Da ako izdaju po 100kn, ali odakle vam tih 100kn?? Sto ako izdaju 75 milijuna dionica po 20kn? Firma ce svakako zivnuti i ako vam nije bitan vas novac i ako mozete cekati povrat ulozenog 100 god, tada vas cijena dokapa ni ne treba zanimati. Bitno da se lova okrece.
@bisakovi
Koje su vase prognoze po pitanju Belja u buducnosti.
Tu ne mislim na sutra, mj., 6mj. vec za 5-10g..
Ne zanimaju me dugovanja, krediti, dokapitalizacija, IPO….
Mislite li da je Belje pred propascu ili ima nade da se jednog dana oplodi silni novac koji je ulozen u firmu?
Ima li nade da se ocuva pozamasan broj radnih mjesta?
Da li je po vama AUDIO(CERP) imao imalo utjecaja na ovoliki pad cijene?
Mislim da “Belje” neće bankrotirati i da nije “pred propašću”!!!
Ako su dugovi “Belja” veći od investicija,kratkoročno perspektiva definitivno nije dobra.”Belje” jednostavno ne može “servisirati” silne obveze i poslovati pozitivno!!!Dakle,vjerujem da će i ovu godinu društvo završiti sa velikim gubitkom!!!
Vjerujem da neće biti bolje sve dok se društvo ne dokapitalizira i oslobodi ogromnog tereta dugova!!!
Također sam uvjeren da će vlasnik čekati najpogodniji trenutak za njega da “zaokruži” vlasništvo dokapitalizacijom,a sve do tada dionicu “čekaju teški dani”.Dakle,pokušat će za što manje novaca dobiti što veći vlasnički dio!!!
Nakon toga,nije isključeno delistiranje dionice i “izlazak” sa burze te isplata dioničara po nekoj “mizernoj” burzovnoj cijeni!!!
Kada će do dokapitalizacije doći,teško mi je predvidjeti,ali smatram da će definitivno čekati nižu cijenu na burzi i smanjenje BV-a.
On definitivno ne mari za male dioničare.Oni su mu samo teret.
Otpuštanje dionica od strane Države,po meni,ima minoran utjecaj na cijenu na što ukazuje usporedba broja otpuštenih i protrgovanih dionica( s tim da svi stjecaoci sigurno nisu prodavali dionice)!!!
Pozdrav
Hvala na odgovoru.
Sad mi je jasnije vase stajaliste.
Ipak, ne mogu se oteti dojmu da imate interesa kako za ovu dionicu tako i za dlkv ako se ne varam 🙂
Jos jedna stavka koja nije za zanemariti po pitanju Belja, a to je turisticka sezona, odnosno “spica” turisticke sezone koja je pred vratima.
Sad se daju samo naslutiti neke stvari i iz svega se vidi da je sve smišljeno i isplanirano od strane velikih igrača na štetu malih dioničara.
Koliko ono vrijedi dionica Belja za male dioničare 300 i nešto kuna, ne nego onoliko koliko gazda kaže 1 kn, a možda bude i milostiv pa podigne ljestvicu za par lipa.
Kad bude Belje 100% u vlasništvu Agrokora vrijedit će milijarde do tada ne vrijedi ništa ćak je i precijenjeno.
kakoo god ludo država išla na ruku ( evidentno linić ) krupnom kapitalu ,osobito gazdi ,sreća za nas male građane odnosno potrošaće što je ipak dozvolila
gradnju i otvaranje sve vrste trg. centara- bila ,kaufland,špar , itd.
da nema ovih, postojale bi samo konzum prodavaonice i to sigurno sa troduplim cijenama — tek onda bilo bi ga jao nama.
vjerujem da bi tada dionica belje ipak nešto više vrijedila.
ipak treba reći da gazda nije mogao, ili nije znao spriječiti konkurenciju u otvaranju trgovina ?
Normalno da će Belje kao tvrtka opstati, radnici će i dalje raditi i dobijati plaću. Međutim smatram da će se vlasnička struktura drastično promijeniti, s tim da će kao i uvijek nastradati postojeći mali dioničari. Ovo je repriza mnogih sličnih slučajeva koji su se odigrali zadnjih godinu dana na ZSE-u.
Za malo dobiješ puno i još k tome ispadneš spasitelj radnih mjesta a mediji te slave kao “narodnog heroja”.
Drago mi je da ste i vi beljci malo otvorili oci. Ovdje su toliki prometi, da pisanje za ili protiv dionice sigurno nece utjecati na cijenu. Toda je taj kredit drzao kao osigurac za belje u slucaju da izgubi spor o obvezujucoj ponudi. Ni ovo otpustanje cerpa sigurno nije slucajno. Sve je to jedan veliki plan, kako preoteti sve sto vrijedi. A uz nasu korumpiranu vlast to je peace of cake.
Banana je potpuno u pravu. Ovdje je samo pitanje kroz koju varijantu se istiskivanje malih dioničara misli napraviti.
1. Otkup od CERP-a i branitelja po što nižoj cijeni pa onda ponuda (čitaj diktat) malim dioničarima prema nekom vrlo niskom tromjesečnom prosjeku.
2. Daljnje knjiženje gubitaka, posljedični pad cijene što dovodi do istog.
3. Isisavanje likvidnosti da bi se u jednom trenutku isprovocirala PSN i napravio dokap po 10 kn ili nešto slično.
A možda i kombinacija metoda. Svejedno. Ovdje mali dioničar nema što tražiti.
Dao je 1 kn ali je ulozio milijarde kuna
Dizao je kredite sa “lijepom kamatom” i ulagao u Belje!!!
Pogledajte kolike su investicije,a kolika zaduženost?
Pozdrav
Dao je 1 kn ali je ulozio milijarde kuna
miljarde kuna uložio, ali čijeg novca i kao posrednik da na tome zaradi.
novca kao kredit ili pozajmice od Agrokora , a Agrokor uzeo taj novac kao kredit neke banke.
belje će trebati platiti za te novce i kamate Agrokoru po potraživanju kamata po tom kreditu te neke banke , plus kamate na kredit koje agrokor daje njemu.
tako da bi belju bilo bolje da se samo zadužilo , jer bi kredit sigurno dobilo po jeftinjoj kamati
Bisakovi.
Ne moze smanjiti nominalu.
Napisao sam lijepo.
Zbog ugovora o zajednickom djelovanju.
I bez tog ugovora za tako nesto treba 75 posto glasova na skupstini.
Sto nema.
Pricate na pamet i pravite se pametni.
Bisakovi.
Ne moze smanjiti nominalu.
Napisao sam lijepo.
Zbog ugovora o zajednickom djelovanju.
I bez tog ugovora za tako nesto treba 75 posto glasova na skupstini.
Sto nema.
Pricate na pamet i pravite se pametni.
Vi bi prije svega trebali biti pristojniji!!!
Osim toga ,vrlo lako može imati 75% glasova na skupštini!!!
Dakle,može što hoće,sukladno pozitivnim propisima.
Može i dalje poslovati sa gubitkom i “isisavati” temeljni kapital!!!
Nitko drugi,osim njega ne može imati 75% glasova na skupštini.
Vaš post ,osim što je uvredljiv je i potpuno promašen!
Pozdrav