BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Realizacija PC voćrstvo iznosi oko 85 milijunaa kn. Ukupnoj količinskoj, a tako i fiiancijskoj realizacij ponajviše je doprinjeia realizacija rajčice koja nije u planu, niti u prošlogodišnjoj realizaciji. Od rujna 2014 biznis nije u sustavu

http://zse.hr/UserDocsImages/financ/BLJE-fin2014-1Y-REV-K-HR.PDF

I gdje su onda rajčice nestale?

Stvarno zanimljiva analiza.
Posebno me privukla stranica br. 20 jer govori o kanalima prodaje (distribuciji) i novim tržištima na koja Belje pokušava ući.

La vita e bella!

..sa 350 kn..na 22kn ,sa 100kn nominale na 40kn..sto god mi tu tipkali i analizirali to je realnost..u biti imam osjecaj da lazemo sami sebe jer malo tko je ovdje na dobitku od malih dionicara..ja sam kupovao kad djelatnik po 30kn sada sam na gubitku..nadao sam se da ce belje proraditi..primjenjuje se moderna tehnologija, uzimaju najbolji svjetski strucnjaci za savjete, izgrađene mnogobrojne farme svinjogojske i govedarske, staklenici, vinogradi, vinarija, transport (koji je prodan je), mljekarstvo, bioplinska postrojenja..a ono svake godine sve gore i gore..

Žalosno je kako tvrtka imenom Belje ima dionicu čija vrijednost možda neće tako brzo prijeći 30,00 kn.

..sa 350 kn..na 22kn ,sa 100kn nominale na 40kn..sto god mi tu tipkali i analizirali to je realnost..u biti imam osjecaj da lazemo sami sebe jer malo tko je ovdje na dobitku od malih dionicara..ja sam kupovao kad djelatnik po 30kn sada sam na gubitku..nadao sam se da ce belje proraditi..primjenjuje se moderna tehnologija, uzimaju najbolji svjetski strucnjaci za savjete, izgrađene mnogobrojne farme svinjogojske i govedarske, staklenici, vinogradi, vinarija, transport (koji je prodan je), mljekarstvo, bioplinska postrojenja..a ono svake godine sve gore i gore..

Slažem se, nevjerojatno je da toliko ulaganja (3 milijarde kuna) a svaki kvartal smo negativni, izgleda da nije interes da Belje posluje pozitivno. Još jedna tužna epizoda nas dioničara, ja sam već četvrtu godinu unutra i strašno izgleda pogled na cijenu dionice od 20 kuna.

svaki kvartal smo negativni, izgleda da nije interes da Belje posluje pozitivno.
Možda gazda svjesno čini tako da na teret Belja profitiraju ostala poduzeća iz skupine?

P.S. Na ovoj dionici već nekoliko godina ima puno optimista i svaki puta prije kvartalnog izvješća cijena raste, a potom, nakon izvješća, se strmoglavi. Otkuda toliko optimista?

1. AGROKOR D.D. 4.150.039 50,51%
2. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 465.000 5,66% -38.650
3. CROATIA BANKA D.D. 263.500 3,21%
4. JADRANSKO OSIGURANJE D.D. 228.500 2,78%
5. EUROHERC OSIGURANJE D.D. 160.537 1,95%
6. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D./FOND ZA FINANCIRANJE R… 132.000 1,61%
7. CERP/REPUBLIKA HRVATSKA 114.748 1,40%
8. VABA D.D. BANKA VARAŽDIN 94.671 1,15%
9. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 83.201 1,01%
10. PBZ D.D. 72.165 0,88%
UKUPNO 5.764.361 70,16%

Istovar po kupnji koje vise nema…

A što će se dogoditi s cijenom ako se poćne iskazivati dobit u sljedećim razdobljima?!

20 kn će biti daleka povijest, tako da ne treba biti baš pesimističan.

Poduzeće ima ogroman potencijal i ulaže se puno, a rezultati će morati doći kad tad!
Treba pričekati, trebalo bi se dobro isplatiti.

Tocno 50% u minusu. Katastrofa 🙁

godinama iskrcavaju razne drzavne agencije , krpaju proracun i tko zna sto jos , i ne znam sto ocekujete ?

dali vrijedi ovoliko ili onoliko okacite macku o rep.

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Nažalost,moja su se predviđanja u cijelosti obistinila!
Sada,kada je “probilo” 20 kuna,moglo bi biti “gadno”!
Firma je u cijelosti pod kontrolom većinskog vlasnika kojemu odgovara dokapitalizacija po što nižoj cijeni!
Padom Vupika na 33-34 kune,bilo je jasno da bi cijena Belja mogla biti barem dvostruko manja.
Veliki se očito ne žele zamarati ovom dionicom,a “mali” su nemoćni pred milionima novoizdanih dionica na tržištu!

New Report

Close