BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Zorangutan
Vi jednostavno ne razumijete problematiku,a jamstva su “na snazi”,dakle valjana i ,koliko je meni poznato,nitko ih niti nije pravno osporavao!

znači ti bisakovi kao pravnik tvrdiš da su sva jamstva tvrtki kćeri agrokoru dana potpuno zakonito i da su nepobojna?

Nisu mi,prije svega, poznata "sva jamstva" tvrtki kceri Agrokora,a na vase pitanje kao krajnje kapciozno i tendenciozno necu odgovarati!
Samo cu napomenuti da u pravu postoje strogi rokovi,a na ugovore se primjenjuju pravila obveznog prava ,a ako je posrijedi "pravni posao sa strancem",primjenjuju se ugovorne odredbe i odredbe medunarodnog prava i ugovoreni strani sudovi!
[/quote]
nema “protučinidbe” za koleteralna jamstva. Koji dio vam nije jasan ?
Znači vjerovnik se prvo mora iscrpiti naplatom potraživanja od dužnika da bi mogao otvoriti kolateral jer inače sva povezana društva Agrokora mogu protestirati mjenicu.
Drugim riječima mora se rasprodati Agrokor , Konzum i ostala društva u potpunom vlasništvu Agrokora da bi na red došle mjenice kolaterala.
Mnogi Zagrebački odvjetnici se slažu s ovom tezom pa se čudim vašem stavu ?
Glavni problem je činjenica da NITKO još nema točan uvid u stavrni dug Agrokora. Da li je on veći od kapitala ili ne. Kapital Agrokor uključuje njega samoga, društva u njegovom vlasništvu i dionički udio u ostalim društvima kao Belje, Ledo, Jamnica ……
Prvo se treba utvrditi dug, zatim kapital da bi se moglo pristupiti rješavanju istih, a to još NITKO nezna, pa me čudi vaše saznanje o stečaju ? Trebali bi se baviti činjenicama.

znači ti bisakovi kao pravnik tvrdiš da su sva jamstva tvrtki kćeri agrokoru dana potpuno zakonito i da su nepobojna?

Nisu mi,prije svega, poznata "sva jamstva" tvrtki kceri Agrokora,a na vase pitanje kao krajnje kapciozno i tendenciozno necu odgovarati!
Samo cu napomenuti da u pravu postoje strogi rokovi,a na ugovore se primjenjuju pravila obveznog prava ,a ako je posrijedi "pravni posao sa strancem",primjenjuju se ugovorne odredbe i odredbe medunarodnog prava i ugovoreni strani sudovi!
[/quote]
Znači vjerovnik se prvo mora iscrpiti naplatom potraživanja od dužnika da bi mogao otvoriti kolateral jer inače sva povezana društva Agrokora mogu protestirati mjenicu.
Drugim riječima mora se rasprodati Agrokor , Konzum i ostala društva u potpunom vlasništvu Agrokora da bi na red došle mjenice kolaterala.
Glavni problem je činjenica da NITKO još nema točan uvid u stavrni dug Agrokora. Da li je on veći od kapitala ili ne. Kapital Agrokor uključuje njega samoga, društva u njegovom vlasništvu i dionički udio u ostalim društvima kao Belje, Ledo, Jamnica ……
Prvo se treba utvrditi dug, zatim kapital da bi se moglo pristupiti rješavanju istih, a to još NITKO nezna, pa me čudi vaše saznanje o stečaju ? Trebali bi se baviti činjenicama.
[/quote]

bravo, odličan komentar!

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

[/quote]
[/quote]
Vi hoćete reći da se prvo od Agrokora uzmu dionice Belja s mogućom aktivacijom jamstva , prodaju se po sistemu daj što daš i onda se sa ostatkom duga namire aktivirajući jamstva na Belju?

Na ..Moje dionice..velika promjena u top 10 Belja. Kako tek sada. Ovo znači da nisu samo mali kupovali kako je netko ranije rekao. Ispali br.2, 9 i 10, a novi su br. 3. Agram osig…6,27%, br.5. Jadransko osig….1,84% i br.6. Euroherc osig…1,29%. Ukupno vlasnika promijenilo 1.168,398 ili 14,22%.

