BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Agrokor je prezadužen, sve lošije posluje i skoro pa je na pajolima, a najgore od svega je da ne možeš vjerovati njihovim izvješćima.
Intuicija mi kaže da je vrijeme da se razmisli o bježanju.
Vrlo lako moguće da me predosjećaj vara, ne bi bilo prvi put, ali puno puta nisam poslušao sebe pa sam se zaje….
Na ništa nikoga ne nagovaram, ali sam ljut i pišem ono što trenutno mislim i osijećam.
Ali jedno je sigurno, do kraja godine sam out.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Ja se toplo nadam dividendi.

još uvijek?

ovo je što kaže Jubito starno teški klinac, i od izvješća pogotovo, a upravu rotiraju svako malo pa nije stvar u kadroviranju..
oscilacije su nevjerojatne iako ‘spranciraju’ izvješća tako da ja i dalje držim da se politikom cijena (politikom marži) prevaljuje dio kolaca na distributera iz koncerna
odavno su se hvalili da su ulaganja završena, pa je li ovo onda maksimum koji mogu napraviti iz poslovanja?
mene osobno bode u oči opet povecanje obveza za zajmove sa 654 mil na 1.036 mil?! pa jel opet starim stopama?
ima i u NT: smanjenje KO za 391 mil a povećanje zajmova za 382 mil
dakle, nisam teški strucnjak analitičar, neke se stvari vide iz aviona
palac dolje za takvu politiku!!!

Neki ovdje pišu o Belju a ne znaju osnovne stvari iz poslovanja. Npr. “količine mlijeka su iste ali je cijena mlijeka niža pa je prihod manji” Dali znaš čovječe da Belje ne prodaje svoje mlijeko nego ga prerađuje u sireve (abc i druge…)

Ispravak, da ne bude poslije podbadanja, gledao sam krivu poziciju (VPIK), BLJE sam u minusu 18,80%.

Znaci,gore od tebe sam prošao -25% u ingri.

Najsigurnije znak za blagostanje neke zemlje jeste porast broja njenog stanovništva.

PoAskuBidu

Malo bolje prouči izvješća Belje je u odnosu na prošlo razdoblje smanjilo gubitak sa oko 19 miliona na oko 2 milijona.
Znači Belje ima bolji rezultat za oko 17 milijona, što znači da Belje možda lako završi i godinu u plusu.

Ps

Vupiku je u odnosu na prošlu godinu povećan gubitak.

Zato je Belje možda bolja prilika pogotovo nakon navodnjavanja na području Belja o čemu su mediji izvijestili.

Nije nagovor na ništa.

Lp

Evo, u priviku imate analitičku usporedbu ostvarenih količina i prihoda po proizvodnim centrima Belja za 2015-2016.
Analiza pokazuje da su rezultati šaroliki.

Najlošiji rezultat su pokazali PC Mlin i Tvornica mliječnih proizvoda.
(Za tutleke koji misle da ja mislim da Belje proizvodi mlijeko mlijeka radi, moram reći da su u krivu.)
Tvornica stočne hrane je povečala količinu a smanjila prihod dok je PC Svinjogojstvo drastično smanjilo količine, ali isto tako povečalo prihode.
Ostalo povečalo količine i prihode.

Dakle, ne može se reći da se u Belju ne radi. Dapače! Ali je problem realizacija prihoda iz onoga što se proizvede. A na prihod očito veliki utjecaj ima pad cijene dobara kao i osobna potrošnja ljudi.
Ako iz ovakve situacije izvučete minus od 2 M kuna uopće nije nemoguća misija da cijela godina završi u plusu.To bi bila prva pozitivna godina od 2009.
Po meni to je vrlo realno, stoga ne mislim da je izvješće “KATASTROFA” ili slične gluposti, nego ga treba znati analitički proučiti.
Ono što u financijskom smislu zabrinjava je pad prodaje, smanjenje NT-a i to famozno povećanje obveza za zajam.

Nadam se najboljem i nedam svoje dionice, a vi napravite kako hoćete.

La vita e bella!

mislim da se gazdi neda placati porez na dobiti tj dok on to tako ne odluci mozda se varam a i sam izvjestaj je mogao i u plus ali tako je to samo da se htjelo ovako imamo teret jos 70 000 Cerpovih dionica i vrlo izvjestan novi ATL kako mi belje cini manji dio portfelja nedira me ali eto ja tako vidim ovaj 1H

Ma kako nije katastrofa?? Imam i ja dionice. Isto ih nedam. Prosjek 38. Najveci promasaj nazalost 🙁

Neki ovdje pišu o Belju a ne znaju osnovne stvari iz poslovanja. Npr. "količine mlijeka su iste ali je cijena mlijeka niža pa je prihod manji" Dali znaš čovječe da Belje ne prodaje svoje mlijeko nego ga prerađuje u sireve (abc i druge…)

A mlijeko ne uvoze?
A mlijeko ne preprodaju?
A tim sirevima cijena raste?
A tim sirevima prodaja raste?
A tim sirevima … nešto treće?

Ja npr. zadnje vrijeme kupujem Vivis sviježi krem sir sa vlascem od Vindije. Dosadio mi je abc sir.
Vindijin je bolji, veće pakiranje, ukusniji, bolja cijena. I nisam jedini.
A koliko mi je poznato, abc sir i dalje ne izvoze u Kinu, možda nešto u okolicu.

Od ostalih sireva u Konzumu kupim ementaler, gaudu i edamer iz uvoza kada su na akciji, Čestitam im na proizvodnji i prodaji uvoznih sireva.

S druge strane, zadnja tri mjeseca sam kupio najviše kulena i vina od Belja.
Kulen im je No1, vino je neloše, po meni preskupo u odnosu na kvalitetu.
Ljudi definitivno kupuju proizvode Belje, ali njima prihodi svejedno padaju, a gubici rastu, ovisi kako netko odluči da se prikaže koje tromjesečje.
Meni ovo sve skupa smrdi da mi je nos začepljen. Nemam ja više živaca za mutne firme.
Nije čudo da im je Sberbank mecena.
Stvarno sam razočaran Todorićem, možda je zaista opravdano nezadovoljstvo većine građana RH s tim mutnim napuhankom i Agrokorom.

Sljedece godine agrokor ide na LSE pa ce mu biti bitno i dobit i prihodi sve u svemu ocekujem jos kvartal dva ovako sta i poradi samog Cerp ali sljedece godine svakako plus kupovao sam ja ovo po 320-330 davne 2008 tako da i ovih 21.78 koliko sam platio po dionici cca 1600 kom nije strasno

@snupy

LSE kažeš, čisto sumnjam, a i BREXIT će imati ujecaja.
Da se razumijemo, ja sam na Belju dobro zaradio kada je rasla na špekulacijama oko obveze objave ponuda za preuzimanje dionica prije dvije godine, i još uvijek sam u plusu, ali ovdje je u igri uvijek špekulacija, nikad nema normalnog poslovanja, a sada vidim da ga neće ni biti u skorije vrijeme.

cuj nije on lud zna da ima jos godinu dvije max povoljnog financiranja duzan je do grla mora do svjezeg kesa sad mu je vrijeme i toga je svjestan samo pitanje sta zrtvovati jer mu cijeli Agrokor visi o niti traziti ce svjezi kes 100 pct a vani bez prihoda i dobiti nebu islo

New Report

Close