BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A jelte?Ako nam taj kredit zamjeni dokapitalizacijom eto ga na preko 96% vlasnistva napraviti ce delisting i gde smo onda?Gledam i pokusavam da shvatim kako bi to moglo biti dobro za nas male-ali ne ide mi!Prosvetlite me molim vas.

e sam da se to ne dogodi..daj zamisli da kredit zamijeni dokapitalizacijom??

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

Super su ovo Todoric i drzava “zajednicki suradivali”…. Toda je drzao nominalu na 100kn taman toliko dugo dok drzava nije podijelila valjda sve sto je planirala kao kompenzaciju HRVIima po nominali od 100kn, a sad kad je dijeljenje ocito gotovo ili pri samom kraju odjednom bum nominala na 40kn. Sad je odjednom puno jasnije kako je HANFA “odjednom” promijenila svoje misljenje za 180stupnjeva i donijela novo rijesenje po kojemu Agrokor nije u obvezi preuzimanja BLJEa.

Strasno je kako RH vara svoje gradane, a jos strasnije sto nitko za to nece odgovarati jer su zakoni napravljeni tako da je ova prevara legalna.

...

Belje je prošlo dobro, Vupik loše. Pričam vam već odavno da treba ići u prosvjede zbog promjena zakona koji pogoduju Todoriću i sličnima.

Strasno je kako RH vara svoje gradane, a jos strasnije sto nitko za to nece odgovarati jer su zakoni napravljeni tako da je ova prevara legalna.

kada se Zakoni budu donosili u “hodu” mislim da će bježati i oni koji su ih donosili i oni kojima su pogodovali, nismo još daleko od toga, narod gladuje a Ivica kupuje

Doista je zanimljivo ovo smanjivanje nominale kad se gleda skupa sa smanjivanjem nominale na Vupiku.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Još prije godinu i po sam ovdje napisao da ovu dionicu čeka sudbina Tiska. Proučite Tisak i bit će Vam jasno što Vas ovdje u budućnosti čeka. Nije ovdje kriv nikakav Ivica, nego je kriva “Marica” koja ne odrađuje posao za koji ju narod plaća! Ivica se samo bori da sačuva Kulmerove dvore u svom vlasništvu i to svim zakonski dopuštenim sredstvima a hvala Bogu ima ih dosta u Rvatskoj.

Hm , pa i nije lose, bar ce se ocistiti bilanca od prenesonog gubitka, BV ostaje manje vise isti posto je prenesni gubitak bio u bilanci (kao i kod VPIK).
Koliko vidim u prvom kvartalu ostavrena je minimalna dobit od 2.2 mil kuna tako da ako se nastavi zdravo poslovati bice OK.

Hm , pa i nije lose, bar ce se ocistiti bilanca od prenesonog gubitka, BV ostaje manje vise isti posto je prenesni gubitak bio u bilanci (kao i kod VPIK).
Koliko vidim u prvom kvartalu ostavrena je minimalna dobit od 2.2 mil kuna tako da ako se nastavi zdravo poslovati bice OK.

Što je tu dobro za postojeće dioničare osim što je dobro za”Gazdu”???
Ostali su isključeni od dokapitalizacije???
Mislim da je ovo samo jedna faza u smanjivanju nominale!Sada 40 kuna ,a uskoro???
Mislim da ova dokapitalizacija ne može pokriti značajno dug!!!
Tržišna cijena dionice će vjerovatno ispod 30 kuna uskoro,po meni!!!
Novi gubici će omogućiti nove promjene nominale!
Pozdrav

ma gdje je ta sposobnost todorića i njegovih potrčkala, kada su nastali toliki gubici, tako je bilo i ranije, novac je ispario

Doista je zanimljivo ovo smanjivanje nominale kad se gleda skupa sa smanjivanjem nominale na Vupiku.

netko je ovdje pred par mjeseci pisao da ide upravo to – smanjenje nominala kod BELJA I Vupika, a onda pripajanje Vupika Belju.

možete mi brisati nick, ali ne možete obrisati istinu u raskrinkavanju forumskih drukera i navlakača!

@ kosor 1
a nakon toga sve to mora u prodaju, nakon prodaje se u Hrvatskoj više ne kopa po starim papirima, naročito todorićevim, probajte danas negdje nešto naći o kupnji Romah-a, svi se spremaju na lov djece sa sladoledom bez računa

@banana
ako je dokap/spajanje po 40 kn, onda logično da se isplati kupovati belje po 40 kn ili ispod….isto tako, naravno da u takvoj situaciji nije isplativo, dapače izuzetno je rizično kupovati VPIK po čak 80 kn
no svatko neka sam odluči za sebe

@moller
da, realna je nakon toga prodaja nove firme, naravno ne po 40 kn, nego osjetno većim

možete mi brisati nick, ali ne možete obrisati istinu u raskrinkavanju forumskih drukera i navlakača!

New Report

Close