BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

"Ante Ramljak pod pritiskom javnosti morao je prošloga tjedna objaviti kako su troškovi pravnih, financijskih i savjetnika za restrukturiranje za četiri mjeseca angažmana, do 30. rujna, Agrokor stajali 140 milijuna kuna. No, za dovršetak posla, predviđa Ramljak, trebat će savjetnicima platiti još skromnih 380 milijuna kuna, pa će taj mali trošak iznositi više od pola milijarde kuna", navodi Todorić.
A tko će to sve platiti kad para iovako nema dovoljno ni za vjerovnike?

Platit će se iz poslovanja koje je brutalno.

EBITDA =344 milijuna EUR-a ili 2,6 milijardi kuna. Izreceno na prezentaciji danas, ocito nisi pratio a trebao si posto te jako zanima ova tema.
[/quote]

istine radi, treba reći da je to je dobit prije oporezivanja, amortizacije i kamata, a također i s moratorijem na otplatu dugova firmi iz sustava agrokora zbog lex agrokor tako da su te brojke realno osjetno niže…no svakako pokazuju da te firme imaju i tržište i budućnost…ono što je krucijalno za nas male je kako ćemo proći kroz tu nagodbu tj. hoće li biti razvodnjavanja kapitala ili ne…ja se nadam da neće te da će sve biti riješeno dokapom na razini agrokora
[/quote]

SLAZEM SE

Nitko od TOP 10 nije prodavao u zadnjih tjedan dana. Pogledajte moje dionice.

View post on imgur.com

Ovo nije nagovor ni na kupnju ni na prodaju dionica, već samo moj pogled na činjenično stanje.

primjetan je neki mali oporavak trenda , dali će potrajati vidjeti ćemo do kraja dana , ako povuku cjenu iznad 7 kn onda sutra slijedi nastavak rasta

View post on imgur.com

broj 3 prodao je 24.304 dionice…kad bi na tome stao bilo bi super, ali ako misli i dalje prodavati bit će…

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

View post on imgur.com

broj 3 prodao je 24.304 dionice…kad bi na tome stao bilo bi super, ali ako misli i dalje prodavati bit će…
[/quote]

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/QkqrrI6d2HzIAVOAGHjghw==.pdf

nebih rekao da će takve količine prodavati na trenutnim cjenama, već u dogovoru sa zainteresiranim stranama po većim cjenama, a i skupština je za koji dan , možda se pojavi tko zainteresiran za predat ponudu za kupnju belja – po trenutnoj cjeni x 2 ili x3

sve opcije su otvorene

View post on imgur.com

[/quote]

To je bilo 07.11.2017, danas je 15.
Cijena u modalitetu 11-13:00 h bez daily tadera bila je 10,00 kn, a imao je priliku izac sa svim po danasnjoj cijeni

View post on imgur.com

[/quote]

To je bilo 07.11.2017, danas je 15.
Cijena u modalitetu 11-13:00 h bez daily tadera bila je 10,00 kn, a imao je priliku izac sa svim po danasnjoj cijeni
[/quote]

nije bilo dovoljnih količina na kupnji za prodati veće količine…jer da je on stavio npr. 200.000 komada na prodaju na 6 kn, sva kupnja nestala bi u 15 sekundi

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Nitko ne spominje da se u pozivu na glavnu skupštinu predlaže promjena odluke od prošle godine, kojom se gubitak za 2015. godinu pokriva na teret budućih razdoblja.
Bojim se da ovdje postoji mogućnost da postojeće dioničare čeka još jedno smanjenje temeljnog kapitala i nominale, što ipak, obzirom na cijenu na burzi i nije neka opasnost u slučaju nove dokapitalizacije po novoj nominali, za sada..
Ovako odokativno, mogla bi nova nominala biti oko 20 kuna.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Nitko ne spominje da se u pozivu na glavnu skupštinu predlaže promjena odluke od prošle godine, kojom se gubitak za 2015. godinu pokriva na teret budućih razdoblja.
Bojim se da ovdje postoji mogućnost da postojeće dioničare čeka još jedno smanjenje temeljnog kapitala i nominale, što ipak, obzirom na cijenu na burzi i nije neka opasnost u slučaju nove dokapitalizacije po novoj nominali, za sada..

lp

Lijepo je Plavi da si nas počastio, pro bono, svojom “odokativnom” analizom.

A sada si daj malo truda po pročitaj AD 7 i 8 dokumenta iz privitka, pa vidi kako je na stolu ponuda koja nema veze s tvojom “odokativnom” analizom.

http://zse.hr/default.aspx?id=80451

Ako je na teret dobiti iz budućih razdoblja, zašto bi bilo smanjenja temeljnog kapitala i nominale?
Ili je možda samo cilj bacanje bombica po forumu.

La vita e bella!

lp

Lijepo je Plavi da si nas počastio, pro bono, svojom "odokativnom" analizom.

A sada si daj malo truda po pročitaj AD 7 i 8 dokumenta iz privitka, pa vidi kako je na stolu ponuda koja nema veze s tvojom "odokativnom" analizom.

http://zse.hr/default.aspx?id=80451

Ako je na teret dobiti iz budućih razdoblja, zašto bi bilo smanjenja temeljnog kapitala i nominale?
Ili je možda samo cilj bacanje bombica po forumu.
[/quote]

Pa ti si stavip poziv od Agrama koji nema veze sa ovim pozivom od jučer. Može Agram predložiti da gubitak pokrije Sv. Petar, ali nema većinu, pa što im to vrijedi.
Relevantan je poziv od Ramljaka, ali ja mislim da ti to dobro znaš ..

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Plavi,

mi smo se dobro razumjeli.

Smanjenje kapitala i nominale može ići na 10, 20, 30 ili bilo koji drugi broj, ali za to, trenutno, zapravo uopće nema razloga. Ako se gubitak iz 2015. i 2016. prebacuje na buduće očekivane dobitke onda smanjenje kapitala nema rezona. Ti to jako dobro znaš.
A što će biti prijedlog na skupštini ćemo vidjeti.
Možda bude tih tvojih “odokativnih” 20 kn ,a možda bude ovo što predlaže Grgić.

La vita e bella!

Plavi,

mi smo se dobro razumjeli.

Smanjenje kapitala i nominale može ići na 10, 20, 30 ili bilo koji drugi broj, ali za to, trenutno, zapravo uopće nema razloga. Ako se gubitak iz 2015. i 2016. prebacuje na buduće očekivane dobitke onda smanjenje kapitala nema rezona. Ti to jako dobro znaš.
A što će biti prijedlog na skupštini ćemo vidjeti.
Možda bude tih tvojih "odokativnih" 20 kn ,a možda bude ovo što predlaže Grgić.

Kako moze Grgic bilo sto odluciti sa 14-15% udjela?
Ovo ce biti rutinska sjednica gdje ce odluke privremene uprave proci bez problema.
Zatim ,biti ce interesantno kako ce dospjeli dug po jamstvima tvrtki-kceri biti evidentiran u bilancama tvrtki-kceri.
S tim dugom,dionice ne trebaju niti imati nominalnu vrijednost (Ingra).

New Report

Close