BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

pojasnjenje puta novca

Banke i obveznicari NOVAC posuduju Todoricu s 10% kamata
Todoric NOVAC posuduje Belju s 9% kamata
Belje NOVAC investira u farme i dr…
Belje radi gubitak jer nemoze vracati 9% kamate na posudeni NOVAC
Todoric taj dug NOVAC pretvara u vlasništvo i to konkretno za 25 % Belja 1,5 milijardi kuna

@jmz
Meni je sve jasno,a Vama?
Radilo se o tudim novcima ,o dugu.
Banke su dale novac,a ne Todoric.Dokapitaliziralo se
radi pokusaja da velikim udjelom u vlasnistvu pokusa
bolje kontrolirati poslovanje i servisiranje dugova!
No,poljoprivredna proizvodnja BELJA nije kadra servisirati
dugove sa takvim kamatama.

toda je reko pa poreko,
prvo je reko 1 kn za cjelu firmu
a onda je kupio 25% firme za 1,5 milijardi kuna ili 40 kn po dionici

Nije dao niti tu jednu kunu.Nikakav novac.
Dug je pretvarao u dionice,a sada ce Vam banke i fondovi raditi isto.
Dokapitalizirati tvrtke-kceri jamce velikom kolicinom novoizdanih dionica za
namiru duga.
[/quote]

Tvrdite da nje dao Nikakv NOVAC, pa sad je ipak dao bancin novac, odlucite onda jeli dao novac ili nije.
ON SE ZADUŽIO i dalje je to njegov novac i za njega je odgovarao, zato je sad u Londonu.
Taj novac je vrijedio 1,5 milijardi kuna za 25 % Belja htjeli Vi to priznati ili ne.

To je bio i ukupan dug Belja prema Agrokoru sto je vidljivo iz tablca vjerovnika Belja.
Vec tada je mogao dug pretvoriti po 20 Kn ili 10 i imati umjesto 93% 99%
To se nije usudio cak ni apsolutno zaštićeni pod okriljem mraka Todorić, ako mislite da ce to učuniti reflektorima osvjetljen Ramljak ili ministrica Dalić, eto ja ne vjerujem.

@Jmz
Sada ce vam vjerovatno ,banke pretvoriti taj dug u ogroman broj dionica koje ce vrijediti simbolicno malo i vjerovatno imati 99% dionica ili nesto vise.
I nije se Todoric sam zaduzio ,zaduzilo se i Belje,LEDO i sve tvrke kceri koje su dale jamstva.
Niste procitali objavu uprave prije pocetka trgovanja?
Sve je to “kula od karata” koja se sada rusi,a najgore ce proci postojeci dionicari.
Ramljak i Dalic ne trebaju nista ciniti niti imaju ovlastenje.Bankari i fondovi odlucuju,a
oni sigurno nece misliti na interese sadasnjih dionicara.

@bisakovi
o nicemu vjerovnici ne odlučuju već sud, kao što i sami znate.
Vjerovnici će predložiti, Ramljak se savjetovati s Vladom o prijedlogu i to prenjeti sudu svojim potpisom vladina povjerenika, a sud tj. sudac imenom i prezimenom odlučiti.
Sami znate da jamstvo ne vrjedi nista vise i nista manje od bilo kojeg jamstva kod reprogramiranog duga, nakon sklopljene nagodbe.
A kula od karat se vec srušila, i upravu ste najgore su prošli mali dioničari, kako god bilo hrvatski jezik ima 7 padeža i ovaj događaj je prošlo svršeno vrijeme, a sto ce biti u buducem vremenu vidjet cemo.

Kazete da su ovdje u Hrvatskoj (to vidite cim sletite na Tuđmana svi smrknuti) pa eto apeliram na Vas nasmijte se i dajte nam malo pozitive, cemu stalno sipate crnilo kad je i bez Vas dosta crno?

Eto ja sam pozitivan i nasmijan, a cijena toga je takva kakva je.

Vjerujem da ovdje ništa nije slučajno , kao ni štopanje cijene ispod 900.
Igra se počela zatvarati

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/zapanjujuce-izvjesce-soa-e-o-agrokoru-kriza-ima-elemente-visokog-rizika-foto-20171123

Mali dioničari su na ZSE-u predodređeni da budu ovce, a na Agrokorovim izdanjima su predodređeni da budu “ovce za klanje”. Ovdje se tek zahuktava pravi uragan, iz 3 kategorije prelazi u 4 i 5-u a onda ruši i mete. Pomest će i dioničare i radnike i čini mi se i vladajuće, samo što oni to još ne kuže pa se stalno ponosno bahate. Jedna stara poslovica kaže: “Ponos ide prije propasti!”

