Zlatek, palo 20% u odnosu na jucer.
ali nebitno, necemo raspravljat.
Ja sam ful unutra i volio bi da raste.
Ipak, izgleda da cemo malo pricekat
ne treba im skidati naloge s prodaje, kad već tako siluju cijenu i žele van pod svaku cijenu, neka daju još 1-2 kn niže!
i ja opetovano ponavljam i ljudi idu grlom u jagode.kolko je naloga na prodaji.očito je da se netko riješava dionica
Po 10 sam kupio 500 Kom, danas po 9 kn 1000 kom i kako će(ako će) cijena padati tako ću povećavati kupnju.ak dođe do 2 kn prodat ću grobno mjesto…Mislim bakino.
ne treba im skidati naloge s prodaje, kad već tako siluju cijenu i žele van pod svaku cijenu, neka daju još 1-2 kn niže!
Točno.Naućili su nas po 9,a sada bi po 9,30.Ne ide,veliki nalog je ispred i ne dolazi do njih na 9,30.
Nadam se da će izgubiti strpljenje i zakucati niže.
samo strpljivo!
Zanimljivo je kako je ovdje prodavač mutavac, brokeri su mutavci, svi su mutavci… Jedino kupci, eksperti s foruma znaju što i kako…
Avax, recimo da ste mi dali 10 milijuna kuna i ja vam za kolateral dam 20 milijuna kuna vrijedne dionice u tom trenutku. Kolateral padne ispdo prihvatljive i unaprijed dogovorene razine, a ja vam nemam novaca za nadoplatu dok mi s druge strane Lex Agrokor ne dopušta da vam dajem nove dionice kako bi digao vrijednost kolaterala na zadovoljavajuću razinu.
Da li bi vi stvarno brinuli o tome kako to prodajete? Da li bi gledali kako da se što prije naplatite i sačuvate svoj kapital ili bi brinuli o tome da li ćete vratiti meni dionice vrijedne 3 ili 4 milijuna iz onoga što ostane nakon što se naplatite?
Odgovor je prilično jasan (bar se nadam) tako da ne postoji niti jedan razlog za stajanje na kupnji dok se svi ovakvi ne iskrcaju. Ne samo ovdje nego i na Ledu i na ostalim dionicama. Svaki taj mali rast donosi skupljanje određene količine na kupnji koju će netko opet poklopiti kada bude dovoljno komada.
ako ipak prodaje br.2, onda su vani do kraja mjeseca. jedino što će i cijena onda vjerojatno pasti ispod 9 kn, možda kratko i ispod 8
predlažem im da naprave ovako:
stave npr. tih 1.500.000 komada na 9 kn i puste tu 15 minuta
nakon 15 minuta ono što se ne proda spuste 10 lipa na 8,90 kn…pa nakon 15 minuta ostatak na 8,80 kn i tako prema dolje dok se sve ne proda,a tu bi sigurno neki fond uletio na 8 kn i pobrao bar 500.000 komada.
ovakvo prodavanje je totalno debi.lno i besmisleno jer sad više ni kupci ne žele kupovati jer ne znaju koliko još ima i koliko će cijena dolje
Suprotno. Nakon svakog naloga koji prođe trebaju cijenu povisiti za 20 LP tako da kupci vide da im dionica bježi i tad će i oni više prodati i biti veći promet i veći rast cijene i sve strane će biti zadovoljne. Ali očito je da oni žele prodati jeftinije a znaju i kome prodaju. Ovakvi sitni kao što sam ja se usput šlepaju je kap u moru.
@lojtra
to što ti predlažeš su i napravili – nakon prodanih 40.000 komada na 9 kn, stavili su 4000H nalog na 9,28 kn i 3000H nalog na 9,30 kn, ali vidiš da nitko ne skida s prodaje jer sad kupci ne žele kupovati jer ne znaju koliko još imaju i koliko će cijena dolje. bolje da stave sve što imaju i polako spuštaju prema dolje pa svatko neka stavi nalog na kupnju gdje mu odgovara