BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@mdl1986
Ja nisam pisao o pojedinacnom izvjescu(vec o trendu zadnjih 5-10 godina),a ne "drukam niti za pad niti za rast dionice",a koliko sam bio u pravu u smislu procjena kretanja cijene i poslovanja,mozete provjeriti u mojim proslim komentarima!
No,bilo bi korektno kada me tako napadate da konstatirate koliki je dug i kolika su dana jamstva BELJA i koliko je to u odnosu na kapital tvrtke!
Snagom argumenata ,se jedino, mogu "pobiti teze" za koje smatrate da nisu valjane!
I tek uzgred,zasto je cijena BELJA takva kakva jest ako je poslovanje sve bolje?

Ja nisam nista konstatirao krivo, sve sto kazem u to sam uvjeren. A ti govoris o ogromnim dugovima, a nemas niti jedne brojke. Btw, od kad je krenuo pad s 11,5, jedino se prodavalo u hrpama ruseci cijenu i to u velikim kolicinama skrbinckog racuna u Podravskoj banci. Da toga nije bilo, pricali bi o 12,13,14 kn, jer je kupnja bila jaka, samo se sad primirila cekajuci da rusenje staje. Sva stanja agrokorovih firmi su upitna, ali realno ako propadnu sve firme, ova drzava ce se ugasiti, a da ne pricam o cijenama svih dionicama. Ledo je jamstvima vezan jace od Belja, a on nije padao jer ga nisu rusili ko na belju s milijunskim porastima prometa u odnosu na uobicajeno trgovanje. Nadam se da se smirilo glupo iskrcavanje i da ce ljudi vidjeti da se moze kupovati po desnoj strani i da ce svi imati koristi. Jos jednom kazem, ako ovo ne propadne, bit ce par desetaka kuna. Ako propadne Agrokor, cijene dionica ce biti najmanji problem u ovoj drzavi za sve nas. Samo nemojte drukat za neke scenarije koji su moguci, ali ni najmanje sigurni (a i jos se svi bore protiv njega jer nikome nije od koristi). Normalnim razmisljanjem, poput mojeg, cijena bi bila optimalna i nasla bi svoju stvarnu poziciju, koja je svakako iznad 10 kn i u ovoj situaciji. Panicarenjem s tvoje strane niti jedna dionica ne vrijedi, jer danas cijeli svijet zivi u riziku, i svaka dionica nije predbiljezena na konstanti rast i stalnu dobit.
[/quote]
Agrokor prihodi godišnji su oko 6,6 milijardi eura, Hrv BDP preko 90 milijardi eura, Agrokor u Hrv zapošljava oko 29 000 ljudi, a ukupan broj zaposlenih u Hrv je 1 380 000 ljudi. Stoga Agrokor i da cijeli propadne odrazilo bi se na standard i pad BDP ali niti približno da bi Hrvatska propala ili bankrotirala. Cinjenica je da je u Belje uloženo oko 100 miliona eura u svinjogojske farme, ali sama zemlja ne pripada Belju, nego je koncesija. Agrokor i njegovog vlasnika treba prepustiti bankama i lešinarskim fondovima. Oni će se pobrinuti za pretvorbu vlasništva i naplatu od Todorića. A za ostalo je tu DORH i Uskok i PNUSKOK. Jedino se trebapitai gdje rade supruge vodećih ljudi PNUSKOKa. Ali rješiti će to vulture fondovi. ;). A ove naše paraagrokorparadržavne firmice kao kraš i frank..kraš će preuzeti braća pivac, a frank neka se pobrine za strana tržišta..nikakva drama

Status Quo: Roll Over Lay Down

Kak mi mislimo proci ove H-ove? Ako mislimo uopce, jer kupnja stala.

Ovo nije nagovor ni na kupnju ni na prodaju dionica, već samo moj pogled na činjenično stanje.

