@avax10
Ma ne igra mu nikakvu bitnu ulogu (kao pokušava skinuti jamstva)Kao Don Quixote i vjetrenjače……..otprilike:))
neka prodaju , pokupit će se to po malo , iako bi im bilo pametno da to ponude Agramu po nekoj uvečanoj cjeni iznad 10 kn – ne sumljam da nebi postigli dogovor , jer ovakva prodaja na ovim nivoima je čisto kokošarenje , mogli su te pakete riješavati i prije blokade na nivou 20 kn…
Ja mislim suprotno,da bi AGRAM vrlo rado prodao svoje dionice i vrlo vjerovatno i hoce po koiko je moguce na burzi.
[/quote]
svatko ima svoje mišljenje i tvrdnje koje treba poštovati – to da bi Agram mogao i želio prodati svoje dionice stoji , u nekoj bližoj budućnosti , ali po znatno višim cjenama , ako malo pogledate top-10 tu su negdje sa brojem glasova u GS da mogu bitno unaprijedit proces donošenja odluka , a i javno iskazuju na ZSE svojim zahtjevima i javno traže izjave od odgovornih u tvrtkama i privremenoj upravi na čelu sa Ramljakom..
Belje bi moglo biti prvi korak ka prodaji i raspetljavanju ovog gordijskog čvora koje su napravili u prošlosti sa jamstvima , i stoga je za očekivati daljnju borbu Agrama ka ukidanju tih opterećenja – jamstava koje su donesene na kriminalan i vanzakonski način…
ako se to dogodi na GS koja slijedi ubrzo , onda niti cjena od trenutne x2 ili x3 nije na odmet Agramu da proda svoje pozicije na puno većim i kvalitetnijim razinama od trenutnih…
preko 9000 komada iskrcano je upravo po kupnji…jel to i dalje prodaje podravska skrbnički?
neka prodaju , pokupit će se to po malo , iako bi im bilo pametno da to ponude Agramu po nekoj uvečanoj cjeni iznad 10 kn – ne sumljam da nebi postigli dogovor , jer ovakva prodaja na ovim nivoima je čisto kokošarenje , mogli su te pakete riješavati i prije blokade na nivou 20 kn…
Ja mislim suprotno,da bi AGRAM vrlo rado prodao svoje dionice i vrlo vjerovatno i hoce po koiko je moguce na burzi.
[/quote]
svatko ima svoje mišljenje i tvrdnje koje treba poštovati – to da bi Agram mogao i želio prodati svoje dionice stoji , u nekoj bližoj budućnosti , ali po znatno višim cjenama , ako malo pogledate top-10 tu su negdje sa brojem glasova u GS da mogu bitno unaprijedit proces donošenja odluka , a i javno iskazuju na ZSE svojim zahtjevima i javno traže izjave od odgovornih u tvrtkama i privremenoj upravi na čelu sa Ramljakom..
Belje bi moglo biti prvi korak ka prodaji i raspetljavanju ovog gordijskog čvora koje su napravili u prošlosti sa jamstvima , i stoga je za očekivati daljnju borbu Agrama ka ukidanju tih opterećenja – jamstava koje su donesene na kriminalan i vanzakonski način…
ako se to dogodi na GS koja slijedi ubrzo , onda niti cjena od trenutne x2 ili x3 nije na odmet Agramu da proda svoje pozicije na puno većim i kvalitetnijim razinama od trenutnih…
[/quote]
Kako vi znate da “su jamstva donesena na kriminalan i vanzakonski nacin”?
AGRAM sa svojim dionickim udjelom moze napraviti veliko NISTA!
Znate li Vi koliko je dionica sveukupno izdano (nakon dokapitalizacije) i koji udjel ima AGRAM?
Morate shvatiti da su jamstva donijeta i prije i sada za roll-up bez skupstina dionicara .Zar mislite da bi Ramljak i privremena uprava radili nesto ocito nezakonito?Mislim da ne bi,zar ne?
@ Bisakov
Cit: “Kako vi znate da “su jamstva donesena na kriminalan i vanzakonski nacin”?”
A ti znaš da su jamstva donesena na pošten i zakonit način?
@ Bisakov
Cit: "Kako vi znate da “su jamstva donesena na kriminalan i vanzakonski nacin”?"
Ja mislim da nisu donijeta na posten nacin prema postojecim dionicarima.
Da li su zakonita?To moze jedino utvrditi sud na temelju provedenog postupka,ako postoje opravdani razlozi, sukladno zakonima i statutu drustva.
Za sada,koliko je meni poznato,nitko aktivno legitimiran nije poveo takav spor!
Na zalost postenje je samo moralna kategorija i nesto sto u sustini nije posteno,moze biti zakonito.Zakonitost je pravna kategorija.
Koliko je meni poznato, otvaranje spora je najavio Grgić.
Nisam to primjetio i to se ne najavljuje, vec se tuzi ako imate aktivnu legitimaciju,ako nisu protekli rokovi i ako imate argumente.Samo pobijanje jamstava pred stranim nadleznim sudom nitko do sada nije pokrenuo,a i pitanje je dali je to sada uopce moguce dokazati i da li za to postoje valjani pravni razlozi.
Koliko sam shvatio ,on ide na odgovornost uprave i Nadzornog odbora koji su ta jamstva odobrili ,sukladno ZTD-u,sto mu teoretski ,ako to dokaze,otvara put za naknadu stete od njih sukladno ZTD-u.
To ima smisla ako to moze dokazati ovdje u Hrvatskoj.
@ Bisakov
Cit: "Kako vi znate da “su jamstva donesena na kriminalan i vanzakonski nacin”?"
jamstva su nezakonita , nisu odobrena na GS uz odobrenje dioničara , i kao takva ih treba poništit na GS koja je uskoro na redu..
gubitci se pokriju iz budućeg poslovanja , i cjena dionice može na stare razine , prije Lexa na 20 kn