Veća je zato što rukovodstvo ima barem 1.000 puta veću plaću od običnog radnika.
Par takvih dignu prosjek za tisuću radnika, a mali nrk se zadovolje s par tisuća.
Znamo sto je prosjek u statistici i što je statistika uopće.
Tako je i ove sezone svega najviše do sad, a gdje god hoćeš svi plaču da je puno slabije nego lani.
Statistiku svatko tumači kad i kako mu paše u tom trenutku.
Kupci izgleda vjeruju da nema problema s likvidnosti koja je gore spomenuta oko neisplate plaća.
dok se na BLJE lipari na bidu, na VPIK se ozbiljo trguje…
tamo su najmanje tri gurača, koji smanjuju prosjek ulaza
A da. Sad ipak je 25 bila gornja granica rasta. Kako sad to?
Moram ovo komentirati, prodali ste neki dan po 25 i sada ne daj Bože da vam naraste preko toga, da ne bi imali propuštenu dobit.
Stvarno je degutantno čitati ovakve postove pogotovo na temi dionice gdje su mnogi polomili zube i izgubili . Da nemate niti malo ljudskosti i razumijevanja prema kolegama koji su ovdje zaglibili, to mi nije jasno.
lp
[/quote]
Nisam baš shvatio vaš post. Što je točno degutantno? Nisam prodao po 25,00 kada nisam ni mogao prodati. Mogu komentirati Belje kao i bilo koju drugu dionicu
Naime, ja sam solo investitor, pravim svoje analize kao i to da ne trgujem inside informacijama niti djelujem bilo s kim na našem tržištu kapitala niti sam ikad.
Također, razumijem ako je vaš post bio ironija. Svejedno, stojim iza svega što sam naveo. ugodan dan i prijepodne.
[/quote]
Dragi kolega, moj post nije bio ironija.
Hvala na pojašnjenju sada ste sigurno sretni kao i ja zbog toga što su dioničari Belja dočekali cijenu od 26,75 kuna.
Ugodan dan i vama, lp
nitko nije komentirao (ili nije vidio, nije ga zanimalo…) Agrokorovo izvješće o održivosti poslovanja (2014 i 2015)
a tamo na str. 6 lijepo stoji da je udio Agrokora u vlasništvu Belja 94,23%, a u Vupiku 88,34%
ako sam dobro izračunao, fali im po tome cca 352.000 dionica do magičnih 95%, po cijeni zadnjeg dokapa od 40 kn to je ‘samo’ 14 milijunčeka kuna
međutoa za preostalih 5% dionica, da računam i po 30 kn piece, to bi ga koštalo nemalih 68,5 mil. kn
za 40 kn a piece još ‘nemalijih’ 91,4 mil. kn
u zadnjem 1H/16 izvješću nema obveza prema povezanim poduzetnicima pa ne može napraviti nešto što je već napravio, konvertirati dug u kapital
eto, samo razmišljam na glas, bez predrasuda
Ne znam kako vas, ali mene “vrijeđa” ova bezobraština da se sada kupci guraju uzeti Belje po 26,XX kuna, a prije mjesec i pol ga nisu htjeli ni po 18.
Naši investitori… obično krdo.
@ accountant
Što misliš gdje Agrokor može pronaći tih famoznih 350.000 komada dionica?
Trenutno je na burzi ukupno izloženo na prodaji 16.000 komada.
Ako baš jako silno želi i moj udio može ga dobiti.
Za cijenu ćemo se dogovoriti. 🙂
@Posejdon
slažem se s vama, za kol. dionica
no ne i za krdo 🙁
ali za pravu cijenu će se i likvidnost pojaviti, ne?
Sedam japanskih distributera i potencijalnih kupaca koji su stigli u Hrvatsku, tijekom obilaska vinograda i podruma Vina Belje kušali su odabrana vina i autentične hrvatske specijalitete, te se odlučili za uvoz vrhunskih vina i vinskih sorti koje do sada nisu bile u ponudi na japanskom tržištu, a koje će se do kraja godine početi izvoziti u Japan.
Vina Belje započela su izvoziti svoja vina u Japan prošle godine nakon čega je u veljači ove godine organizirano veliko predstavljanje hrvatskih vina na najvećem sajmu trgovine u Japanu, Supermarket Trade Showu u Tokiu. I predstavljanje u Tokiu i dolazak japanskih partnera u Hrvatsku dio su velikog projekta promocije hrvatskih vina u Japanu koji je financiran iz Vinske omotnice, mjere Promidžba na tržištima trećih zemalja iz nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018., u kojem sudjeluju i Vina Belje.
Projektom je potvrđeno da je Japan vrlo zahtjevno i vrlo zanimljivo tržište za vinare koji mogu pružiti autentična vina visoke kvalitete. U Japanu se godišnje popije 364 milijuna litara vina, a u uvozu dominiraju vina iz Europe.