BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

mislim da je ovaj prika sto se postavio sa 2k na 45 mogao to utopiti za koju kunu vise da je bio malo strpljiviji ali izgleda “ima se moze se”

NLB o Mercatoru: uzeti su u obzir širi utjecaji prodaje na gospodarstvo
http://www.finance.si/8804833/NLB-o-Mercatorju-Upo%C5%A1tevamo-%C5%A1ir%C5%A1e-u%C4%8Dinke-prodaje-na-gospodarstvo

NLB tvrdi da prodaja Mercatora spada u obveze prema EK(pise business.hr), he,he,he, done deal!

Mislim da je danas na burzi opet simptom Vatreni….[emo_smijeh][emo_smijesak]..sutra bi moglo biti interesantno…

Ovi u cerpu su nakon godinu dana shvatili da se moze prodavati i po asku a ne sipanjem i spustanjem cijene. Dosao je izgleda netko tko se brine za drz novac.

http://www.business.hr/kompanije/nlb-tvrdi-da-prodaja-dionica-mercatora-spada-u-obveze-prema-europskoj-komisiji

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

Dionica MELR (Mercator) raste na ljse.. jel i to neki znak?

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

izgleda zastekalo nesto?

izgleda da su samo mali jedni od drugih kupovali

http://www.novaarena.net/vijesti/118-agrokor-u-srijedu-kupuje-mercator

burza je mjesto gdje siromašni "dolaze" loše obučeni a odlaze goli i bosi. žalosno ali istinito.

Slovenski mediji javljaju kako je posao između Agrokora i Mercatora već dogovoren te da će u srijedu Todorićeva tvrtka postati vlasnik Mercatora! Veliki dio slovenskih političara i sindikata zgrožen je time.

Povodom toga na slovenskoj je televiziji gostovao izvršni potpredsjednik Agrokora Ivan Crnjac koji je gledatelje pozdravio na slovenskom jeziku, a daljnje komentiranje ipak je nastavio na hrvatskom. Otkrio je koliko će dati za Mercator te odakle im novac, kao i kakva prava će imati zaposlenici Mercatora.

“Za 52 posto nudimo preko 800 milijuna eura i preuzimanje ukupnog duga koji iznosi milijardu i 100. Kupovina Mercatora će se financirati preko vlastitog kapitala znači čistim novcem, što znači da preuzimanjem Mercatora neće doći do povećanja visine duga na razini Agrokora. To je moguće tako što će Agrokor dobiti nove dioničare. Sama činjenica je netko spreman uložiti u Agrokor oko 600 milijuna vlastitog kapitala da dobije manjinski udio u kompaniji pokazuje pravu financijsku stabilnost Agrokora. Među novim dioničarima bit će Europska banka, IFC te J.P. Morgan”, kazao je gostujući na slovenskoj televiziji Todorićev potpredsjednik, a prenio je HRT.

Slovenci protiv Todorića

“Čudim se prodavatelju, prodaju velika poduzeća nekomu tko je bez novca.”, izjavio je slovenski ministar poljoprivrede Dejan Židan.

“Agrokor je krajnje netransparentna tvrtka. Pozivam ih da svoje financijske podatke objave u cijelosti.”, izjavio je Marko Golob iz slovenske Agencije za upravljanje kapitalnim investicijama.

Zaprepašteni su i sindikati, poručili su to iz slovenskog sindikata trgovine. “Oni kupuju poduzeća a smanjivat će prava zaposlenima da bi se izvukli iz dugova”, dodaju iz sindikata.

Ivan Crnjac pokušao je demantirati navode sindikata kazavši kako se Agrokor obvezao da neće biti smanjivanja plaća i ostalih prava zaposlenika. Tvrdi kako neće biti niti otpuštanja, a moraju zadržati i sve Mercatorove ugovore s dobavljačima.

“Ako netko bude otpušten dobit će otpremninu i još 15 tisuća eura”, kazao je Crnjac.

NLB u odgovoru na poziv Vlade prodavatelja 53-postotni udio Mercatora osigurati da prodaja ne-strateške investicije “u maksimalnom i komercijalno smislen mjere uključuju razumijevanje šireg gospodarskog i društvenog ravnoteže” . Nadalje, u skladu s najboljom praksom u obzir sveobuhvatan pogled na prednosti za slovensko gospodarstvo.

New Report

Close