cerp plus gazda plus izvjesca..nema tu srece,bar za sada.ja sam izasao odavno ali ne znaci da necu ponovo unutra..jednog dana…
@Topalov5
Dokapitalizacijom je pretvarao dio duga u vlasnicki udio.
Zasto ste optereceni istiskivanjem.Ono je sada manje bitno.
Bitnije je da drustvo lose posluje vec godinama,da nece biti dividendi i da vlasnik ima ogromnu vecinu dionica.
Tocno sam predvidio kretanje cijene dionice daleko prije do 25 kuna,a ako “probije” 25 I mozda do 20.
Dionica konstantno pada godinama,a “veliki” je zaobilaze!!!!
Zar mislite da “mali forumasi” mogu podici i odrzavati cijenu?
Belje na koljenima! [emo_smijesak]
oni to prikazuju kao sve super i sve za 5, ali briga njih za male dioničare. Cijena će se srušiti još više, i to je činjenica, jer jednostavno Belje ne može otplaćivati svoj dug. Nažalost, uvjeren sam u odličnu perspektivu Belja, ali to će se početi realizirati tek kad dionica bude na minimumu, i kada gazda napravi istiskivanje..Tek onda ćemo vidjeti procvat, a do tada smo u minusu!
Cijena ce ici dolje sve dok Cerp ne podijeli zadnju dionicu iz svog portfelja! Nadam se dobrom FI koji bi donekle mogao usporiti taj pad. U protivnom cijena ce jos vise pasti.
Zelim ovim putem uputiti pozdrav kolegama koji su u debelom minusu izasli iz Belja ali svejedno su ustrajni u djeljenju savjeta svakodnevno na forumu ne bi li nama koji smo jos uvijek u Belju dali prave smjernice! Svaka cast! To se zove volja! Zivjeli!
Mislim da ima dosta razloga za optimizam
1. http://zse.hr/userdocsimages/novosti/tv6UVwF8Vaiy7C5JD09wVA==.pdf
U najavljenim izmjenama statuta kaže “da se dividenda isplaćuje sukladno pravilima Zagrebačke burze”. To znači da planira budućnost na Zagrebačkoj burzi, a možda se pripremam i za dividendu
2. Dobit u prvom tromjesječju 15 milijuna kuna
3. Dugoročni dug od 1.5 milijardi “izbrisan” iz bilance što znači i uštedu 150 milijuna troška kamata
4. Porezni štit zbog prenesenih gubitaka
5. Prodano Moslavina voće
http://www.glas-slavonije.hr/254602/7/Belje-prodalo-Moslavina-voce-Skegrinoj-Fragariji
Dionice imam i ništa ne savjetujem
Kolega Inspektore, ako na mene mislite da sam izasao i da sam dusebeiznik za male dionicare Belja, moram Vas razocarat da sam jos duboko u blatu Baranjske ravni. Jedino sto sam shvatio da postoji druga strana i da na ovoj dionici ne mogu me izvaditi ni Jonhn Dear a niti Fend traktori Belja u koliki sam glib upao. Moja je zelja da je samo sto manje malih kao sto sam ja ne zbraja minuse i da im se posreci zarada koliki je moj minius. Ja ne izlazim pa makar me isplatili po Kunu! A jos nisam izgubio totalnu vjeru da cu se docepat barem pristojnog minusa! A nadam se da bi to moglo bit 2017 na destu godisnjicu moga dionicarstva u Belju!
sama cinjenica da ovdje niko veci ne kupuje govori sve..ne znam sta reci,volio bih da ovo ide gore radi svih dionicara,ali…
oni to prikazuju kao sve super i sve za 5, ali briga njih za male dioničare. Cijena će se srušiti još više, i to je činjenica, jer jednostavno Belje ne može otplaćivati svoj dug. Nažalost, uvjeren sam u odličnu perspektivu Belja, ali to će se početi realizirati tek kad dionica bude na minimumu, i kada gazda napravi istiskivanje..Tek onda ćemo vidjeti procvat, a do tada smo u minusu!
Kao što već rekoh prije: kako su prošli dioničari na npr.KNZM, ili TISK?
Mislim da nisu baš preloše, a nije bilo razloga da ni tada ne bude onako kako se govori tu na Belju (da spusti prosjek na 1 kunu i onda pokupi od dioničara).
Sve su išle iznad booka, a book Belja je oko 46 kn (“samo” 70% iznad trenutne cijene).
Tko želi prodati po 2x neka prodaje, oni koji ne žele, neka sačekaju da se situacija oko ove dionice moguće (značajnije) popravi.