Koja bi to sramota bila za ovu vladu da pod njenim upraviteljem propadne firma koja proizvodi 40% hrane
Spašavanje (u pokušaju) biznisa ne znači da će se spasiti tvoja dionica. Ona može ići na 0,99 kn. Ako se nađe novi investitor za pojedinačnu tvrtku tu će kapital ići do nule jer će se novci upotrijebiti za otplatu dugova i skidanje jamstava. I falit će ako su dugovi 5-6 puta veći od kapitala.
Koja bi to sramota bila za ovu vladu da pod njenim upraviteljem propadne firma koja proizvodi 40% hrane (s rezervom da mi seto cini velika brojka).
P.S. Imam dionice BLJE, i ne savjetujem nikoga ništa, već preporučam svakome da upotrijebi zdrav razum i zaključi sam.
prema ukupnim prihodima Belja i navedenom omjeru ispada da je hrvatsko tržište hrane oko 4 mlrd. kn , pa evo slobodno primjenite svoj savjet naveden pod P.S.
Ne bih baš rekao da to kupuju mali, idu i velike transakcije u komadu, mali se šlepaju uz njih i pokupe ponešto.
A rušenje s 12 na 9 je namjerno spuštanje radi prekrcaja.
Inače, na 11 je već bilo formirano trgovanje, ali su onda prosuli po bidu do 9.
Tko želi prodati po najvišoj mogućoj cijeni, taj ne prosipa po bidu i ruši cijenu iz 10% plusa u 20% minusa.
Čim stane s tom praksom, cijena će odmah preko 12, jer prodavača po ovoj cijeni jednostavno nema.
Ali dobra stvar je što vidimo da je dosegnuto dno i sad samo treba čekati da se prodavač opameti.
Apsolutno pogresno i neuvjerljivo!
Da kupuju tzv "veliki" to bi se vidjelo na vlasnickim pozicijama jer sada nema potrebe "skrivanja" jer ne postoji obaveza javne ponude !
Trend je ,po meni, na dolje!
Kada je BELJE bilo na 80 kuna,mnogi su na ovom istom forumu tvrdili da ne moze nize!Pa na 70,60,50 itd.,a Todoric je tvrdio da to vredi 1 kunu,a ja sam mu vjerovao i vjerujem i sada,a cijena je sve niza i niza!
I nikakve dokaze nemate da je "dno postignuto"!!!
Koliko je "dno",to cemo tek vidjeti,a sto se prodavaoca tice,oni su do sada ispali daleko pametniji od kupaca!
Daleko su oni koji su dobili dionice putem repo poslova od prodaje cijelog portfelja,a njima treba novac!
[/quote]
Sve sto ste naveli donekle stoji osim da nitko ne moze biti vizionar jer ovdje je cinjenica da su jako mutne vode. Na drugoj strani mnogi veliki nalozi (govorim o nalozima po par desetaka tisuca dionica) prolazili su prosli tjedan doslovno u 2 sekunde. Dakle, netko “veliki” je prebacivao nekome, a kome to neznam da li se tako lako moze znati i jos manje svrhu tih transakcija osim da su placali svoje dugove drugome. Ne jednome vec vise njih.
Tako je i Ledo bio ispod 2.500, pa je sad otišao na 4.000.
Definitivno se čekaju nekakve vijesti. Ja očekujem pozitivno izvjesce i to bi mogao biti veliki poguranac
Definitivno se čekaju nekakve vijesti. Ja očekujem pozitivno izvjesce i to bi mogao biti veliki poguranac
mogao bi biti poguranac,samo je pitanje u kojem smjeru
ja stvarno ne razumijem ove prodavače…ako već imaju za iskrcati milijun komada, pa što stvarno misle da će im netko kupovati dionice s aska??
neka spuste cijenu 2-3 kn dolje pa će sve prodati jer ovako to neće uspjeti prodati do kraja godine! nisu kupci vesla sisali pa da vam čiste prodajne nalog na 9 kn ili više!
spustite prodajne naloge na 6-7 kn pa ćemo kupovati!
znači i Agram prodaje i bježi van…pa tko onda kupuje i ulazi unutra kad svi veliki izlaze??