformi manje naloge od 1000 kn..
Uglavnom neozbiljnost -ne zamaraj se sa time
Agram okuplja dioničare za rušenje jamstava
Na zalost,nista od toga.Jamstvo nije "drvo" da bi se moglo rusiti.
Ono je na snazi i vec je postalo dug.
Po meni,zakasnjeli pokusaj bez jasnih i pravnih razloga.
[/quote]
Vama nije pravni razlog to što su protuzakonito donesena bez potvrde GS – ???
Može jedno pitanje što je vaš razlog pisanja na agrokorovim dionicama- dali je to ljutnja,inat zbog izgubljenih novaca u prošlosti ili što – previše ste aktivni na forumu za nekoga tko ne posijeduje dionice sastavnica agrokora
a cjene su pale 95% ??
što trebaju past na 0 kn da bi vi bili zadovoljni
[/quote]
Prije svega,ovo je slobodan forum i svatko moze pisati na njemu o temi.Ne mozete nekome zabraniti da pise ,samo stoga sto vam necije pisanje ne odgovara.
Zatim,vi tvrdite da je bila nuzna potvrda GS za izdavanje jamstava,a ne Nadzornog odbora kao predstavnika dionicara ?Pa,super,dokazite to ili uvjerite u to nadlezne na GS,iako nekako simnjam u to!
Tko je jamcio za zadnji roll-up kredit ?
Jedno je sigurno,vi ne mozete ukinuti jamstva na GS niti ponistiti vazece ugovore o kreditiranju.
Imate uskoro GS pa me bas zanima sto cete tamo uciniti?Ovaj forum nije bitan za Vasu dionicku sudbinu,ali GS ,privremena uprava i vjerovnici jesu,a oni “kroje vasu sudbinu”!
Nalozi od 1 dionice na kupnji.
I ja sam dugo razmišljala, koji je to bezobrazluk, kako je to štopanje cijene i slično..
A onda sam vidjela- da brokersko društvo – razdvaja 2 naloga u slučaju – kad ne žele
ići na ruku klijentu.Evo kako.
Npr. cijena 5,56 …..1 dionica na prodaji
5.50……4 dionice na prodaji
5.00 ….15 dionica na prodaji..
Nemam dobar odnos sa brokerskom kućom, čak što više mislim da me mrze, što se više interesiram
za dionice, opcije, kombinatoriku, to ih više živciram…kad nemaju vremena-ih uvrijedim ,pa, onda traže
dokumentaciju oko posla…a kad pošaljem neke novčiće na portfelj .- nema problema…ne treba im nikakva punomoć i tako se prave važni…
Dakle, prilikom prodaje – trebao bi sad ko prodavatelj zadavati svaki nalog posebno..
A broker , ako je normalan – može ti pomoći – na slijedeći način. Upišee količinu i najdonju cijenu
do koje želiš ići u prodaju….dalje …on radi s prepisivanjem naloga -SAM.
Tu opciju – komjuterski nemamo ., već samo USMENI DOGOVOR..tj. možda i možeš napisati nek
donju cijenu i količinu. … pa, onda se nalog postavi u cjelosti bez veze, i počnu te na forumu ismijavati,
i jednostavno te preskaču- kad žele…
Opet je pogreška u softwareu. a ja zbilja nemam više živaca, nekome objašnjavati – kako bih ja
željela zadavati naloge…a da se shvati moja namjera..
uglavnom………krivi su brokeri…propuštaju naloge kako žele….
Kad bi svaki investitor imao SMART KARTICU – to se ne bi događalo.
Dajte nam smarticu – za portfelje veće od neke cifre ..npr. 500.000 kuna, 1 MIL i sl… ?
Pa, da zaobiđemo brokere i trgujemo sami s takvim portfeljima..
