BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A jelte?Ako nam taj kredit zamjeni dokapitalizacijom eto ga na preko 96% vlasnistva napraviti ce delisting i gde smo onda?Gledam i pokusavam da shvatim kako bi to moglo biti dobro za nas male-ali ne ide mi!Prosvetlite me molim vas.

nakon kupnje mercatora i potrebe za svježim kapitalom koji će ući u cijeli koncern, delisting više nije opcija ni za belje ni za druge todine perjanice jer koji bi strateški partner dao keš u firmu koja se povlači sa burze i postaje netransparentna??
osim toga, ako bi teoretski i bio delisting, isplata dioničara ne bi bila ispod ovih 40 kn koliko će biti nova nominala, tako da se kupnjom po ovim cijenama ne može izgubiti

moje pisanje nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica, nego osobni stav i razmišljanje

Osim novim smanjenjem nominale!

[color=blue][u][b]" pessimus dux Croatorum "[/b][/u][/color]

Mislim da svi malo žurite pred rudo.
Prvo kod ove izmjene statuta prema ZTDu zaboravljate jednu bitnu stvar. Na ovakav način može se tvrtka dokapitalizirati samo za maksimum 50% nominalnog kapitala što je jedva 20 mil eur i ne znači baš puno u odnosu na milijarde koje spominjete kod pretvaranja duga u kapital.

Nemoj misliti na m2!

Kredit od 1,5 milijardu ostaje-on radi gubitke!!Ako se nastave gubici evo nam nove Petrokemije i ponovno smanjenja nominale!!

Kredit treba reprogramirat !Smanjit kamatu pod hitno …itd..ali
očito to nije cilj
Poanta je smanjit nominalu i nakrcat se po ovoj bagatelnoj cijeni (samo odabrani)

Koliko je ovaj cirkus opravdan govori činjenica o prijedlogu za povećanje
nominale do 2019 godine…

Sada ae vidi da hanfini poslušnici nisu odradili svoj posao jer ni jednom nisu stavili BLJE na promatranje
iako je NETKO IMAO INFO

POKRET OTPORA[emo_palacg] Alfon korisnik od 11.02.2007.[emo_smijesak][emo_smijesak][emo_smijesak]

pa prodaj doma-goje, što da se toliko grizeš i mučiš? lupi po kupnji i riješi se dionica! ili si to već napravio u naletu panike? [emo_smijeh]

moje pisanje nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica, nego osobni stav i razmišljanje

Ako kroz dokap u vlasničku strukturu značajnije uđu fondovi, Agrokoru bi pao vlasnički udio i više ne bi mogao donosti samostalne odluke koje bi išle na štetu ostalih, pa tako i malih dioničara.
Ovih 1,5 mil. kn je ogroman kredit, ali su i prihodi su preko 4,5 mil.kn.S obzirom da je Agrokoru novac dostupniji po znatno nižim kamatama za nadati se je da će niža cijena novca doći i do Belja. Prvi put se ovaj kredit spominje mislim 2010. godine i više je puta bio produživan. Očito će se ta praksa nastaviti do trenutka dok gazda ne odluči drukčije.

A jelte?Ako nam taj kredit zamjeni dokapitalizacijom eto ga na preko 96% vlasnistva napraviti ce delisting i gde smo onda?Gledam i pokusavam da shvatim kako bi to moglo biti dobro za nas male-ali ne ide mi!Prosvetlite me molim vas.

Morali bi donijeti preko 10 takvih odluka. Clanak 7.2.

A cak i da ide tako. Ako dobro racunam dosao bi do 94,17%. Naravno, uvijek je moguce da iskoci jos koji gubitak i smanji se nominala. Ili da i dio kamata ude u dokapitalizaciju. Pa da na kraju bude iznad 95%.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Odlican post Alfon

IMA puno drhtavih rucica, neka, neka,bit ce nekomu jeftinog dokupa, nakon objave relativno dobre vijesti cijena pada? Sto bi tek bilo da je predlozena nominala od recimo 20?

izgleda da će uslijediti spajanje vupika sa beljem! [emo_palacg]
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/mllBObOrv5LwDNCD8FAB5w==.PDF

Jel’ drzava i Agrokor jos uvijek djeluju skupa? Jer ovim potezom obestecivanje vise ne ide po 100 vec po 40 kn.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

jednom rječju – katastrofa. ali sve je ionako pisalo u izvješćima, ali neki nisu htjeli vjerovati svojim očima

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

New Report

Close