Poslušajte ovo i vidjet ćete da sam sa svoja 2 jučerašnja posta 100 % na tragu onoga što je rekao Ante Ramljak.

Vaš link …

Situacija oko Agrokora više je nego kristalno jasna.

Agrokora više nema.
Todorić & Co bi trebali završiti gdje im je i mjesto.
Kompanije u sastavu Agrokora idu svaka na svoju stranu.
Vjerovnici će se uspjeti naplatiti samo djelom iz prodaje imovine (i vjerojatnim sudskim epilogom).
Malim dioničarima će se kapital svesti na minimalnu zakonom propisanu visinu i nakon takvog reseta kreću iz početka.
A Hrvatska će, ako je imalo pametna, početi kreirati pravu tržišnu a ne više dogovornu ekonomiju u režiji jednog cvječara.
Ono što je trulo po svojoj srži, mora u truleži i završiti.
A trulež stvara plodno tlo za novi život.
E, a to je ono što mene interesira.
I nadam se da imam vremena dočekati to nešto novo i bolje.

La vita e bella!

Što kratkoročno možemo očekivati mi mali ulagači? Mislim kroz sljedeće 2-3 god?

Znoj, krv i suze.

Izvjesno je smanjivanje kapitala po dionici na zakonski minimum, traženje najboljeg kupca koji će vjerojatno napraviti novu dokapitalizaciju po minimalnoj cijeni.
Dakle, razvodnjavanje postojeće vlasničke strukture sa brdom novih dionica.

Ovo je samo financijski dio priče, a poslovni dio nismo niti dotaknuli!

Treba naći novi distrubucijski kanal i nove kupce.
Agrokor je za Belje bio odličan u smislu plasmana proizvoda što se sada gubi. Zato jako navijam da Konzum preživi. Ako ne trebati će se izboriti za mjesto na novim policama!

Izgleda da nam “pravo tržište” kuca na vrata.

Samo mi je žao da se ovo sa Agrokorom nije dogodilo prije 10 godina.
Kada je dug bio 4, a ne 40 milijardi kuna (a vrlo vjerojatno i više od toga)….

La vita e bella!

Mislim da je kolega htio pitati za cijenu dionice u tom periodu?

Sta mislite, kako ce se odvijati situacija nakon 15.5? Idemo preko 10 ili 1?

Ovo nije nagovor ni na kupnju ni na prodaju dionica, već samo moj pogled na činjenično stanje.

A tko to može znati?
Pa nemam kristalnu kuglu.
Nastojim prepoznati procese koji se događaju oko firme, a cijenu će odrediti Mr. Market.
Dakle, svi mi kao neki imaginarni entitet.

La vita e bella!

Znoj, krv i suze.

Izvjesno je smanjivanje kapitala po dionici na zakonski minimum, traženje najboljeg kupca koji će vjerojatno napraviti novu dokapitalizaciju po minimalnoj cijeni.
Dakle, razvodnjavanje postojeće vlasničke strukture sa brdom novih dionica.

Ovo je samo financijski dio priče, a poslovni dio nismo niti dotaknuli!

Treba naći novi distrubucijski kanal i nove kupce.
Agrokor je za Belje bio odličan u smislu plasmana proizvoda što se sada gubi. Zato jako navijam da Konzum preživi. Ako ne trebati će se izboriti za mjesto na novim policama!

Izgleda da nam "pravo tržište" kuca na vrata.

Samo mi je žao da se ovo sa Agrokorom nije dogodilo prije 10 godina.
Kada je dug bio 4, a ne 40 milijardi kuna (a vrlo vjerojatno i više od toga)….

Koji je zakonski minimum za dokapitalizaciju i po kojem zakonu?
Kako je INGRA dokapitalizirana ,a nema nominalnu vrijednost?
Bez Konzuma i sa zemljistem u zakupu(da li ce novi vlasnik dobiti zakup?)BELJE ce izgledati isto kao
prije preuzimanja od strane Todorica!

New Report

Close