Sigurna sam- da bi investitori podebljali svoje portfelje- da uđu u LIMITE za takve pogodnosti…
Za fizičke i pravne osobe – svejedno.
ja uopće ne razumijem o čemu ti pobogu pišeš?!? pa zar ti ne zadaješ naloge sama online?!? ja uopće ne znam tko su mi brokeri, kako se zobu, niti što rade…mene za trgovanje na burzi jedino zanima kad zadam online nalog da se on iste sekunde pojavi na gledalici, to je sve što mene zanima od mojih brokera
I ja sam isto pomislio 🙂
Kakvi pobogu brokeri. Ocito miami misli da se oni nesto kuze u dionice pa ih onda stalno zivka za savjete ili neznam sta.
Broker mi je samo neophodni interface prema burzi i to virtualni. Sta se pobogu imas s njim raspravljati i nedaj boze svadjati.
Druga je stvar sta sad svi uhodavaju nekakve platforme pa im je sustav trgovanja korak nazad u odnosu na stari. Kako kazu, samo trenutno.
Agram okuplja dioničare za rušenje jamstava
Na zalost,nista od toga.Jamstvo nije "drvo" da bi se moglo rusiti.
Ono je na snazi i vec je postalo dug.
Po meni,zakasnjeli pokusaj bez jasnih i pravnih razloga.
[/quote]
Vama nije pravni razlog to što su protuzakonito donesena bez potvrde GS – ???
Može jedno pitanje što je vaš razlog pisanja na agrokorovim dionicama- dali je to ljutnja,inat zbog izgubljenih novaca u prošlosti ili što – previše ste aktivni na forumu za nekoga tko ne posijeduje dionice sastavnica agrokora
a cjene su pale 95% ??
što trebaju past na 0 kn da bi vi bili zadovoljni
[/quote]
Jeste li primjetili da gospodin pise samo na temi Belje i Ledo?
….vi nemate pojma o funkcioniranju naloga…..a još manje imate pojma o tehničkim mogućnostima
rada s nalozima……………. kako ćete shvatiti problem, ako ne razmislite o njemu, ako ne analizirate
situacije , i ako korak po korak- ne vidite prepreke u radu…..s nalozima..
pa, kaj budeš stavljal jednu po jednu dionicu na prodaju/kupnju..??? Koliko te košta provizija..za taj
minimalan nalog? …i drugi problem, pa, vi mislite da se nalozi poklapaju elektronski između VAS I
brokera ?? Po, principu rada banaka ?
To se poklapa SAMO IZMEĐU BROKERA I Z SE !
A između Vas i brokera je PUNO MANUELNOG rada …gdje ima prostora za svakojake probleme.., ne?
A između Vas i brokera je PUNO MANUELNOG rada …gdje ima prostora za svakojake probleme.., ne?
a kojeg to npr. “manualnog” rada. da mi mozak ima prljave misli svasta bi pomislio 🙂
Ja zadam nalog online (valjda si u online svijetu? nismo u 90-tima) i on se iste sekunde izvrsi ako je cijena koju nudim vec zadana na kupnji ili prodaji.
O kakvom ti radu pricas?
@Jmz
Sada ce vam vjerovatno ,banke pretvoriti taj dug u ogroman broj dionica koje ce vrijediti simbolicno malo i vjerovatno imati 99% dionica ili nesto vise.
I nije se Todoric sam zaduzio ,zaduzilo se i Belje,LEDO i sve tvrke kceri koje su dale jamstva.
Niste procitali objavu uprave prije pocetka trgovanja?
Sve je to "kula od karata" koja se sada rusi,a najgore ce proci postojeci dionicari.
Ramljak i Dalic ne trebaju nista ciniti niti imaju ovlastenje.Bankari i fondovi odlucuju,a
oni sigurno nece misliti na interese sadasnjih dionicara.
Da bi napravili dokapitalizaciju ,denominaciju i bilo koju statusnu promjenu moraju imati 75% glasova na Glavnoj skupštini.Mislim da će udruga maih dioničara prije do 25% i da zato nemaju šansi.
O ukidanju jamstava sudskom odlukom ne razmišljam.To bi bilo previše bajkovito.To se neće rješavati sutra na GS,ali bi Agram i ostali mali mogli dobro potprašiti Ramljaka.
