BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Poljoprivreda je biznis budućnosti, Hrvatska se nažalost ne uključuje u taj vlak

Belje se uključuje.

Riga mi se od tako očito namještenog FI-a.
Dakle, pojednostavljeno govoreći u odnosu na prethodno razdoblje povećanje rashoda je posljedica sljedećih stavki:

OSTALI TROŠKOVI: + 39M
AMORTIZACIJA: + 14M
FINANCIJSKI RASHODI: + 74M
OSTALI FINANCIJSKI RASHODI: + 56M
————————————-
UKUPNO: + 183M

U bilješkama niti slova na što se odnose ti “ostali” troškovi (i financijski i oni “no name” troškovi)

Apsolutno svatko može ovako pisati FI i stalno prikazivati gubitak.

FUJ!

S sruge strane, samo poslovanje tvrtke znatno napreduje:
– smanjenje potraživanja
– smanjenje dugoročnih obveza
– smanjenje kratkoročnih obveza
– znantno povećanje prihoda od prodaje
– smanjenje troškova osoblja

U narednim FI više neće postojati ovako velika (najveća) stavka: financijski rashodi, ali taj efekat Todo s lakoćom poništi famoznim “ostalim troškovima”.

La vita e bella!

I sad će Todorić tužiti Belje, jer je tvrtku dokapitalizirao po 40 kuna po dionici ne znajući za gubitke. Ima da dobije nazad najmanje pola- 20 kuna po dionici.

[b]Jednog dana krenuli smo mi putem kojim nisu mogli svi. Bili smo sigurni u svoj hepiend. U svoj dixie band[/b].

Nakon povećanja poslovnih prihoda u 2014 godini za više od 200 000 000 kuna.

Je li vrijeme nakon što je dug riješen dokapom da u 2015 dođe napokon i do dobiti firme?

P.S.
Ovdje se ipak kupuje budućnost, ako gazdi nije bilo skupo u dokapu po 40.

gubitak veci nego ikad -184 mil kuna, samo zadnji kvartal -188 mil kuna.
http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/BLJE-fin2014-4Q-NotREV-K-HR.PDF

sve to ide prema još jednom dokapu od strane gazde i prelazak praga od 95%, zatim squeez out malih dioničara i gotova priča

Ignore: KressoM, delux

opće je poznato da toda namješta financijska izvješća,ja bi ih nazvao niđe veze,slažem se s kolegom,ići će sigurno dokap od 35-40 kuna i aj ćao đaci,tako da će 99% malih ulagača izgubit na ovoj dionici,a toda će dobit,naravno…ova firma je firma budućnosti i tu mali ulagači samo smetaju….

Ovo je i maloj bebi jasno da će nas sve isterat van ali ne po 40 nego po 1 kunu.Ali tko neke stvari čini drugima i sam to doživi.U ovom .meću od .ržave neki mogu radit što hoće.

Cijena po dionici u ponudi za preuzimanje se računa kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na burzi u zadnja tri mjeseca prije objavljivanja ponude za preuzimanje. Na tu cijenu se obično obračunava premija, a kolika će ona biti ovisi o samom društvu koje objavljuje ponudu za preuzimanje. Na primjer, Adria Resorts d.o.o. je za preuzimanje dionica Maistre d.d. ponudila premiju od 30,04 kuna po dionici, dok je Agrokor za preuzimanje dionica Konzuma d.d. ponudio premiju od 3,00 kune po dionici.ponderirani prosjek zadnja 3 mjeseca je oko 37 kuna po dionici,i nek premija po dionici bude 3 kune kao i u slučaju konzuma,dolazimo do cijene od 40 kuna po dionici,koja je i bila naznačena kao minimalna cijena dionice za mogući dokap,e sada kad je sve lijepo iscenirao,vrijeme je za dokap i pretvaranje belje d.d. u belje d.o.o.mali dioničari belja su se zamjerili već odavno todi kad su cijene dionice napumpali do skoro 400 kuna,nadajući se da će je tada on preuzeti po toj cijeni a on im je vratio non šarlantno…lucidno,ali ipak po zakonu,,..prikaži što veći umjetni gubitak,i pretvori ga u dobitak…to može samo iluzionist toda kapa do poda….

Molim pomoc uvazenih forumasa , u teskoj sam situaciji kao dionicar belja, ulaz mi je 60 kn , pratim ovo temu redovito i moram reci da ste me preplaslili sa informacijom da se planira istiskivanje dionicara po 40 kn , jel bi bilo pametno s moje strane dokupiti sto vise dionica da si samnjim ulaz na 47-48 kn jer sam svjestan da je moje ulaganje u ovu dionicu bila kobna odluka , eto , zahvalan sam unaprijed na vasoj pomoci , sugestiji , pozdrav

Nikada nisam nadokupljivao nesto sto je tonulo. Ne razumijem tu taktiku

nemoj ni kupovat ni prodavat…ako nisi siguran u kojem smjeru ide dionica..ja ću u ponedjeljak kupovat…

ovdje je squeez out vrlo vrlo moguca opcija sa ovakvim rezultatima i namjestanjim FI i prebacivanjem dugova na samo Blje

New Report

Close