http://www.seebiz.eu/miskovic-zeli-vupik-i-belje/ar-154570/
Upravo to sam i ja htio objaviti.
Nikakvo čudo da će biti zainterseiranih puno, samo meni je više zanimljivo to tko prodaje ispod 10 kn i kome??
Nitko normalan (tko ih je platio svojim novcem) to ne bi sad činio!
Tko kaže da će danas prodavati? Možda je previše izložen pa treba rasporediti na više košara, ma ima milijun razloga, ne prodaje se nešto samo zato što ne valja.
Stečaj je najmanje vjerojatna opcija, u firmu je ulozeno puno oportunitetnog troška vec, ali oporavak bi mogao biti dug i tezak, neizvjestan za male dionicare, pa neki izlaze i izlazit ce mozda i mjesecima, cini se da to ide putevima ingre. Tako da spustam cijenu dokupa na ispod 2-3kn. Zapamtite, ako zaradite zaradite, ali probajte sto je manje moguce izgubiti, 10kn je izgleda navlakuša. vrijeme ce pokazati. Meni je to rizik i na 10. Imam dionice belja jos od 40kn. Prodao malo po 28 trebalo mi. Imao sam srece. Ljudi pamet u glavu. Stisnite zube i progutajte gubitak. Cuvajte lovu.Cekajte jako jako povoljno. Isto i Ledo, i ostali… to bi moglo ici 3x dolje jos. Pozdrav
Rezervacije potraživanja radi mogućeg otpisa je tebi dobra vijest? Rezervacije se rade zbog opasnosti od nenaplate potraživanja.
ZAGREB – Posljednjih dana aktualizirana je ambicija Delta Holdinga za akvizicijom nekih od kompanija iz sastava Agrokora.
Iako iz Delte nisu željeli otkrivati o kojim se kompanijama radi, gotovo sa sigurnošću se može ustvrditi kako se radi o Belju i Vupiku. Riječ je o kompanijama za čije se “zdravlje” Mišković i ranije zanimao, no tada su postojale objektivne političke prepreke. Posebno se to odnosi na Vupik za koji je Mišković i službeno aplicirao prije desetak godina. No, Todorić je tada bio prejak da bi ga se moglo uzdrmati nemoralnom ponudom.
S druge strane, i Delta je tada bila ozbiljno zadužena sve dok prije nekoliko godina nije prodala trgovački lanac Delta Maxi. Nakon toga, ozbiljno investira u poljoprivredu i nekretnine. Nedavno je otkrio kako bi jedan od budućih hotela želio pod brendom InterContinentala otvoriti i u centru Zagreba.
Mišković nekad objektivno nije imao šanse realizirati ozbiljnu investiciju u Hrvatskoj. Danas, međutim, stvari stoje sasvim drugačije.
U procesu restrukturiranja Agrokora bit će vlasničkih promjena, a sasvim je sigurno kako će neke od kompanija dobiti nove (manjinske ili većinske) vlasnike.
Miškovićev Delta Agrar ima velike ambicije, a i proizvodnja iz godine u godinu raste. Tvrtka godišnje izvozi između 30.000 i 40.000 tona jabuka, što je oko 80 posto ukupne proizvodnje, dok njezin ukupan izvoz voća od 2007. doseže blizu 500.000 tona.
Delta Agrar jedna je od vodećih poljoprivrednih kompanija u Srbiji koja je u prošloj godini imala prinose koji su u rangu Nizozemske, Francuske, Njemačke. Tako im je urod pšenice bio 9,73 tona po hektaru (t/ha), dok je prosjek u Srbiji bio 4,85 t/ha, dok im je prinos kukuruza 16,55 t/ha, što je više nego duplo više od prosjeka u Srbiji.Slična situacije je i kod prinosa soje, suncokreta i šećerne repe, koji su iznosili 5,30 t/ha, 4,50 t/ha i 90,97 t/ha. Prosječan urod jabuke je čak preko 70 tona po hektaru.U prošloj godini Delta Agrar je ostvario prihod od oko 230 milijuna eura, a u ovoj godini planiraju rast na preko 300 milijuna eura.
1. AGROKOR D.D. 2.396.157 29,17%
2. PODRAVSKA BANKA D.D. 1.511.052 18,39% -143.367
3. KBZ D.D. 1.168.398 14,22%
4. CROATIA BANKA D.D. 230.000 2,80%
5. ADDIKO BANK D.D./SZAIF D.D. 103.343 1,26%
6. CERP/REPUBLIKA HRVATSKA 69.813 0,85%
7. Privredna banka Zagreb d.d. 40.473 0,49%
8. DEKANOVIĆ SONJA 35.500 0,43%
9. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 30.001 0,37%
10. Privredna banka Zagreb d.d. 27.886 0,34%
UKUPNO 5.612.623 68,32%
S obzirom na broj dionica i na poziciju koju ima sa ovolikim udjelom, za pretpostaviti je da se podmirio dug nekome putem prodaje ovolike količine dionica kroz one naloge jučer koji su dogovorno prolazili jer to je bilo evidentno svakome tko je jučer gledao burzu. Bolje je podmiriti dugovanje i sa dionicama nego sa novim kreditnim zaduženjem. Vrijednost ove tvrtke je neupitna u smislu da će ju zasigurno netko preuzeti i to se već javno najavljuje u medijima aludirajući na Miškovića. Neka uzima ovu zemlju bilo tko izvan HR jer dovoljno je dokazano da su Hrvati sposobni jedino sve uništiti.
Lojtrek na burzi ste od 2003. a ne kužite da netko svaki dan kipa li ga kipa. Dok taj ne presahne smanjite doživljaj.
Poaskubidu
A koja bude cijena kad prestane kipati?
Ja sam kupio i miran sam, ako ode malo dolje vratit će se opet gore.
Iskrcavanje po bilo kojim cijenama sugerira da tko to radi hitno treba lovu, i ne kuži kako burza funkcionira. To su dobavljači koji su dobili dio dionica a nemaju za kruh. Ali ne može ni to beskonačno dugo, kad dođe stvarna vijest o prodaji firme za min. 20 kn po dionici onda će biti fešta.