Što vjerovnici misle o jamstvima jasno je po tome što su tužili Dubravka Grgića radi stjecanja većinskog paketa Agrolagune po repo poslovima.To je nezakonito,vjerovnike žulja što u Agrolaguni Gosp.Grgić im više od 50% i jasno je da tu ne mogu steći većinsko vlasništvo jer nemaju mogućnosti da koriste jamstva.U Belju,Ledu,Vupiku,ZVZD..repo poslovi i nisu bitni jer vjerovnici/prinudni upravitelj/smatraju da su jamstva legalna.Buno se sudili,kao Zagorci.
Da li će i CERP branite interese malih dioničara pa se priključiti udruzi malih dioničara.
Da li će se malim dioničarima pridružiti i fondovi,naročito,misim na mirovinci ili će biti domaće izdajice.
U svakom slućaju nezgodna pozicija za vladu,Gorana Marića,Ramljaka a mirovinski fondovi ionako ne mogu biti domaći izdajnici jer su upravljaći tih fondova stranci.
Vrijeme je da udruzi da malo više prostora.treba malo uzdrmati i Sabor,čak bi nas mogli zastupati Beljak i Bernardić iako nas male dioničare tretiraju kao špekulantski korov,ali njima je bitno vladajućim napraviti što veći problem!!!
Nema pobjede bez borbe!!!!!!Krenimo!!!
@lopina
elaborirajte tko su u priči o agrokoru domaći izdajnici ?
evo ja sam domaća pa me zanima tko me jem kako i kome izdao
tko je od te izdaje imao materijalne koristi i tko nastoji i dalje to prisvojiti dok ovce bleje
Nalozi od 1 dionice na kupnji.
I ja sam dugo razmišljala, koji je to bezobrazluk, kako je to štopanje cijene i slično..
A onda sam vidjela- da brokersko društvo – razdvaja 2 naloga u slučaju – kad ne žele
ići na ruku klijentu.Evo kako.
Npr. cijena 5,56 …..1 dionica na prodaji
5.50……4 dionice na prodaji
5.00 ….15 dionica na prodaji..
Nemam dobar odnos sa brokerskom kućom, čak što više mislim da me mrze, što se više interesiram
za dionice, opcije, kombinatoriku, to ih više živciram…kad nemaju vremena-ih uvrijedim ,pa, onda traže
dokumentaciju oko posla…a kad pošaljem neke novčiće na portfelj .- nema problema…ne treba im nikakva punomoć i tako se prave važni…
Dakle, prilikom prodaje – trebao bi sad ko prodavatelj zadavati svaki nalog posebno..
A broker , ako je normalan – može ti pomoći – na slijedeći način. Upišee količinu i najdonju cijenu
do koje želiš ići u prodaju….dalje …on radi s prepisivanjem naloga -SAM.
Tu opciju – komjuterski nemamo ., već samo USMENI DOGOVOR..tj. možda i možeš napisati nek
donju cijenu i količinu. … pa, onda se nalog postavi u cjelosti bez veze, i počnu te na forumu ismijavati,
i jednostavno te preskaču- kad žele…
Opet je pogreška u softwareu. a ja zbilja nemam više živaca, nekome objašnjavati – kako bih ja
željela zadavati naloge…a da se shvati moja namjera..
uglavnom………krivi su brokeri…propuštaju naloge kako žele….
Kad bi svaki investitor imao SMART KARTICU – to se ne bi događalo.
Dajte nam smarticu – za portfelje veće od neke cifre ..npr. 500.000 kuna, 1 MIL i sl… ?
Pa, da zaobiđemo brokere i trgujemo sami s takvim portfeljima..
Sigurna sam- da bi investitori podebljali svoje portfelje- da uđu u LIMITE za takve pogodnosti…
Za fizičke i pravne osobe – svejedno.
https://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwii5NmT7tzXAhXR-KQKHdn4DLUQFgg9MAI&url=https%3A%2F%2Fzdravakrava.24sata.hr%2Fzdravlje%2Flijekovi-uz-koje-ne-smijes-piti-alkohol-6059&usg=AOvVaw20dQlVr0JJNUX9_cDwxCVv