Frizirano izvijesce prilagodeno potrebi istiskivanja malih dionicara..ne padam na to obisao sam sve sto Belje posjeduje…ogromna sredstva su ulozena į sve mi je jasno..
Nakon čišćenja kompanije i provedene dokapitalizacije izvještaj je velika sramota za Upravu tj.većinskog vlasnika…bez obzira da li se radi o pogrešci u izradi izvještaja ili slabom poslovanju…
lako moguće da će se ovakvo poslovanje i ovakvi FI nastaviti sve dok gazda ne napravi istiskivanje malih dioničara. izgleda da je to njegova osveta što su ga mali dioničari pokušali izreketariti s onom prisilnom javnom ponudom?
Ne znam kako im uspjeva izbaciti onakvo izvješće, kako su ga uspjeli “sklepati”?!
Belje je suvremena firma sa strašnim ulaganjima i jako svjetlom budućnošću tako da ovo ne može držati vodu.
A ne znam samo što se dogodilo s prihodima i koristi od Mercatora u Sloveniji, kako da to nije dobrano podebljalo prihode, budući da smo vidjeli članak o velikom povećanju izvoza u Sloveniju?
Izvješće mi nikako nema smisla s obzirom na sve to!
izgleda da je to njegova osveta što su ga mali dioničari pokušali izreketariti s onom prisilnom javnom ponudom?
Ne bi me čudilo. On je takav tip. Kad mu se netko namjerno postavi kao prepreka, onda je u stanju dugoročno zapeti za inat. Sjetite se Mercatora. Dobio je desetak odbijenica u stilu “ne valjaš” pa smo vidjeli kako je sve završilo.
Kao da su imali veliki otpis ili umanjenje vrijednosti zaliha
Veliko umanjenje vrijednosti zaliha su imali u prošlom izvješću (1Q) kada su vrijednost zaliha smanjili za 67 M kn. (AOP 115).
Sada su pak vrijednost zaliha povećali za 22 M kn te je ukupni rezultat na razini polugodišta -37 M kn.
To za 2 M kn nadmašuje ukupni iskazani gubitak 2. tromjesečja.
koliko analiza oko izvještaja, a sve izgleda kao da mu ga je radio neki čarobnjak iz Oza, pa Toda je “čarolijama” i postao najbogatiji u Hrvatskoj, kada vas on provoza kroz svoj “kružni tok”, nekoliko krugova, možete samo povraćati i imati glavobolje, on sve radi na principu proizvodnje sira po Buco recepturi, njemu vrhnje i sir, ostalima sirutka, dobra je za kosti, jer sadrži puno minerala, zato on brine o malim ulagačima, da budu jaki i izdržljivi, do konačnog sloma
Velika ulaganja?????
Preinvestiranost “tudim novcem”je najcesci razlog financijskog sloma i daleko “vecih igraca”od gazde.
Osim toga radi se uglavnom o primarnoj poljoorivrednoj proizvodnji bez velike dodane vrijednosti!