kolega titi (kojem je sad obrisan post)
izvještaj je prošlost i rezultat sređivanja bilance.
Cijena dionice s tim nema veze, Pogledajte rast prihoda u zadnjih 6 godina, EBIT (dobit iz osnovnog poslovanja) je pozitivan , 73 mil kuna, EBIDTA 189 mil kuna.
Dug će se manjiti na razumnih 80% kapitala .
Pogledajte INGR ili DLKV koliki im je omjer duga i kapitala. ingra 2500% DLKV 288% NJihova izvješća su poztivna ali su im i prihodi u padu, kao i dobit iz osnovnog poslovanja negativna.
@lojtra/dada
gubitak za 2104.g. je ogroman!
time se radi priprema za još jedan dokap od strane gazde jer će belje teško vraćati silne kredite i dugove.
još jednim dokapom gazda će prijeći prag od 95%! zatim očekuj squeez out po tromjesečnom prosjeku i gotovo!
gornje mislite, ako se možda i dio ovih prestalih 1.280.973.456 KN a koje su u zadnjem Fi-u vode pod kratkoročnim Obvezama za zajmove, depozite i slično također po istoj ili sl. formuli, a korištenoj na zadnjoj dokapitaliciziji, zamjene za nove dodatne dionice… ? naravno, ukoliko je sav ili dio gornjeg preostalog iznosa, također zajam ili sl. dan Belju od strane Agrokora…
http://www.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=BLJE-R-A
Cijena dionice s tim nema veze, Pogledajte rast prihoda u zadnjih 6 godina, EBIT (dobit iz osnovnog poslovanja) je pozitivan , 73 mil kuna, EBIDTA 189 mil kuna.
Pogledajte INGR ili DLKV koliki im je omjer duga i kapitala. ingra 2500% DLKV 288% NJihova izvješća su poztivna ali su im i prihodi u padu, kao i dobit iz osnovnog poslovanja negativna.
Dionica sam si kupio dovoljno. Nazalost prosjek 41 kn. Para za dokup nemam, al zato sam si uzeo 10 butelja vehunskog vina. Na akciji u Konzumu
Bolje da si za te novce uzeo novih 10 dionica.
Tako sam ja prestao kupovati čokolade kad sam shvatio da za 2-3 mikada mogu kupiti dionicu ZVCV
Bolje da si za te novce uzeo novih 10 dionica.
Tako sam ja prestao kupovati čokolade kad sam shvatio da za 2-3 mikada mogu kupiti dionicu ZVCV
[/quote]
kad biste utjecaj dokapa stavili u sliku zadnjeg FI-a, isti će vam BVPS per 31.12.2014, a koji iznosi 70,75 KN, roknuti na 45,53 KN
Što se tiče ostalih troškova oni se vjerojatno odnose na sponzorstva i reklame. Broj zaposlenih također pada te treba uzeti i u obzir otpremnine.
No nije mi jasno kako većina firmi na burzi i iz todexa ima velike gubitke. I u mojoj firmi je amortizacija ogromna već par godina tako da ne kužim dokle to može trajati. Bilancu i izvješća gledam samo kao instrument koji se mora naštimati pogotovo na taj dan. Prihodi rastu i to me veseli. Što se tiče istiskivanja nemam pojma, ali vjerojatno ni gazda ne zna. Ipak je ovo kladionica. Trenutna cijena vrlo fer. Da je veća psihološki bi vjerojatno bila atraktivnija.