Može li netko postaviti izvješće ovdje. Na ZSE je gotovo nemoguće pristupiti. Pozdrav
Za početak evo ti osnove:
Hvala na izvješćima.
Mene najviše u oči upadaju “Ostali prihodi”. Zna li netko što bi moglo biti u tih 130M ostalih prihoda? To je ogroman iznos za ovu stavku.
Pozdrav
Hvala na izvješćima. Mene najviše u oči upadaju “Ostali prihodi”. Zna li netko što bi moglo biti u tih 130M ostalih prihoda? To je ogroman iznos za ovu stavku. Pozdrav
Točno, prošlogodišnji ostali prihodi bilo je knjiženje oprosta duga, a ove godine tko zna, možda su prodali neku malu staju u Dardi.
Pise tu negdje na poslovnom da je Belje lani ili preklani imalo 800mil prihoda, a dobit svega 10mil pa me zanima je li to dobro ili lose?
Izvješće je lošije od očekivanog i to mora svakome objektivnom biti jasno. Prihodi su manji od očekivanih 820 mil kn ( iz intervjua sa Škorićem ) Rashodi su svedeni na 651 mil kuna samo zahvaljujući -96 mil kuna promjena u zalihama ( očigledno naštimavanje ove “dobiti” od 9,6 mil kuna, očito je da dobiti zapravo nema i da je firma u debelom minusu Dugoročne obveze su povećali sa 39 mil na 223 mil kuna. A još nije riješeno pitanje dokapitalizacijom? Pozdrav
Vrlo površno čitaš. Izvješće je upravo takvo kakvo je najavio Škorić. Ovo su nekonsolidirani prihodi i dobit.
Pise tu negdje na poslovnom da je Belje lani ili preklani imalo 800mil prihoda, a dobit svega 10mil pa me zanima je li to dobro ili lose?
Nema ti to veze. Podravka ti ima prihod 3,5 milijardi a dobit 60 mil. Slično i mnoge druge velike firme. Važno ti je zasada da je veliki prihod odnosno da firma puno proizvodi i prodaje. A ova dobit je super, jake temelje za dalje.
Pisalo je da se za 2006. ocekuje toliki prihod