BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Lex Agrokor je više donesen da se pomogne dobavljačima nego samom Agrokoru. U biti to je odgođeni stečaj da bi se dalo vremena dobavljačima da se konsolidiraju. Donekle se s tim planom i uspjelo odnosno većina dobavljača se oporavila od prvotnog šoka. Bit će sada još nekih bezuspješnih pokušaja da se spasi Agrokor od stečaja ali na kraju će najbolje proći oni koji imaju hipoteke, založna prava i naravno ovi iz rool upa. Ostali ako se do tada ne snađu idu i oni u stečaj. Mnogi su se snašli i to je kao glavna svrha Lexa ispunjeno. Ovi što nisu osigurani ostat će bez svega, a Sberbank će pofatati tvrtke po Bosni i Srbiji i s tim će se morati zadovoljiti iako će to možda biti samo četvrtina onoga što je pozajmio. Ali bolje i to nego da u nagodbi moraju otpisati 90% jer kao neosigurani vjerovnici u nagodbi ne bi dobili više.

obzirom da je podravska skrbnički prodao u pon. još 43.000 dionica, a da ima još 1.022.177 dionica, dokle bi se cijena mogla spustiti ako odluči izaći do kraja? bi li se to moglo prodati sve na 6 kn (cca 6 mil.kuna) ?ili će se cijena bar na kraće vrijeme morati prepoloviti (3 kn -cca 3 mil.kuna) pa da se tolika količina apsorbira?

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Uf, Podravska banka skrbnički i dalje prodaje i zadnje stanje pokazuje da je prodao čak 43.581 dionicu?!? To znači da je u ponedjeljak on prodao više od pola protrgovanih dionica! …a ima još 1.022.177 dionica….
Nešto je jako usporio sa prodajom……..zašto?

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

Uf, Podravska banka skrbnički i dalje prodaje i zadnje stanje pokazuje da je prodao čak 43.581 dionicu?!? To znači da je u ponedjeljak on prodao više od pola protrgovanih dionica! …a ima još 1.022.177 dionica….
Nešto je jako usporio sa prodajom……..zašto?
[/quote]

Vjerojatno jer više nema velikih količina na kupnji kakve su bile u ponedjeljak. Sad da krene prodavati 40.000 komada po bidu srušio bi cijenu na 3-4 kune, a valjda se nada dobiti više.

Ignore: KressoM, delux

@avax10
pod 4 splitska banka (skrbnički) je prodao 30000 komada. Jesi li možda pratio kada je to bilo?

@avax10

pod 4 splitska banka (skrbnički) je prodao 30000 komada. Jesi li možda pratio kada je to bilo?

14. 11. su još imali upisano svih 230.000 komada, a 15.11. imaju samo 200.000 pa izgleda da su i oni prodavali u ponedjeljak? Promet je taj dan bio preko 75.000 dionica pa bi količine otprilike odgovarale

@jmz
, zahvaljuješ mu se na ničemu, na obićnim konstrukcijama nekompetentnog korisnika foruma…

u privitku se nalazi odgovor društva belje na upit dioničara tčk.4

Ovo u privitku gotovo da nema veze sa onim o cemu raspravljamo,osim da potvrduje moje procjene i videnje problema.
Tko je kompetentan,vidljivo je iz dosadasnjih postova,kada sam probleme ove tvrtke predvidio godinama prije zbog konstantnog zaduzivanja sa visokim kamatama koje ovakve firme ne mogu podnijeti dugorocno.
Nisam pisao "hvalospjeve" za nesto sto je bilo ocito da nije dobro,kao vi.
Firma je prakticno u nekoj vrsti"predstecaja i stecaja sa pokusajem preustroja",a dobro znamo kako dotadasnji dionicari zavrsavaju u tim potupcima,zar ne?Gube sve ili gotovo sve.
[/quote]

@Bisakovi

pojednostavljenim rječnikomVam lijepo piše
da UPRAVA NEZNA koliki je stvarni dug,
SAVJET: procitati 2-3 puta
a da ne gubite vrijeme u privitku je najvažniji dio

[/quote]
Tocno,ali to je upravo “tragicno” da uprava ne zna stvarni dug!
Moj savjet vama je da razmislite sto to znaci?
Za mene je to katastroficno,a za Vas?

