preko 9000 komada iskrcano je upravo po kupnji…jel to i dalje prodaje podravska skrbnički?
rodbinski nalozi čekali na bidu , 5 minuta prije postavljeni nalozi na bid od 5000 komada , 2500 komada i 2000 komada
Koliko je meni poznato, otvaranje spora je najavio Grgić.
točno, a kad se pogleda top-10 , onda taj spor prema opozivu jamstava ima i svoju težinu
UPRAVLJANJE RIZIKOM:
kad je zarada u nekom poslu sigurna 90%, onda si vjerojatno zakasnio
kad je moguća zarada s rizikom 50:50, hvala prerizično je
kad je posao za zaradu izvjesan cca 75%, razmisli posao je realan
gdje je sada belje?
@ Bisakov
Cit: "Kako vi znate da “su jamstva donesena na kriminalan i vanzakonski nacin”?"
A ti znaš da su jamstva donesena na pošten i zakonit način?
jamstva su nezakonita , nisu odobrena na GS uz odobrenje dioničara , i kao takva ih treba poništit na GS koja je uskoro na redu..
gubitci se pokriju iz budućeg poslovanja , i cjena dionice može na stare razine , prije Lexa na 20 kn
[/quote]
nitko sretniji od nas malih dionicara, ako je to istina i ako je moguce tako srusiti ,nakon ne znam ni je koliko godina i datih jamstava sad odjednom puj pik ne vazi…di smo svi bili do sada ako je to nezakonito..gde je bila hanfa ili ne znam tko sve ne da to regulira i kontrolira..
jel pogledao tko ima li promjena u top 10?
@ Bisakov
Cit: "Kako vi znate da “su jamstva donesena na kriminalan i vanzakonski nacin”?"
jamstva su nezakonita , nisu odobrena na GS uz odobrenje dioničara , i kao takva ih treba poništit na GS koja je uskoro na redu..
gubitci se pokriju iz budućeg poslovanja , i cjena dionice može na stare razine , prije Lexa na 20 kn
[/quote]
nitko sretniji od nas malih dionicara, ako je to istina i ako je moguce tako srusiti ,nakon ne znam ni je koliko godina i datih jamstava sad odjednom puj pik ne vazi…di smo svi bili do sada ako je to nezakonito..gde je bila hanfa ili ne znam tko sve ne da to regulira i kontrolira..
[/quote]
Hanfa nema izravno ništa s jamstvima. Davanje jamstva je odnos izmedju vjerovnika i dužnika. Postoje odredbe ZTD-a koje to reguliraju i u načelu za davanje jamstava potrebna je skupštinska odluka. Medjutim, ugovor o davanju jamstava odobrio je NO i o tome obavijestio dioničare i javnost. Da li je zbog te činjenice sam ugovor ništavan o tome će svoju zadnju dati sud. Očito prema mišljenju izvanrednog povjerenika i savjetnika izvanredne uprave izdana jamstva vrijede i dopisom upućenim od strane uprava ovisnih društava koja su jamci i suduznici burzi, danom otvaranja izvanredne uprave sva jamstva su dospjela.
Vidjet ćemo sto će se dogoditi na skupštini, no zasad jamstva imaju svoj pravni učinak.
@ Bisakov
[/quote]
To nije moguce.
Ne mozete ponistiti jamstva na GS.Vi ne mozete uopce ponistiti jamstva .
Uzgred,uopce nisam siguran da je GS morala odobriti jamstva,a ne Nadzorni odbor!
Pitajte na GS.Trazite odgovore.
No,bez obzira na sve,na GS nije nalezna suditi .Ona nije sud.
@ watson1234
Pa i to već imamo! 🙂
Najbogatiji Mađar Sándor Csányi iskazuje interes za kupnju Belja
Tajni sastanak u Agrokoru: Najbogatiji Mađar želi kupiti Belje?
Doduše, nebude postao” vlasnik” zemlje jer je ona u koncesiji, ali mi je njegov poslovni interes više nego jasan.
Na susjednom forumu kažu da je upravi ponudio 4€ po dionici (30 kn)
Bumo vidjeli.
A samo malecki djelić onoga što bi dobio na upravljenje je i na slici u privitku.
Gotovo pa beskonačni beljski vinogradi…
Ne čudim mu se da mu je Belje zapalo za oko.
@ watson1234
Pa i to već imamo! 🙂
Doduše, nebude postao" vlasnik" zemlje jer je ona u koncesiji, ali mi je njegov poslovni interes više nego jasan.
Bumo vidjeli.
taj scenarij mozemo zaboraviti. Najvise zbog toga sam i ja uletio na 20kn kod dolaska krize. Mislio sam da ce belje u prodaju i da se konacno otrgne od kandzi todorica.
Ocito se ide u smjeru cjelovitog rjesenja. A i tko bi kupio firmu iz takvog koncerna toliko opterecenu jamstvima i kompliciranim pravnim odnosima?
Koda kupujes kucu od vlasnika gdje jos ima x suvlasnika, x raznih zabiljezbi.
@ watson1234
Pa i to već imamo! 🙂
Doduše, nebude postao" vlasnik" zemlje jer je ona u koncesiji, ali mi je njegov poslovni interes više nego jasan.
Bumo vidjeli.
taj scenarij mozemo zaboraviti. Najvise zbog toga sam i ja uletio na 20kn kod dolaska krize. Mislio sam da ce belje u prodaju i da se konacno otrgne od kandzi todorica.
Ocito se ide u smjeru cjelovitog rjesenja. A i tko bi kupio firmu iz takvog koncerna toliko opterecenu jamstvima i kompliciranim pravnim odnosima?
Koda kupujes kucu od vlasnika gdje jos ima x suvlasnika, x raznih zabiljezbi.
[/quote]
U smjeru cjelovitog ide izvanredna uprava.
Tko kaze da ga buduci vlasnici nece prodat?