BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dakle, da rezimiramo :
Izvješće na prvu možda kad se vidi samo neto dobit/gubitak izgleda loše ali kad se pogleda dublje jasno je da je u tijeku veliko pospremanje bilance.

Obveze za zajmove smanjene za 138 mil kn,
Obveze prema dobavljacima smanjene za 100 mil kuna
1.5 mlrd kuna obveza ce nestati nakon dokapa
preostace cca 1.6 mlrd ukupno , a novi kapital ce biti oko 2.1 mlrd kuna, znaci omjer duga i kapitala ce se drasticno smanjiti na oko 0,76.

EBIDTA (operativna dobit prije amortizacije i deprecijacije) je :189 mil kuna
Operativna dobit iz poslovanja je 72 mil kuna.
Znaci firma posluje OK.
Prihodi su se skoro udvostručili ako gledamo od 2009 (1.2mlrd ) do 2015 (1.97 mlrd kune). Znači puno je uloženo , a red je da se to počne i vraćati.

Plus još neke stavke troškova nisu jasne iz izvješća na što se odnose a to su :
II.
5. OSTALI TROŠKOVI 130 mil
III.
5. Ostali financisjki rashodi 56 mil kuna

Plus ako i bude istiskivanja (mada ne vjerujem, čak prije moguće zamjena dionica za dio duga) , bolje dići onda prosjek cijene pošto se računa zadnja 3 mjeseca!

Molim pomoc uvazenih forumasa , u teskoj sam situaciji kao dionicar belja, ulaz mi je 60 kn , pratim ovo temu redovito i moram reci da ste me preplaslili sa informacijom da se planira istiskivanje dionicara po 40 kn , jel bi bilo pametno s moje strane dokupiti sto vise dionica da si samnjim ulaz na 47-48 kn jer sam svjestan da je moje ulaganje u ovu dionicu bila kobna odluka , eto , zahvalan sam unaprijed na vasoj pomoci , sugestiji , pozdrav

Mislim da Agrokor sad nema novaca za bilo kakve neplanirane otkupe dionica i davanja javnih ponuda.Šta napraviti teško je reći ali belje sustavno izbacuje loša izvješća te bi trebalo čekati točku preokreta pa i platiti skuplje ako treba.No mislim da preokret još nije blizu i da će belja biti jeftinije.

SVE VAS SLUŠAM - SVE ZNAM O VAMA!

Vi koji ulažate u Todex na svakom izvješću ista fora od strane šefa, niotkud objašnjeni nekakvi ostali troškovi, naknade i sl. Kako ne shvaćate da niti jedna tvrtka iz Todexa nije samostalna, ona nema konsolidacije već se računi poravnavaju na razini Agrokora. To znači da BLJE ili netko drugi može npr zaraditi 100mKn a šef će to negdje drugdje preusmjeriti a vaše BLJE prikazati kao gubitaša. Agrokor je kao uspješan,dobro. Kako onda stalno Toda osviće iza naslova dobiveni krediti, izdane Euroobveznice po kamati 10%(deset posto)itd, itd. Uvijek spika o uspjehu a ništa iz vlastite dobiti ne može rješiti.

Štovani g. Serija
Ovo što vi navodite u prethodnom postu-pitanju je sukus mnogih ovdje i drugih na Todexu. Vi ne shvaćate da Toda nije nikakav menadžer i da za njega vrjede posebna pravila(čitaj nikakva). Kad god gledam komentare sanjara na Todexu uvijek se sjetim jednog filma: Uzmi(svoje)novce i bježi.

Plus ako i bude istiskivanja (mada ne vjerujem, čak prije moguće zamjena dionica za dio duga) , bolje dići onda prosjek cijene pošto se računa zadnja 3 mjeseca!

jeli Belje plaćalo kamatu na vaš gore navedeni dug? ako je, zašto kamate nisu Belju vraćene…. odnosno iznos od istih izuzet/oduzet od duga koji je zamijenjen za dionice … a posebice po osnovi kojeg izračuna… ? BVPS ili nekog prosjeka trgovanja…
P.S. a što je sa glavnicom smanjena duga …. zar je ista isto svih godina, a od početka zajma uvijek bila tj. mogla te smijela biti ista… ?

Ovo sa Beljom je čisti rulet i teško je za predvidjeti bilo šta, a isto tako koliko nisko može ići dole… Jedna od težih i luđih dionica a imalo bi se posla i za ozbiljne istrage Pnuskoka i drugih….

Kakvi je sada omjer duga i kapitala nakon dokapa?

LP

cxy2012

Nakon dokapa preostace cca 1.6 mlrd duga ukupno , a novi kapital ce biti oko 2.1 mlrd kuna, znaci omjer duga i kapitala ce se smanjiti sa 5.5 na oko 0,76.

izvjesce je lose ali kako lojtra kaze ima I svijetlih tocaka(povecanje prihoda, smanjenje kratkorocnog I dugorocnog duga itd…)osim financijskih rashoda koji su nenormalno visoki ali s dokapom koji je vec prosao ta stavka bi vec od sljedeceg izvjesca trebala biti znatno umanjena. Cestitke danasnjim kupcima.LP

@lojtra/dada
gubitak za 2104.g. je ogroman!
time se radi priprema za još jedan dokap od strane gazde jer će belje teško vraćati silne kredite i dugove.
još jednim dokapom gazda će prijeći prag od 95%! zatim očekuj squeez out po tromjesečnom prosjeku i gotovo!

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

@belupo
gazda je odradio dokap u onoj velicini koja je potrebna za stabilizaciju poslovanja da je bilo potrebno vise bilo bi vec sad, osim toga kada omjer duga I kapitala bude oko 80% financijski rashodi ce svakako biti pod kontrolom I kompanija ce iskazivati pozitivno poslovanje kao I sve druge sa slicnim omjerom dug/capital.LP

New Report

Close