@avax10

14. 11. su još imali upisano svih 230.000 komada, a 15.11. imaju samo 200.000 pa izgleda da su i oni prodavali u ponedjeljak? Promet je taj dan bio preko 75.000 dionica pa bi količine otprilike odgovarale
[/quote]Da te više ne maltretiram sa pitanjima.
Pod 3 podravska skrbnički (1.022.177) ti je Agram ili Grgić kako ti je draže. Sa svojom KBZ koja je pod 2 (1.168.398) mora na skupštini imati 25%. Dakle ON će prodavati još vrlo malo (vidi postotak) ili ništa.

@avax10

[/quote]Da te više ne maltretiram sa pitanjima.
Pod 3 podravska skrbnički (1.022.177) ti je Agram ili Grgić kako ti je draže. Sa svojom KBZ koja je pod 2 (1.168.398) mora na skupštini imati 25%. Dakle ON će prodavati još vrlo malo (vidi postotak) ili ništa.
[/quote]

Misliš da mu tih 25% u ovoj situaciji (izvanredna uprava) igra bitnu ulogu?

@Alabama

Da li sa BLJE-R-A i BLJE-R-B imaju 25%? BLJE-R-B ima cca 4,5 puta više dionica od BLJE-R-A

@jmz
, zahvaljuješ mu se na ničemu, na obićnim konstrukcijama nekompetentnog korisnika foruma…

u privitku se nalazi odgovor društva belje na upit dioničara tčk.4

Ovo u privitku gotovo da nema veze sa onim o cemu raspravljamo,osim da potvrduje moje procjene i videnje problema.
Tko je kompetentan,vidljivo je iz dosadasnjih postova,kada sam probleme ove tvrtke predvidio godinama prije zbog konstantnog zaduzivanja sa visokim kamatama koje ovakve firme ne mogu podnijeti dugorocno.
Nisam pisao "hvalospjeve" za nesto sto je bilo ocito da nije dobro,kao vi.
Firma je prakticno u nekoj vrsti"predstecaja i stecaja sa pokusajem preustroja",a dobro znamo kako dotadasnji dionicari zavrsavaju u tim potupcima,zar ne?Gube sve ili gotovo sve.
[/quote]

@Bisakovi

pojednostavljenim rječnikomVam lijepo piše
da UPRAVA NEZNA koliki je stvarni dug,
SAVJET: procitati 2-3 puta
a da ne gubite vrijeme u privitku je najvažniji dio

[/quote]
Tocno,ali to je upravo "tragicno" da uprava ne zna stvarni dug!
Moj savjet vama je da razmislite sto to znaci?
Za mene je to katastroficno,a za Vas?
[/quote]

Naravno katastrofično je i žalosno i za mene, no to je prošlost tj. katastrofa se već dogodila, moze li i veca?
Odgovor je može, ali kamata ide, pa sudski postupak moze trajati koliko god treba, a agrokor ne moze pobjeci sa svojom imovinom (imovinom u kojoj ima udjele) niti životarenjem, niti likvidacijom niti stečajem, niti prebacivanjem imovine novim vlasnicima i to dobro znate, kao što očito zna i SBER bank.
Bitni su i datumi i nezakasniti.

neka prodaju , pokupit će se to po malo , iako bi im bilo pametno da to ponude Agramu po nekoj uvečanoj cjeni iznad 10 kn – ne sumljam da nebi postigli dogovor , jer ovakva prodaja na ovim nivoima je čisto kokošarenje , mogli su te pakete riješavati i prije blokade na nivou 20 kn…

Ja mislim suprotno,da bi AGRAM vrlo rado prodao svoje dionice i vrlo vjerovatno i hoce po koiko je moguce na burzi.

New Report

Close