Eto ti sada: Zvijezda i Belje suprotni u rezultatima poslovanja, a i potpuno suprotni u kretanju dionice.
Pa neka netko sada tu bude pametan.
o kakvoj logici pričate…ne razumijem….konkretno na Belju su bila velika očekivanja, pogotovo nakon one tužbe dioničara….kako je OČEKIVANJE= RAZOČARENJE tako je i cijena gubila na vrijednosti pogotovo nakon one odluke u korist Belja…tu je i CERP i psihologija gdje je sve otišlo u neku stvar i prodaja rapidno je jačala, također, Belje je u bear marketu već duže vrijeme, a sve zahvaljujući gore navedenom i, naravno, većinskom….
potencijal je vrlo relativna stvar, da bi se izbrisala sva loša sjećanja nekad je potrebno vrijeme, ali i dobre vijesti…zar ne?
odnosno, puno dobrih vijesti [emo_smijeh]
ista je stvar bila s DDJH-R-A, puno očekivanja (nerealnih) i cijena nakon enormnog rasta, umjesto da nastavi rasti (da su vijesti i očekivanja bila točna i realna), cijena se strmoglavila dolje….
Ja prodam po 38 kn vjerujući da će pasti ponovno na 33, ona naraste na 45, ja kupim po 44 i 45 vjerujući da će još gore, a ona padne na 41,5 kn, ima li to smisla, koja je ponovno donja granica cijene?
@titi
Naravno da ima smisla. To što ti radis je kockanje i lutrija, jednako onome u casinu.
Znam da je to kocka ali uvijek pratim raspoloženje burze i čitanje foruma i na kraju ispadnem bedak najbolje je ne raditi ništa jer što god napravim napravim suprotno od onoga što trebam već postajem sam na sebe ljut.
@titi
Pa zašto, titi? Najgore je ne činiti ništa.
Zašto ne naučite nešto iz svojih pogrešaka i iskusniji krenete dalje? Zašto ne promijenite taktiku i umjesto kockara postanete investitor. Istražite malo zašto su cijene kakve jesu i što vrijedi i kad nađete pravu priliku ulozite dugoročno u nju. Ako je nešto podcijenjeno, a razvijati će sw dalje, tu je samo pitanje nakon koliko vremena će se prava vrijednost pokazati. 5-10 godina? Kakve veze ima? Što duže vrijeme prolazi, ako se firma razvija, a cijena ju ne prati, postaje sve više podcijenjena. I onda rast može biti “brutalan” u kratkom vremenu.
Ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju bilo koje dionice, samo poziv na promišljanje i zaustavljanje prosipanja novaca….