Barbosa
Kakvo istiskivanje, ako svi dioničari kupe omjer će biti sličan, a da ne kupi nitko od malih, većinski sa svih 12,5 miliona mogućih dionica, mogao bi imati oko 18 miliona, opet kod malih ostaje oko 2,5 miliona, što znači da bi mogao imati oko 87 posto, a to je daleko od tih 95 posto.
Ako mali budu kupovali moguće je da može imati samo od oko 70 do oko 80 posto.
P.S.
Pravo kupovine ako budu imali samo postojeći dioničari, onda mi je razmljivo drukanje za ulaženje u klub Belje.
malo malih je likvidno za dokap sto mi govori da ce gazda pokupiti gotovo sve a jednom kad ih prikupi nece niti jednu prodati, tako da govoriti o ogromnoj kolicini dionica koje ce nakon dokapa zatrpati burzu je smijesno, biti ce ih isto kao I do sada sa razlikom da nece biti ispod 40 tj. 40 ce biti apsolutno dno dna
Potpuno se slažem s kolegom daliborop-om, kao da ste mi uzeli riječi iz usta, samo što više nemam ni živaca ni volje pisati na ovom forumu nakon svega što se dogodilo ovih zadnjih godina s tržištem i situacijom u zemlji općenito.
U svakom slučaju, čak niti danas, nakon svih ovih događanja i situacijom na burzi, ipak se ne mogu načuditi nekim stvarima koje se ipak dogode, kao što je i ova.
Izgleda da je jedina istina ona da se čovjek rodi, uči cjeli život i ipak umre glu., i to bi se moglo primjeniti na puno nas.
E moji dioničari … (kao što bi rekao jedan stari forumaš)
(ili samo špekulanti koji baš uvijek iskoriste dobre stare “drhtave ručice” ?) …
U svakom slučaju sretno i kupcima i prodavačima.
I na kraju samo da izrazim čuđenje kao to da nema dežurnih drukera na dolje, ipak bi se nakon ovolikog pada trebali uključiti i reći koju pametnu (ali tko zna, možda im je već ponestalo pametnih).
U svakom slučaju, uključite mozak i samo pametno.
Ovo je skoro za ne povjerovati 🙂
Uprava predloži dokapitalizaciju za postojeće dioničare po 10% nižoj cijeni od tržišne i cijena padne !?!?!
Nekad se "tuklo" za takve dionice da bi se sudjelovalo u dokapitalizaciji po 40% trenutne knjigovodstvene vrijednosti.
Nakon dokapitalizacije book će biti 64 kn
Ali taj book je "kvalitetniji"
Zašto kažem kvalitetnija.
Nije sva imovina u bilanci baš jednako vrijedna.
Kad bi u aktivi sve bio novac siguran sam da se tvrtka nebi tržila po 40% vrijednosti zar ne. S druge strane u pasivi su dugovi koji po prirodi zbog kamata rastu i oni se ne diskontiraju kao dugotrajna imovina, potraživanja, zalihe. Svako smanjenje duga ili povećanje novca ili nekog novčanog ekvivalenta značajno povećava "kvalitetu" vrijednosti tvrtke tj smanjuje se omjer imovine koja se diskontira, a povećava one kvalitetnije.
Book sa 500 mil kuna na računu (ili manjim dugom) je bolji nego sa 500 mil kuna većim potraživanjima, ili dugotrajnom imovinom. Naravno da će omjeri u dokapu promijeniti ali to je sad stvar izbora svakog dioničara- Šteta što tržišna vrijednost nije bila na 50-55 kuna to bi tada bilo stvarno interesantno, ali s druge strane bilo bi malo pre blizu novoj knjigovodstvenoj.
sadašnja BVPS je 94,49
broj dionica 8.215.480
minimalna dokapitalizacija 500 mil kn,vjerovatno po 40,dakle minimalno dodatnih
12.5 mil dionica
BV ne veći od 48 i da li je interesantno kupovati na ovim razinama bez obzira na pravo na dokapitalizaciju????
Ali za Agrokor ovo je izvrsna prilika koji će u vlasničku strukturu ful sa svojim kreditima .
Ipak,ovo je moglo bitii puno lošije,a dioničarima se pruža prilika da dokupe toliko puno da ne smanje svoj vlasnički udio.Korektno od Agrokora,ali odaziv će biti mali.U DLKV je bila povoljnija ponuda za dokup pa većina nije iskoristila
povoljnu priliku.
Ali ako je netko zainteresiran za dokup u većim količinama mora imati dionice.
