ovakav raspad bid-a je moguće vidjeti samo na kupusarskoj burzi kao što je zse.firma izbaci dobre rezultate dobro posluje ,sve ok a netko je potuče 30 posto u 5 dana.smanjio sam po 41 dio kad sam vidio da kreće prema dolje ali ovo nisam očekivao.
prije mjesec dana smanjen je temeljni kapital… nominala 40 kn…rezultati solidni…cemu onda ovaj pad…Vaš link …
ovakav raspad bid-a je moguće vidjeti samo na kupusarskoj burzi kao što je zse.firma izbaci dobre rezultate dobro posluje ,sve ok a netko je potuče 30 posto u 5 dana.smanjio sam po 41 dio kad sam vidio da kreće prema dolje ali ovo nisam očekivao.
Ide to ispod 30 kn. To sam i napisao prije mjesec-dva, ali me moderator izbrisao…
klasično šortanje na zse.polupaš po bidu neku količinu staviš naloge na prodaju na 3-4 mjesto iznad da plaše i onda u spreadu od par kuna loviš količinu.
umjesto da se legalizira short sale koji se odugovlači već 5 godina,daje se prilika da se na ovakav način trguje i tjera male ulagače sa zse. imam osjećaj da će nas za koju godinu ostati šačica .
Malo ne tako davne povijesti …
NIJE ŽELIO NA BURZU
Todorić: Na Belju su htjeli zaraditi mešetari
http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/241806/Todoric-Na-Belju-su-htjeli-zaraditi-mesetari.html
klasično šortanje na zse.polupaš po bidu neku količinu staviš naloge na prodaju na 3-4 mjesto iznad da plaše i onda u spreadu od par kuna loviš količinu.
umjesto da se legalizira short sale koji se odugovlači već 5 godina,daje se prilika da se na ovakav način trguje i tjera male ulagače sa zse. imam osjećaj da će nas za koju godinu ostati šačica .
Ja sam isto da konačno uspostave short-selling ali glavni problem je što bi se vrlo lako izdilalo sa podatcima shorta i mogle bi se raditi strašne manipulacije.Pogotovo tko ima veliku kesu.
Ja sam Belje skroz likvidirao jer je bilo evidentno da ovo ide dole.
A što sam očekivao ništa jer i sami ste rekli da je ovo kupusarska burza!
Kad gazda osjeti Belje će on riješit, delistira nas po kunu pa neće na Belju bit ni šačica.
ambijent 28.10.2014. 15:18
“Savjetujem kolegama da se ne zaletavaju s kupovinom dok ne izađe izvješće, strpite se par dana do tada”.
Ipak sam bio u pravu, nadam se da sam nekome uštedio koju kunu.
Evo dionice malo pomalo opet prema donjoj granici 3X,
gdje je bila prije drame oko pruzimanja Merkatora, majstori dobro odradili nije loše, i što je bitno za sada im nitko remeti igru.
P.S.
Samo ne znam jeli stvarno kupuju ili je izmeďu sebe.
Pozdrav.
Malo ne tako davne povijesti …
NIJE ŽELIO NA BURZU
Todorić: Na Belju su htjeli zaraditi mešetari
http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/241806/Todoric-Na-Belju-su-htjeli-zaraditi-mesetari.html
A ima li većeg .ešetara od njega?