Sviđa mi se. Čvrsto se drži pozicijia. Ljudi vjeruju u ovu dionica. Ima Toda viziju.
E da smo barem u godini prije, ali nismo, s time da je jak rast bio izazvan novim BV koji je s 130 skočio na 190 kuna (otprilike). Sad kada bi došlo takvo izvješće pa makar i s izvanrednim prihodima kao prošle godine ponovio bi se rast. Ali ne znam koliko je to sada moguće. Ovisi sve o dobiti, sve iznad 10 milja gura dosta gore. Bumo videli, ne?
Prošle godine smo imali izvanredne prihode. Ove godine je vrijeme da se u FI za 2006 vide prvi rezultati ulaganja stotina miljuna kn u Belje. Umjesto izvanrednih ove godine očekujemo prave poslovne prihode kako je obećano.
Sto god mi govorili, toda je zakon.
Zajedno sa Mikijem Belje ima trziste od 15 milijuna ljudi.
Nije lose.
Uopce nije lose.
Imam ga dosta.
I drzat cu neko vrijeme
Prošle godine smo imali izvanredne prihode. Ove godine je vrijeme da se u FI za 2006 vide prvi rezultati ulaganja stotina miljuna kn u Belje. Umjesto izvanrednih ove godine očekujemo prave poslovne prihode kako je obećano.
Točno, izvanredni su bili prihodi, ali je tržište to nagradilo, ove godine ne znam što smjera.
Konzum bilježi rekorde, ovisi sada koliko je Belju “maznuo” na marži, sigurno nešto jest, jer sve gura u taj svoj Konzum. Tu može biti malo loše jer je Todoriću bitniji Konzum što ne znači da neće biti ok za Belje.
Ako bude dobit iznad 10 milijuna siguran sam da gledamo nebo.
S druge strane Toda je umjetnik u upravljanju financijama a agresivno širenje velikim dijelom temelji na novim zaduživanjima. Da bi to mogao mora konstantno dizati tržišnu kapitalizaciju Agrokora. Belje je dobra meta da uz solidno izvješće dobrim dijelom ispuni potrebe za 2007.
S druge strane Toda je umjetnik u upravljanju financijama a agresivno širenje velikim dijelom temelji na novim zaduživanjima. Da bi to mogao mora konstantno dizati tržišnu kapitalizaciju Agrokora. Belje je dobra meta da uz solidno izvješće dobrim dijelom ispuni potrebe za 2007.
Točno, i upravo se zato sve njegove firme trže dosta visoko, i ako uđeš, nekako imaš povjerenje da nećeš ispušiti upravo iz razloga kojeg si naveo.
Ja mislim da je važnije strateški pozicionirat konzum po regiji a onda automatski Belje ima veće tržište.Igračima koji imaju Belje to sigurno ne paše ali ulagačima sigurno odgovara.Jako Belje uz slabi konzum dugorocno znači puno manji uspjeh.Ja kao dionicar Belja ne zamjeram forsiranje Konzuma u cilju stratesko pozicioniranja i osiguravanja novih tržišta proizvodima belja!
baš zato rocky belje uvijek nagrabusi..
jer ide sve na uštrb ostalih iz koncerna , prvenstveno Konzuma.
Zao su i uvijek strpnje pred izvještaj Belja..[smiley10][smiley6][smiley10][smiley9]
baš zato rocky belje uvijek nagrabusi.. jer ide sve na uštrb ostalih iz koncerna , prvenstveno Konzuma. Zao su i uvijek strpnje pred izvještaj Belja..[smiley10][smiley6][smiley10][smiley9]
Sudeći prema najavama samog Tode, izvješće bi trebalo biti odlično. Znat ćemo kad je vrijeme za rast po člancima u poslovnom i intervjuima u ostalim tiskovinama. Koliko se sjećam do sada je uvijek pumpanje bilo koordinirano sa više strana a odlične vijesti u novinama nisu izostajale.
Belje je planiralo prihode za 2006. od 700 milijuna a bit će 800milijuna!
Todorić je već uložio 450 milijuna a umjesto najavljenih 500 milijuna bit će uloženo 800 milijuna.
Ova firma će mlatiti lovu samo treba vremena proći tj.čekati!!![smiley1]
Sve je to lijepo i krasno kaj vi pišete, dragi moji dioničari Belja, a i vi drugi. No vi pričate o neodređenom budućem vremenu i vašim predviđanjima, ali nitko ne komentira dokapitalizaciju Belja i “pušionu” zadnjih 5 mjeseci.
Da se razumijemo, nitko sretniji od mene ako se vaše prognoze pokažu točne i dokažu u idućih 15-45 dana, ali nekako na temelju prošlih mjeseci baš i nisam previše siguran u to.
Jer, ako je tako, tko to prodaje sve ove silne dionice zadnje vrijeme po cijenama od cca 290 kn/dionici i zašto?
Zar ne bi bilo logično da se i on strpi još mjesec dana, pa onda zaradi puno više (po vašim predviđanjima)?[smiley3]
Sve je to lijepo i krasno kaj vi pišete, dragi moji dioničari Belja, a i vi drugi. No vi pričate o neodređenom budućem vremenu i vašim predviđanjima, ali nitko ne komentira dokapitalizaciju Belja i “pušionu” zadnjih 5 mjeseci. Da se razumijemo, nitko sretniji od mene ako se vaše prognoze pokažu točne i dokažu u idućih 15-45 dana, ali nekako na temelju prošlih mjeseci baš i nisam previše siguran u to. Jer, ako je tako, tko to prodaje sve ove silne dionice zadnje vrijeme po cijenama od cca 290 kn/dionici i zašto? Zar ne bi bilo logično da se i on strpi još mjesec dana, pa onda zaradi puno više (po vašim predviđanjima)?[smiley3]
Ne bi bilo logično. Uvijek je to tako na burzi. Ima ljudi koji vjeruju u Belje i onih koji ne vjeruju. Jedni kupuju, drugi prodaju. Dokapitalizacija je već odavna uključena u cijenu. Ne misliš valjda da je pad sa 340 na 260 bio slučajan. Tu ti velika pamet ne pomaže. Strpljenje i samokontala su najbitniji.