BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vaš link …

A di si ti od jucer? Vec je taj link stavljen par puta. Procitajte kaj pise zadnjih par stranica, ne samo c/p.
[/quote]

Dogodi se i pametnom, di neće bedastom :))

[/quote]
Ovaj link još bolje oslikava sav jad i bijedu!
http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/todoricev-inzenjering-kako-je-na-cetiri-poznate-tvrtke-natovareno-90-milijardi-duga-otkriva-se-konstrukcija-na-kojoj-se-temeljilo-cijelo-carstvo/6246241/

@Vauvau

Moj komentar se odnosio na njihovo drukanje i ne može ispod 30 pa ispod 20 itd. A da ne pričamo o tome kako se najavljivala ponuda za preuzimanje kada je krenuo cirkus i slične nebuloze.

Slažem se s vama (da smo i to doživjeli 🙂 ) da ovo uopće ne mora završiti katastrofalno, niti za Belje niti generalno za Agrokor. Čak sam kako vrijeme prolazi sve više u razmišljanjima kako ćemo za godinu dvije žaliti što do ovoga nije došlo davno prije.

Polako svi postaju svjesni čak prije bi rekao ne financijske veličine nego kompleksnosti problema. Višestruka jamstva svih mogućih vrsta na dionicama, nekretninama, itd. garancija su jedino da bi rješavanje trajalo godinama i da bi se svi iscrpili i financijski i sa resursima a upitno je što bi na kraju dobili. Također je sve jasnije da za većinu toga nitko nije znao jer se ne bi inače upuštali u takve aranžmane.

A živjeli su lijepo godinama i neki dobavljači (koliko god na prvu nevjerojatno zvuči) i banke i strani fondovi i političari i svi redom. Sada kada je jasno gdje smo svima će postati itekako prihvatljivo da je bolje rješenje odmah prihvatiti otpis i 50% ako treba ili ulaziti u vlasništvo, nego se godinama mrcvariti pa da izgubiš i 90% ako uopće išta naplatiš kada krenu svi čerupati.

Zato vjerujem da će doći do nagodbe i da ćemo, koliko god je to nevjerojatno u našoj zemlji, dobiti jednom i dobar scenarij a to je u ovom slučaju 20ak vlasnički razdvojenih kompanija. Pa ako još domaća kompanija uspije konsolidirati taj biznis na razini regije odlično, to je odavno tako trebalo i napraviti.

E sada, koliko će prije konačnog razrješenja biti umanjenja, koliko dokapa i razvodnjavanja kao što kažete nitko ne zna. Ali dobit ćemo kompanije na zdravijim temeljima za budućnost koje će se financirati po normalnijim kamatama.

Belje konkretno je baš Ramljak rekao što sam sto puta ponavljao:
Ulagalo se u dobre stvari, ali previše. Uspješnost kompanije u Todorićevu se sustavu mjerila visinom investicija i prihodom. Nitko nije dovoljno vodio računa o operativnoj dobiti. Danas je to menadžerima prioritet. Tijek novca i operativna dobit sada su prioriteti.

Moje mišljenje je da za budućnost Belja nema smisla nitko domaći već isključivo stranac koji će moći raditi punim kapacitetima i osigurati tržište za tu robu, a u kombinaciji sa zdravijim financiranjem to će valjda donijeti zdravo Belje.

Tko gubi ima se pravo ljutiti i tužbi će biti jer nitko ne želi slabiju poziciju nego što ju je imao prije par mjeseci, ali to je tako. Netko će valjda i izaći jači iz svega ovoga.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Zvonimir Mršić vodio je Podravku i dokazao se kao dobar menadžer u prehrambenom sektoru, a poznaje i sustav Agrokora, i to izvana. Mršić je preuzeo poziciju savjetnika za Agrokorovu prehrambenu industriju koja je po prihodu dvostruko veća od Podravke.

Mi cemo dobiti frisku figu !
To cemo dobiti.
Nevjerovatna je sposobnost samozavaravanja.

Zvonimir Mršić vodio je Podravku i dokazao se kao dobar menadžer u prehrambenom sektoru, a poznaje i sustav Agrokora, i to izvana. Mršić je preuzeo poziciju savjetnika za Agrokorovu prehrambenu industriju koja je po prihodu dvostruko veća od Podravke.

Čini se da nekima nije jasno, Mršić je tu da LEDO i možda BELJE … financijskom kemijom stavi pod okrilje Podravke………..
Kakav bi to bio posao….

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Slažem se..mislim da Belje ide u pripajanje uskoro.

Ako žele išta vidjeti od novaca bolje da se slože.

Čini se da nekima nije jasno, Mršić je tu da LEDO i možda BELJE … financijskom kemijom stavi pod okrilje Podravke………..
Kakav bi to bio posao….
[/quote]
I onda da Podravka pod teretom dugova i jamstava bankrotira?
“Mali ne jedu velike”,vec obrnuto!

A kome ce se belje pripojiti ? Sto na to kazu vjerovnici i vlasnici blokiranih dionica ?

Status Quo: Roll Over Lay Down

O kakvom pripajanju sad vi pričate? Elaborirajte navedeno.

Ovo nije nagovor ni na kupnju ni na prodaju dionica, već samo moj pogled na činjenično stanje.

Slažem se..mislim da Belje ide u pripajanje uskoro.

O ovome o kojemu se prica u prethodnih 20 postova. A u koje ja ne vjerujem stoga ne mogu niti elaborirati.

Status Quo: Roll Over Lay Down

Nema se tu šta elaborirati.
Previše je bitan pa čak i na nacionalnoj razini pa će na račun toga uz dogovor sa bjerovnicima morati skinuti jamstva kako bi tvrtka mogla biti atraktivna za pripajanje jer ovako samo bi tonula i radila dalje sa gubitkon umjesto da sinergijon se dođe do nekog razumnog poslovanja.
Bolje jw vjerovnicima da popuste pa čak i otpišu dobar dio dugovanja i pričekaju koju godinu jer ovako po meni neće viditi ama baš ništa.

New Report

Close