Dakle,osam dana od objave ,tj 3,9.Dakle zaključan dan je 11.9.I na taj dan treba biti dioničar.Ako kupim do slijedečeg utorka imam pravo na dokap.Ili pravo na dokap imaju samo dioničari koji su bili dioničari na današnjidan tj dan objave.
Koji je dan D.Imate ideju?????
malo malih je likvidno za dokap sto mi govori da ce gazda pokupiti gotovo sve a jednom kad ih prikupi nece niti jednu prodati, tako da govoriti o ogromnoj kolicini dionica koje ce nakon dokapa zatrpati burzu je smijesno, biti ce ih isto kao I do sada sa razlikom da nece biti ispod 40 tj. 40 ce biti apsolutno dno dna
Zašto bi mali kupovali iznad 40 kada mogu kupiti po 40????
Nadalje “Gazda” neće dati “CASH” več samo pretvoriti dio duga u vlasništvo.
Mali će davati CASH!!! To je ogromna razlika,zar ne???
Zašto cijena ne bi išla ispod 40 kuna???
Nevjerojatan zaključak!!!
Mali nemaju casha za dokup,a dionica će biti znatno više.Tko mora prodati,prodat će po koliko može!!!Ako i imaju nešto,kupovat će sada po 40 kuna.Što poslije?
BV se jako smanjuje također,a i iza dokapitalizacije,ostaje velik dug.
Pozdrav
novih 12.5 mil kn po 40,dokapitalizacija minimalno 500 mil kn
Ako prođe,a vjerujem da hoće jer će gazda ući po 40
Ako cijena bude minimalno 40,a nema razloga da bude veća novi BV će biti oko 48.
Ipak je to pad gotovo 50% u odnosu na sadašnjih 94,49.
Ovo će biti deračina malih dioničara jer većina neće u dokapitalizaciju!!!!!!!
A nema ni razloga da bi za 40 dobili 48.Mislim da je to premalo ,iako dokapitalizirani Vupik i Belje vrijede više,jer zaduženost pada.A to im je glavna boljka.Da li je inekcija od 500 mil kn dovoljna da Belje postane likvidna firma.
Ali da će biti bolje i da bi se moglo plačati manje za financijskr obveze.Dakle,
dobit bi trebala biti puno veća.
Ovo na kraju je bitno: "dobit bi trebala biti puno veća".
Ovo je zapravo vrlo povoljna stvar za Belje.
Samo neki dioničari ne misle tako kad rasprodaju danas.
[/quote]
Povoljno za “Gazdu” ,nepovoljno za male dioničare!!!
Dug će i dalje biti vrlo velik!!!
Pozdrav
Sad sam siguran da će dokap dobro proći, jer kad dežurni katastrofičar
počinje sa svojim drukovima obično nakon toga cijena poraste, već sam se jučer
zabrinuo gdje su katastrofičari.
Inače , mali imaju love za dokup samo što na ovoj žabokrečini od burze
vrijede neka obrnuta pravila ulaganja, samo si pogledaj podatak koliko
love ljudi drže na štednjama, a što se tiče duga nije isto kad se Toda
zadužuje za poslovanje i kad se ti zadužiš da si kupiš skuter.
Barbosa
Kakvo istiskivanje, ako svi dioničari kupe omjer će biti sličan, a da ne kupi nitko od malih, većinski sa svih 12,5 miliona mogućih dionica, mogao bi imati oko 18 miliona, opet kod malih ostaje oko 2,5 miliona, što znači da bi mogao imati oko 87 posto, a to je daleko od tih 95 posto.
Ako mali budu kupovali moguće je da može imati samo od oko 70 do oko 80 posto.
Što ako dokap bude za milijardu kuna a ne 500 milijuna, koliko posto će onda imati Agrokor? [emo_namigusa]
Što ako dokap bude za milijardu kuna a ne 500 milijuna, koliko posto će onda imati Agrokor? [emo_namigusa]
sve je to nebitno jer ako i bude istiskivanja, ne može biti ispod ovog prosjeka na burzi, može biti samo više, niti može biti ispod cijene dokapa tj. minimalno po 40 kn, tako da kupnjom belja po ovim cijenama ne može se izgubiti, može se eventualno ne zaraditi, ali uvjeren sam da će ovdje zarade i te kako biti jer dokapom će se smanjiti dugovi za pola milijarde kuna, a belje je izvršilo ogromna ulaganja i jako povećalo proizvodne kapacitete, pa će i dobit iz kvartala u kvartal rasti jer će se sve distribuirati preko najvećeg trgovačkog lanca u regiji “konzum-mercator”
Meni se ovo sve skupa ne svida I zato sam out sa preostalim djelom..
Promatrat cu sve sa strane a uvjek ima vremena za uletiti…ali sto se mene tice definitivno gledam sve sa strane..