Ma mislim da je većina što ste iznijeli točno,što sugerira i kretanje na burzi.
Povećan promet,uz ovakve obaveze ne znači puno ako zbog ogromnih obaveza,društvo ne može uredno servisirati dugove,a da to ne rezultira gubitkom!
Pozdrav
ma dajte ljudi sve su to nebuloze.Kakvi gubitci. U zadnjem kvartalu su placeni svi krediti I povrh toga je ostalo oko 43 mil. ciste love. I to je lose.Usporedbe radi Podravka koja je sest(6) puta skuplja na burzi I koja uposljava tri(3)puta vise radnika I naravno nije prezaduzena ostvarila je desetak milijuna manje dobiti a u zadnjih godinu dana cijena joj je porasla 50% I kupuje se kao da nema sutra[emo_beztona][emo_ooooo][emo_zacudjen][emo_zacudjen]
Uz sve optimitične i euforične postove nekih forumasša,cijena i dalje pada,a bojim se da i nema interesa(ozim gazde) za sudjelovanje u dokapitalizaciji po 40 kuna!!!
Belje je prodalo svoj biznis Ricardu za 6M EUR, a Granoliu za koliko? Kako je tu u poslovnim prihodima molim vas za kalkulaciju ukupnih prihoda i neto dobiti kada ne bi bilo ovih transakcija. I da, kada nekoga maknete 250 km od svog mjesta boravista i obitelji, a imali ste vrhunske uvjete, to je za neke napredak.
i jako bitno ukupan iznos dokapa je min. 500 milja, a moze biti i 1 milijarda, te koliki ce udio preostalih tada iznositi i to u a) ili b) opciji. I razmislite o narednim scenarijima koji bi mogli biti, a nisu sigurno u korist malih.
Da li je itko zapazio na iznenadni povratak nekih kolega na forum(zz, bisakovi…) nakon sto je Belje pocelo kliziti. Odmah drvlje i kamenje po Belju. Pretpostavljam da je u pitanju nova tura sto jeftinijeg dokupa.
Piero 2, na sto zelite ukazati svojim komentarima, moram priznati da mi niste bas jasni. Mozete pisati sto god zelite medjutim jedini pravi pokazatelj poslovanja je FI tako da cemo uskoro svi imati priliku vidjeti “KKS” Belja. Vi slobodno prodajte svoje dionice ako ste skepticni oko poslovanja mada cisto sumnjam da ih uopce i posjedujete.
Zivjeli!
I u a] I u b] opciji agrokor ne moze istisnuti male a I u jednoj I u drugoj opciji dramaticno se povecava profitabilnost[emo_ooooo][emo_smijeh][emo_palacg]
imam nazalost nesto dionica, ali to nije bitno. ovim dokapom oni dolaze ya minimalno 87% a mogu i biti blizu 95% ako se odluce za vise od 1,3mlrd. meni samo nije jasno ako je ovo dobra prilika zasto je i dalje pritisak na prodaju odnosno ima malo kupaca. Ima potencijal, ali znamo kako je proslo s javnom ponudom i ostalim todinim dionicama.
I u a] I u b] opciji agrokor ne moze istisnuti male a I u jednoj I u drugoj opciji dramaticno se povecava profitabilnost[emo_ooooo][emo_smijeh][emo_palacg]
Ništa se ne povećava jer ogromni dugovi i dalje ostaju.Dugovi su daleko veći od ciljane dokapitalizacije.
I dakako da “gazda” s vremenom može i istisnuti “male”,ako želi,ali mislim da mu to sada nije niti bitno.Može u budućnosti smanjiti nominalu i potom dokapitalizirati.Mai su ovdje apsolutno nemoćni!!!
Pozdrav
naravno casa je uvijek poluprazna ili polupuna zavisi tko gleda ipak ne moze se ne vidjeti da u 2016 agrokor ide na Londonsku burzu a do tada bi sve sastavnice agrokora trebale biti visokoprofitabilne jer kako ces listati nesto sto je u banani? Upravo u tom kontekstu ja gledam na sve ovo sto se dogadja I sto se uskomesalo u I oko Agrokora.Ocigledno je da je strani kapital Agrokoru naklonjen a oni ne bacaju lovu tek tako.Sto se tice zaduzenosti naravno da je sto manja to bolje ali zar upravo dokap ne cilja na taj problem? Uz to zaduzenost nije problem ukoliko firma uspjesno servisira dugove I ostvaruje dobit.[emo_smijesak]
Ako Agrokoru nije skupo raditi mogući dokap po 40 kuna, ne vidim zašto bi bilo ostalima,Ako oni daju 40,a povijest nas uči da se ne razbacuju novcem, onda znaći da vrijedi