Evo grafa prometa tek tako da znate što i kako.
Sud odlučio: HNB mora objaviti povjerljive podatke o nadzoru rada banaka
doće na red iCERP i DUDI biće zanimljivo vidjeti raznorazne igre oko BELJA
Opet malo dokupio al cekam propad do 23,4kn-23,8kn jer je tu SMA 200.
Jednom kad to dotakne ide Belje debelo preko 30kn.
Dlkv se privatizira po 10kn pa trguje na 15kn, a bude uskoro i 20kn jer poslova ce biti vise.
A Belje dokap po 40kn i po meni treba ici minimalno do 60kn. E sad kad se place rasterete,prosjecno 200-500kn na milijun ljudi dobijete 350milja mjesecno koja bi mogli dijelom zavrsiti u ABC siru,dijelom u odlicnim vinima,kulenu,panceti,….
Targeti 65,85,105kn.
Moj je ovaj srednji.
Jel ti znaš kolika bi bila kapitalizacija Belja na 60kn?
Ovdje sam ja izasao na cca 38kn, nema pohvale jer je bio gubitak, al zivot ide dalje… sutra se mogu vratiti valjda za manje.Još jednom prijatelju ovdje na forumu dugujem cijelu vrijednost uloga ako Belje padne na 10kn. Nek mi se javi, mozda sam vec zaboravio tko je to bio!
Litra mlijeka proizvođaču se plaća 2 kune i nešto sitno. Zarada je 0 kuna!
Trgovine su pune uvoznog mlijeka u tetrapaku po 3 kune litra, to svi vidimo.
Mogo si uložit u proizvodnju koliko hoćeš al tržište je prepuno uvozne hrane po bagatelnim cijenama.
Nema tu sreće za domaće proizvođače,nemogu cijenom konkurirat. Plus što su na ogromnim kreditima.
Pusti snovi o nekoj zaradi.
U dionicama sam od 1998 godine,da dobro ste pročitali još iz prošlog stoljeća sam u dionicama, ovaj forum još nije ni postojao,jelte.
Belje mi je ulaz 78 iz 2012 godine i još ih držim,ne dokupljujem jer ima boljih prilika.
Živim na farmi iz gušta i većinu hrane proizvodimo sami za sebe, ne isplati se prodavat ovako jeftino jer nas je uvoz preplavio stranom jeftinoćom. Slaba je zarada na proizvodnji hrane.
Postoje ljudi koji žive više nego dobro od proizvodnje hrane.
Mljekarstvu ide loše, pogotovo malima, a velikima također samo što oni mogu pregovarati zbog veličine. Podaci o samoubojstvima europskih poljiprivrednika su šokantni.
Ali na hrani se može zarađivati, ova godina je bila sjajna za puno kultura, suncokret je izuzetak, ali recimo šećerna repa ima 30% bolji prinos od prošle godine (rekao gospodin iz Belja na TV-u prije par tjedana, isprike ako sam krivo čuo) a cijenu sami pogledajte. Druge kulture su sjajno rodile, cijene tu nisu sjajne, ali tko proizvodi kvalitetno ne bi trebao biti u minusu.
Vinova loza u Baranji također dobra, cijene grožđa rasle zbog mraza, vino valjda predstavlja neku dodatnu vrijednost. Za sada se ne radi o prevelikom udjelu u ukupnom prihodu Belja, ali pretpostavio bih da ima nešto procita većeg.
Gore je kolega spomenuo da kad ljudi dobe veće plaće više će i pojest, bilo je ove godine turista, možda su oni nešto kupili u konzumu.
To sve ne znači da ovi loši djelovi poslovanja neće sve potopit, koliki će biti minus nemam pojma, pripajanje Moslavke ne ulazi u ovaj Q?
Postoje ljudi koji žive više nego dobro od proizvodnje hrane.
Mljekarstvu ide loše, pogotovo malima, a velikima također samo što oni mogu pregovarati zbog veličine. Podaci o samoubojstvima europskih poljiprivrednika su šokantni.
Ali na hrani se može zarađivati, ova godina je bila sjajna za puno kultura, suncokret je izuzetak, ali recimo šećerna repa ima 30% bolji prinos od prošle godine (rekao gospodin iz Belja na TV-u prije par tjedana, isprike ako sam krivo čuo) a cijenu sami pogledajte. Druge kulture su sjajno rodile, cijene tu nisu sjajne, ali tko proizvodi kvalitetno ne bi trebao biti u minusu.
Vinova loza u Baranji također dobra, cijene grožđa rasle zbog mraza, vino valjda predstavlja neku dodatnu vrijednost. Za sada se ne radi o prevelikom udjelu u ukupnom prihodu Belja, ali pretpostavio bih da ima nešto procita većeg.
Gore je kolega spomenuo da kad ljudi dobe veće plaće više će i pojest, bilo je ove godine turista, možda su oni nešto kupili u konzumu.
To sve ne znači da ovi loši djelovi poslovanja neće sve potopit, koliki će biti minus nemam pojma, pripajanje Moslavke ne ulazi u ovaj Q?
Uglavnom sve ono sto Belje ne proizvodi!
Tržište vina u RH okvirima ti je totalna banana. Osim ako nisi mali vinar s pedigreom tipa Kozlovic. Nitko se nije obogatio na vinu lokalno. I većina tih velikih firmi ima na zalihama vina iz prošlih godina.
jedno vrijeme smo igrali igru ko zadnji magarac kad smo prodavali,mogli bi sada igrati istu igru kad kupujemo…ima dosta elemenata koji ukazuju na promjenu trenda,mada još mnogi vagaju da li je taj trend ima čvrste temelje,evo izgleda da ima,od nove godine opet rastu plaće tj. kupovgna moć građana se povećava,kad pridodamo svemu tome rast bdp a,najviše povučenih sredstava iz eu fondova,ubrigzavanje novca ecb,pozitivna politička promjena..sad bi se fokus sa jamnice i leda mogao prebacit na blje i vupik,neka sad oni malo budu garant za kredite,a jamnicu će vjerovatno prodati…uglavnom..dobre vijesti za blje..