@md1986
nećemo ih proći dok se ne spuste na 9 kn ili ispod..jer svi znamo da žele van, da imaju još puno dionica i da umjesto tih dionica žele keš, a pošto smo svi već kupili po ovim cijenama što smi mislili, dodatna kupnja može ako daju dodatni diskont. tako da će se K-P i dalje ovako gledati do trenutka kad prodavači odluče sniziti cijene

p.s. evo prvi prodavač opalio je 3000 komada po bidu. sad čekamo ostale 😉

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Pa nitko nije dobio dionice besplatno da ih daje po kunu.
Svatko želi maksimizirati dobit, a valjda im je 9 minimun.
Tako da ne vrijedi čekati ispod, nego skupljati po 9 dok daju.
A nakon toga kad se iscrpe …

http://www.seebiz.eu/agram-invest-prodao-veliki-paket-dionica-belja/ar-154798/

to što je prodao ne znači da ih se riješio jer je morao…pravo je pitanje od koga je i kako prije toga kupio te TKO JE NOVI KUPAC…ovdje je agram dakle bio samo posrednik između prodavatelja i NOVOG kupca…e sad još kad bi znali po kojoj cijeni je prvi prodao odnosno drugi i treći kupili…ako se radilo o repo transakcijama onda ovo može značiti da je agram dao kredit agrokoru a kao zalog uzeo dionice koje je sada prodao …ili je možda agrokor vratio pare i dionice :)…uskoro bi se sve trebalo znati

I mislite da kad se oni iscrpe, da ćemo krenuti gore?

Ovo nije nagovor ni na kupnju ni na prodaju dionica, već samo moj pogled na činjenično stanje.

Koji je Problem kod Belja da imaju negativno poslovanje?
Višak radnika?
Premale marže?
Nekonkurentnost asortimana?
Krađe iz tvrtke?
Namještena negativna izvješća kako bi se izbjeglo plaćanje poreza na dobit?

Svi spominju kako je prodao ovaj ili onaj, ali tko je KUPIO?
Sigurno ne netko tko je spreman izgubiti taj novac.
Znamo zašto ovi prodaju jer su dobili te dionice a ne trebaju im jer s tim novcem misle raditi neke druge stvari.

O cemu ti pricas bisakovi? Pa kako te nije sram iznositi lazi i pravit se pametan? Izvjesca su sve bolja bila, ako ne vidis da se smanjuje neto dug (pogledaj na mojedionice.com da su smanjili dug za 50 milijuna kuna u zadnjoj godini). I jos vise tome, prosli prvi kvartal je bio plus 40 milijuna kuna (pogledaj zse FI). Kako te nije sram neprestano drukat za pad s informacijama koje nisu ni najmanje provjerene? Ovakvim komentarima bi trebao dobiti zabranu pisanja po forumu, pa da se maknu trolleri kao ti.

dug se povećao za nevjerojatnih milijardu i par stotina miliona eura u nekoliko mjeseci 😉

Status Quo: Roll Over Lay Down

@md1986
Trazili ste konkretne brojke(jer ste rekli da izmisljam) pa sam vam poslao samo neka jamstva od 11.11.2016,dakle BROJKE,cinjenice!!!
Brojke govore daleko jace od rijeci,zar ne?
Sada kada vam se brojke ne svidaju,pokusavate uvesti cenzuru ,tako da svako moze pisati samo o dionici koju ima?I naravno,mora je hvaliti!
Brojke nisu “filozofiranje”,vec gole cinjenice,a pravila foruma dozvoljavaju svakome komentare,a narocito treba cijeniti argumentirane komentare!
Emocionalne reakcije,lisene argumenata, su na trzistima kapitala najgora opcija!

izvjesce mozda po prvi puta bude realno.., jel ipak sada je voda dosla do grla..zato mislim da bi mogli prikazati istinu
na ovoj cijeni je uracunato 2 bankrota 🙂 tak da nemas brige

"Nikad čovjek ne može da kaže onoliko mudrosti koliko može da prešuti gluposti" top spameri 1 serislav 2 zorangutan 3 trial

1E?

New Report

Close