PRETAKANJE. ….. Ovo što je kolega ValueWalk rekao ….ako se mora nadoknaditi razlika,
onda ćeš to pretočiti na drugu stranu po novoj nabavnoj cijeni dionice s drukčijim uvjetima,
a ovaj dio minusa -zaboraviti- i pokušati kompenzirati rastom cijene- na novom portfelju…
To što malo mali upadaju – nije problem..
Pa, ne mislite valjda, da će ova firma / Belje/ propasti?
Koliko je zemlje u vlasnistvu belja a koliko je koncesija ? Zna li se to ? Belje vrijedi koliko mu vrijedi zemljiste u vlasnistvu+ bioloska imovina – dugovi. Koncesija se drugom vlasniku ne mora produziti.
Kad Rusi vide pogone , nasade , zemlju…….poludit će za ovom firmom…..da imam kapital,
tu bih napravila valjda prvu dobru preprodaju firme.,kakva propast…gluposti.
Ma, znam čovječe-….RAJ od firme….planetarna budućnost……zaljubljena sam u takvu
vrstu inovacija po prirodi…….. pa, tko vjeruje više ovoj bolesnoj histeriji s ciljem
skupljanja papirića…ne mogu više izdržati…..
Bisere , kao Belje..izdvojiti …/ i ostale / i složiti u NOVE , samostalne tvrtke…u čemu je problem?
Dugovi će se vraćati , prije nego mislimo…
Koliko je zemlje u vlasnistvu belja a koliko je koncesija ? Zna li se to ? Belje vrijedi koliko mu vrijedi zemljiste u vlasnistvu+ bioloska imovina – dugovi. Koncesija se drugom vlasniku ne mora produziti.
Bilo je u Jutarnjem prije dvije sedmice koliko imaju vlastite zemlje a koliko u zakuou i po kojoj cijeni plačaju zakupu.(od 350 -1300 kn po jutru zemlje)
Ovdje se događa nešto vrlo neobično…dakle, Podravska banka je u zadnjih par dana evidentno prodala 400000 dionica (po SKDD-u), a zadnja dva dana vjerojatno još bar 200000 (što se još ne vidi ali će…). E sad, zadnji u top 10 ima svega 27000 dionica a nitko novi sve ove dane nije to preskočio. Nemoguće je da su ovo sve pokupovali “mali” jer bi se “malim” moga nazvati čak i PBZ koji je zadnji sa 27000 dionica vrijednosti 200tinjak tisuća kuna – to je i za mnoge “male” sića…pa tko i kako je tih 400000 kupio a da nije ušao u top 10…izgleda se pazi da pretovar ide tako da se na pojedini račun ne kupuje više od 20-tak tisuća dionica….evidentno po broju prodanih dionica je da gotovo samo PB prodaje ali tko i kako kupuje???…i zašto tako…molim mišljenja
Nema ovdje zarade nikome, a kockanje s mini odbijancima su prerizične.
Očekujem da Belje bude na 40 lipa baš kao i Magma, Vupik po 2kn,
Ledo na 50-70kn, Zvijezda na 100kn, itd….
Ukratko ovo bi mogli postati bezvrijedni papirići.
Tko god da kupuje griješi jer će se papirići prodavati i dalje,
a na odbijance sve više i više.
Na koncu firme će sve u stečaj, banke će preuzeti i prodati,
dio će pripasti dobavljačima i kraj priče. Novi kupac, stari bezvrijedni papirići,
nove dionice. Eto to slijedi, čuvajte novce ljudi.
Ako i bude odbijanac on će biti od 5-6kn do 8-9kn i opet novi zaron.
Ne nasjedajte na odbijance, tj. koristite priliku i shortajte. To rade i veliki.
Haha, čitam i ne vjerujem. Svakakvih vas ovdje ima 😂😂😂
..ovo je zabavni forum sa poslovnim vijestima i ne/vijestima/…..
I ja isto citam i ne vjerujem da li to neki pricaju iz neznanja ili su spekulanti.
Ja sam cuo ili mislim ili ne znam, ali da se bude serija B dionica ponistila jer kako netko moze dokapitalizirat sam 2 firme a u tolikim dugovima.
Znaci nije ni dokapitalizirao nego izvlacio.
Sta ako netko tko bude preuzeo firme, će morat isplatit dionicu dionicarima onoliko koliko je gosp. Samodol rekao prije par godina.
Mozda je i ta opcija u igri.
Nema više nista po 1 Kn i cijene su više po trgovinama svih artikala.
Mozda je ovo samo pritisak na male, sto mislite na tu opciju?
Mozda sam u krivu.
Ajmo svi svoja razmisljanja iznest na vidjelo sto će biti.
Kad sam slusao na forumu najvise sam popusio u zivotu od silnih pameti.
Onaj/oni koji eventualno preuzmu Belje imat će problema jer obrtni kapital u poljoprivredi se okreče najsporije.Agrokoru je bilo puno lakše jer je tovnu junad i svinje prodavao u svojim Konzumovim mesnicama gdje je keš odmah bio i veća cijena se postizala nego da su poput malih poljoprivrednika prodavali živu stoku i čekali isplatu mjesecima.npr.bik od 600 kg x12 kn -troškovi i čekanje 10 mjeseci za tov i pri tome čekanje na isplatu.veliki uteg su krediti koje Belje ima.