BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jel zna netko koliko im je ostalo

10. CERP/REPUBLIKA HRVATSKA 72.708 0,89%

To je stanje sa 13.7. Sa danasnjim danom mislim da su puno tanji

10.
CERP (38083028711)/REPUBLIKA HRVATSKA (52634238587)
70.269 0,86 Zast. račun

Zašto se neki veći igrač ne dogovori sa CERP-om i uzme ovaj ostatak dionica koji im je preostao?

Zato jer CERP ove dionice daje isključivo temeljem stečenog prava po različitim osnovama (branitelji, radnici Belja, odšteta za oduzetu imovinu iz doba EX YU i sl.)

Imao sam jedan Ugovor u rukama u kojem za oduzetu imovinu u Istri procijenjene vrijednosti 3 milijuna kuna CERP nudi 10-tak različitih dionica (i to po nominalnoj vrijednosti!) između kojih je bilo i 17.000 dionica Belja.
Pogledaj nominalu i trenutnu cijenu na burzi pa će ti sve biti jasno.
S time da je Belje bila jdina dionica od tih 10-tak ponuđenih s kojom se trgovalo unutar zadnjih 5 godina na burzi.

Takva ponuda CERP-a je kod mene izazvala prasak i lom! 🙂

La vita e bella!

http://www.seebiz.eu/romic-pri-zavrsetku-druga-faza-sustava-za-navodnjavanje-baranja/ar-140002/
Malo dobrih vijesti prije izvjesca

Ovo su odlične vijesti, sigurno će imati jači utjcaj na povećanje proizvodnje na tim povšinama… očekivanja od izvješća ?

Znam da nije direktno vezano ali je lijepoi za vidit da i Podravka i Zvečevo imaju porast prihoda, što bi ukazivalo na neki lagani oporavak tj. porast prodaje prehrambenih proizvoda, kod Belja očekujem prihod oko 800 mil. i dobit oko 60 mil., samo moje osobno mišljenje, komentare molim…

Cekamo u mjestu. Izgleda da bas nisu neka dobra ocekivanja. Ja ipak mislim da ce izvjesce biti jako dobro. Dobit bi mogla preko 60-70 milijuncica. Onda CERP rasprodaje svoj dio letimo

Ja se toplo nadam dividendi.

S obzirom da Agrokor daleko najveci dionicar nebih se cudio i tom scenariju, lagano izvuc lovu uz minimalni porez

New Report

Close