BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kakav je bio odaziv za dokap moze se vidjeti po danasnjoj trgovini-mozes kupiti I ispod cijene dokapa koliko hoces

Možda ide dokap po 30kn pa zato cijena pada?

to sad prodaju oni sto su kupili po 32-5 uz masnu dobit(nisam ni znao da ih ima toliko)[emo_namigusa]

Prati li netko top 10, tko se to iskrcava?
Hvala!

Nažalost ova dionica ima jako malo ulagača, Cerp i daleko najviše špekulanata na ZSE.

Možda ide dokap po 30kn pa zato cijena pada?

a gdje to piše da će uopće biti dokap …?
http://www.zse.hr/default.aspx?id=52963

Zasto je odgođena sjednica NO dali netko zna ?

mnogo se ovdje razglaba o dokapu I to s pravom jer nas drze u totalnom mraku bez ikakvih informacija.Kriju informacije kao zmija noge ali kad je vec tako okrenimo se onome sto znamo:1.ove godine porast prihoda I to znacajan; 2,porast dobiti od 1700%(ovo je valjda za Ginisovu knjigu rekorda); 3.majka kupila Merkator;
4.moguci dokap po 40 (sadasnja trzisna cijena I nominala)sto ako se dogodi povecava profitabilnost.
I sada neka mi netko kaze zasto cijena pada? Ljudi se uplasili dokapa a ja kazem” samo daj I to sto prije to bolje “.Po svemu gore navedenom cijena dionice bi trebala biti bar 50% veca od sadasnje.Mislim da ce promet znacajno utanjiti jer je sve manje onih koji mogu prodati na ovoj cijeni sa dobitkom.Znacajan porast cijene vjerojatno nakon vijesti o dokapu ili nakon dobrog FI.

dali je ovaj igrokaz bio mozda stopanje rasta ove dionice? za sada…

dobit ostvarena u ovoj godini je rezultat prodaje dijelova biznisa, a inače bi i dalje bi veliki gubitak. Zato i Agrokor mora dokapitalizirati zbog velikih gubitaka u prijašnjim godinama, i zato je smijenjen bivši direktor. Nažalost tamo se previše krade na svim razinama, ima previše rupa, radnici i management nisu dovoljno efikasni, a investicije su prenapumpane i ne donose efekte. To su njihovi problemi. Potencijala ima, ali se tvrtka mora restrukturirati. Ujedno Agrokoru iodgovara što niža cijena dokapitalizacije.

dobit ostvarena u ovoj godini je rezultat prodaje dijelova biznisa, a inače bi i dalje bi veliki gubitak. Zato i Agrokor mora dokapitalizirati zbog velikih gubitaka u prijašnjim godinama, i zato je smijenjen bivši direktor. Nažalost tamo se previše krade na svim razinama, ima previše rupa, radnici i management nisu dovoljno efikasni, a investicije su prenapumpane i ne donose efekte. To su njihovi problemi. Potencijala ima, ali se tvrtka mora restrukturirati. Ujedno Agrokoru iodgovara što niža cijena dokapitalizacije.

Kolega piero, podaci ipak govore nešto drugo.
Iz zadnjeg izvješća Belja se vidi da su u prvoj polovici ove godine ukupni prihodi cca 954 milijuna kuna, a u istom prethodnom razdoblju prihodi iznose cca 753 milijuna kuna. Dakle, imamo povečanje prihoda od cca 200 milijuna kn. Od prodaje dugotrajne imovine (to je taj prodani biznis) Belje je ove godine uprihodilo 27,7 milijuna kn.
To znači da je prodaja biznisa u povečanju prihoda sudjelovala tek sa 13,8%.
Neupitno je da Belju rastu prihodi od prodaje i to više godina za redom (praktički od 2009 na ovamo), a svu dobit mu pojedu financijske obaveze za servisiranje dugova.

La vita e bella!

Ovdje neki pisu svasta, samo da pisu. Koliko ja znam Pajnic je promaknut na visu poziciju u Agrokoru i ta rosada nema apsolutno nikakve veze sa poslovanjem Belja.
Na iducem FI ce se pokazati da li se nastavlja trend pozitivnog poslovanja ili ne.
Zivjeli!

New Report

Close