Porez pao sa 25 na 13 posto u poljoprivredi od ove godine.
Zadnji kvartal završio u plusu, napokon preokret, što znači da će 2017 biti odlična godina, dionicu Belja uskoro vidim na puno većim razinama.
Nije nagovor na ništa.
Lp
po mom trebalo bi doci do 23,60, a tek onda gledamo sou 🙂 , moje misljenje
Nakon dugog ćekanja , napokon optimistično izvješće . Ogromna ulaganja i isto takva
amortizacija , kvarila je lijepu sliku poslovanja Belja.
Vrijeme je da se to promijeni. Kolekcionarstvo na djelu…..
Što se mene tiče, izvješće za 2016. godinu je gotovo identično onome za 2015., kako za kvartal tako i za kompletnu godinu. Jedina razlika je na troškovima kamata, zbog činjenice da je tijekom 2015. provedena dokapitalizacija i smanjen dug. Tako da ne znam što ste se toliko raspisali o izvješću.
Belje je očito na break evanu, očekivao sam poveći gubitak u zadnjem kvartalu kad ono izbacili dobit.
Smanjenjem PDV-a u poljoprivredi Belje će nesumnjivo profitirati u nemalim iznosima, ostaje visjeti u zraku i činjenica da je Agrokor na kraju cijele sage faktički Belje kupio ( refinancirao dugoročni dug od kojeg je izdašno profitirao godinama ) po 40 kuna.
Naime, sada Belje ima izdanih 45.715.487 dionica od čega je Agrokor platio 37.500.000 40 kuna po dionici.
I ja se ovdje hrabro uključujem na vlak.
lp
Plavi, dobro došao u, kako kažeš, vlak. Krenuli smo prema naprijed, nadam se bez previše, nepotrebnih stanica. Dobre su samo one na kojima cemo natankati gorivo. Neka mjesta u vlaku su vec zauzeta, ali vlak je širok. 🙂
mala napomena.ovdje je cerp ili koja je vec agencija bila onomad(prije koju god) prosipala stotine tisuca komada ,kakvo je stanje sa tim sada?
imam blje i nije nagovor na nista.
Da li netko tko se razume u knjigovodstvo moze da kaze kolika je usteda Belju na godisnji prihod od nekih 250 milijona kuna na prodaji stocne hrane-sada kada je pdv smanjen na 13 odsto?
Nitko nije odgovorio pa cu sam sebe da citiram jer sam pronasao odgovor na drugom mestu-usteda samo na stocnoj hrani sa novim pdvom je cca 30 milijona kuna.
Moze li netko dati projekcije gdje jos Belje ustedi sa novom poreznom reformom?
Doma-goj: krivo. Pod pretpodstavkom da se prodajna cijena stočne hrane ne mijenja, računica je slijedeća. U 250 mil. kn po prijašnjem PDV-u je bilo sadržano 50 mil. kn poreza (preračunata stopa je 20%). Po sadašnjoj stopi PDV-a od 13% (preračunata stopa 11,5%) je u 250 mil. kn sadržano 28,75 mil. kn PDV-a što znači da Vam je ‘ušteda’ odnosno Belju ostane više 21.25 mil. kn na istu cifru prodaje.
Disclaimer: nemam Belje niti me interestira, ali me žalosti kad vidim da ljudi ne znaju najosnovnije stvari oko poreza