BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ukupan dug Agrokora jest 2,5 milijardi EUR. Kada se zbroje svi dugovi Todexa na ZSE dobije se značajno manji iznos. Gdje je nestao novac ili bolje gdje je prikazan taj dug?

[emo_palacg]

ne treba se brinuti za gazdu, zna on jako dobro što radi. slijedi nekoliko godina konsolidacije

Na Vupiku se brani cijena a na Belju se pušta slobodni pad.

može li nas ekipa koja prodaje ispod cijene dokapa (40 kn) prosvijetliti i objasniti svoju računicu?!?

moje pisanje nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica, nego osobni stav i razmišljanje

znaci sad ima 8.3 mil dionica, ako se dokap vrsi max 50 % to je cca 4.2 mil dionica iliti biti ce ukupno 12.5 mil dionica.

Kapital i rezerve ce se max. uvecati za 4.2 mil x 40 kn = cca 168 mil kuna sto zanci da bi novi kapital i rezerve bio sadasnjih 780 + novih 170 = 950 mil kuna, odnosno BV = 950 mil/12.5 mil = 76 kuna po dionici (Sadasnji BV = 94 kn)

Sad imamo 37 sto znaci 37 /76 je max BV od 0.48

Ovdje će na kraju ići delistiranje,pitanje je samo koji prosjek i premija.

vid'la žaba...

Spajanje ako bude nece ici po nominali, nego prema BVPS. Pogledajte spajanje Korfa. Napravila se procjena vrijednosti oba društva i na temelju te vrijednosti dobija se broj dionica koje pripada imaoce dionica društva koja se pripajaju.

Prema podatcima BVPS je cca 90kn ,a Vpika 320. Znači u slučaju spajanja sve ispod cca 3,5 dionice belja za 1 vupika bi bila krađa dioničara vupika.

rekla mi je moja ovlaštena mešetarica dijonicama da je u pitanju i promjena statuta u vezi isplate dividende od dijonica. nije valjda da se na belju planira u budućnosti neka dividenda isplaćivat? kaj oni misle dobit radit ili? kaj nije dosta kaj misle dug zamjenit dijonicama kako kaže onaj znalac domagoj?

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

Smiješno, kapital 328 mil kn a prihodi preko milijardu kn. Gdje toga ima…

Prihodi skoro dvije milijarde kuna, a gdje ce biti sada s Mercatorom, ne mogu se načuditi prodavačima.

Ako Toda nešto plaća 40kn to vrijedi barem trostruko. Imho

If I go there will be trouble, an' if I stay it will be double, so you got to let me know, should I stay or should I go

New Report

Close