@bisakovi

o nicemu vjerovnici ne odlučuju već sud, kao što i sami znate.
Vjerovnici će predložiti, Ramljak se savjetovati s Vladom o prijedlogu i to prenjeti sudu svojim potpisom vladina povjerenika, a sud tj. sudac imenom i prezimenom odlučiti.
Sami znate da jamstvo ne vrjedi nista vise i nista manje od bilo kojeg jamstva kod reprogramiranog duga, nakon sklopljene nagodbe.
A kula od karat se vec srušila, i upravu ste najgore su prošli mali dioničari, kako god bilo hrvatski jezik ima 7 padeža i ovaj događaj je prošlo svršeno vrijeme, a sto ce biti u buducem vremenu vidjet cemo.

Kazete da su ovdje u Hrvatskoj (to vidite cim sletite na Tuđmana svi smrknuti) pa eto apeliram na Vas nasmijte se i dajte nam malo pozitive, cemu stalno sipate crnilo kad je i bez Vas dosta crno?

Eto ja sam pozitivan i nasmijan, a cijena toga je takva kakva je.

Dio kolega stoji od onog sto ste napisali,ali,ovdje postoji jos jedan veliki problem koji bi se mogao-trebao rjesiti,a to je najveci vjerovnik (uz jos neke) koji ne suraduje,a bez njegovog pristupanja nagodbi,problemima nije kraj.Nagodba obvezuje one koji joj pristupe,a oni koji ne ,imaju pravo zasebnim tuzbama nakon nagodbe traziti svoja prava.Treba SBERBANK “vratiti za stol” i stvari naciniti izvjesnijima,a ne da iz dana u dan “sjeda” privremenim mjerama na vlasnistvo Agrokora u inozemstvu,a i neke ovrhe su u tijeku.I ipak vjerovnici odlucuju o elementima nagodbe koja im odgovara,a sud je potvrduje i onda moze postati izvrsna,Ramljak je vise kao moderator koji svojim prijedlozima i sugestijama pokusava naci zajednicke prihvatljive interese vjerovnika.Postupak je slozen jer interesi nisu isti,a roll-up stavlja mnoge dionicare u nezahvalnu situaciju,ali ne tvrdim da nagodba nije moguca,ali bez SBERBANKA SU STVARI PUNO KOMPLICIRANIJE.I nije Ramljak osporio potrazivanja SBERBANKA,vec im pokusava oduzeti pravo odlucivanja unutar vjerovnickog vijeca ako istovremeno vode sporove vani.O tome ce ce ocitovati nadlezni sud,a SBERBANK IMA PRAVO ZALBE.J a mislim da je nagodba najbolje rjesenje,ali samo ako je potpisu svi bitni-najveci vjerovnici jer je onda i odrziva,.Utjecaj Drzave je sprijecio nekontrolirani kolaps i treba ga podrzati,ali sada banke imaju kljucnu ulogu!

Otvoren poziv malim dionicarima Agrokora za pristup udruzi
ima oko 10000 malih dionicara, itekako ce bit politicko pitanje

Agram okuplja dioničare za rušenje jamstava

na ovom linku netreba otključavati tekst

https://www.pressreader.com/croatia/vecernji-list-hrvatska/20171124/281994672797762

@Jmz

Sada ce vam vjerovatno ,banke pretvoriti taj dug u ogroman broj dionica koje ce vrijediti simbolicno malo i vjerovatno imati 99% dionica ili nesto vise.
I nije se Todoric sam zaduzio ,zaduzilo se i Belje,LEDO i sve tvrke kceri koje su dale jamstva.
Niste procitali objavu uprave prije pocetka trgovanja?
Sve je to "kula od karata" koja se sada rusi,a najgore ce proci postojeci dionicari.
Ramljak i Dalic ne trebaju nista ciniti niti imaju ovlastenje.Bankari i fondovi odlucuju,a
oni sigurno nece misliti na interese sadasnjih dionicara.

Iz Udruge upozoravaju na opasnost da bi sud morao odbaciti nagodbu ako bi jamstva bila njezin dio.

New Report

Close