BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kolega titi (kojem je sad obrisan post)
izvještaj je prošlost i rezultat sređivanja bilance.
Cijena dionice s tim nema veze, Pogledajte rast prihoda u zadnjih 6 godina, EBIT (dobit iz osnovnog poslovanja) je pozitivan , 73 mil kuna, EBIDTA 189 mil kuna.
Dug će se manjiti na razumnih 80% kapitala .
Pogledajte INGR ili DLKV koliki im je omjer duga i kapitala. ingra 2500% DLKV 288% NJihova izvješća su poztivna ali su im i prihodi u padu, kao i dobit iz osnovnog poslovanja negativna.

@lojtra
/dada
gubitak za 2104.g. je ogroman!
time se radi priprema za još jedan dokap od strane gazde jer će belje teško vraćati silne kredite i dugove.
još jednim dokapom gazda će prijeći prag od 95%! zatim očekuj squeez out po tromjesečnom prosjeku i gotovo!

gornje mislite, ako se možda i dio ovih prestalih 1.280.973.456 KN a koje su u zadnjem Fi-u vode pod kratkoročnim Obvezama za zajmove, depozite i slično također po istoj ili sl. formuli, a korištenoj na zadnjoj dokapitaliciziji, zamjene za nove dodatne dionice… ? naravno, ukoliko je sav ili dio gornjeg preostalog iznosa, također zajam ili sl. dan Belju od strane Agrokora…
http://www.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=BLJE-R-A

Cijena dionice s tim nema veze, Pogledajte rast prihoda u zadnjih 6 godina, EBIT (dobit iz osnovnog poslovanja) je pozitivan , 73 mil kuna, EBIDTA 189 mil kuna.
Pogledajte INGR ili DLKV koliki im je omjer duga i kapitala. ingra 2500% DLKV 288% NJihova izvješća su poztivna ali su im i prihodi u padu, kao i dobit iz osnovnog poslovanja negativna.

dobro ste to primjetili kolega cbw, porast EBIT-a od preko 40% I EBITDA od skoro 30% je fantastican rezultat iz osnovnog poslovanja koji mnogi ne primjecuju jer kod izvjesca odu na stranicu dobiti I gubitka I to je to(valjda govori o njihovoj financijskoj pismenosti).Mnogi fundamentalni pokazatelji su vec dozivjeli obrat(slobodni novcani tok,operativni tok novca itd…)I bez utjecaja dokapa od 1,5 MLRD kunica a kad ta lova udje u sliku sigurno ni blje nece biti po ovim diskontnim cijenama.Uostalom kada kupujete dionice kupujete buducnost a ova firma je nesumnjivo ima.LP

Dionica sam si kupio dovoljno. Nazalost prosjek 41 kn. Para za dokup nemam, al zato sam si uzeo 10 butelja vehunskog vina. Na akciji u Konzumu

Bolje da si za te novce uzeo novih 10 dionica.
Tako sam ja prestao kupovati čokolade kad sam shvatio da za 2-3 mikada mogu kupiti dionicu ZVCV

Bolje da si za te novce uzeo novih 10 dionica.
Tako sam ja prestao kupovati čokolade kad sam shvatio da za 2-3 mikada mogu kupiti dionicu ZVCV
sad po ovoj cijeni da,jer ako i bude tiskao nece po manje,a ima nas koji bolje da smo se napili od njihove grasevine nego kupovali od 50 do 70 :P..a sad da se vrati na tu cijenu kad bi ih prodao odmah bi se napio 🙂

Ovaj što stavlja po 450 kom., mora da ih je dobio badava.

dobro ste to primjetili kolega cbw, porast EBIT-a od preko 40% I EBITDA od skoro 30% je fantastican rezultat iz osnovnog poslovanja koji mnogi ne primjecuju jer kod izvjesca odu na stranicu dobiti I gubitka I to je to(valjda govori o njihovoj financijskoj pismenosti).Mnogi fundamentalni pokazatelji su vec dozivjeli obrat(slobodni novcani tok,operativni tok novca itd…)I bez utjecaja dokapa od 1,5 MLRD kunica a kad ta lova udje u sliku sigurno ni blje nece biti po ovim diskontnim cijenama.Uostalom kada kupujete dionice kupujete buducnost a ova firma je nesumnjivo ima.LP
[/quote]
kad biste utjecaj dokapa stavili u sliku zadnjeg FI-a, isti će vam BVPS per 31.12.2014, a koji iznosi 70,75 KN, roknuti na 45,53 KN

Danas počinje isplata 1000,00 kuna poticaja po hektaru. Izvor vijesti na hrt -u u 16,00.

kolega ZZ top

novi BV bio bi 48.2 kune (kapital i rezerve 2.082 mlrd – broj dionica 43.215)

Što se tiče ostalih troškova oni se vjerojatno odnose na sponzorstva i reklame. Broj zaposlenih također pada te treba uzeti i u obzir otpremnine.
No nije mi jasno kako većina firmi na burzi i iz todexa ima velike gubitke. I u mojoj firmi je amortizacija ogromna već par godina tako da ne kužim dokle to može trajati. Bilancu i izvješća gledam samo kao instrument koji se mora naštimati pogotovo na taj dan. Prihodi rastu i to me veseli. Što se tiče istiskivanja nemam pojma, ali vjerojatno ni gazda ne zna. Ipak je ovo kladionica. Trenutna cijena vrlo fer. Da je veća psihološki bi vjerojatno bila atraktivnija.

evo ja sam jamio,ali samo za 30% casha,tako da u slučaju daljnjeg pada mogu nadokupit,ali mislim da je ovo sigurna oklada,ali opreza nikad na odmet..vidmo se za godinu dana..pozdrav svima i ne brinite…

New Report

Close