BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nakon promjene okolnosti i promjene aktera ovoga postupka, kakva je moguća revizija ovoga svima poznatoga pravnoga postupka, puno pozdrava do novih okolnosti.

@bisakovi
Ne upuštam se baš u ove analize sporova, nisam pravnik.
Već sam pročitao da vi jeste.
Neću sad ni o tome tko je tu u pravu. Imam neko svoje mišljenje o tome, no nije baš važno, a ponekad se ni sam baš ne slažem sa njim 😉
Ja ne mislim da je agrokor trebao objaviti ponudu jer je ista obaveza nastala iz gluposti, pretpostavljam zbog aljkavosti ili neznanja. Najviše je pgriješio Samodol što je na to nalegao sa takvim zakašnjenjem. No istina je da i ovo kako je završilo nema veze sa nekakvom pravdom pa i pravom.
Način da se jedna greška onda ispravlja radeći još veću i nepravedniju, rušeći sam sustav je nešto što treba osuditi a ne podržavati.

Zato ne razumijem zašto po 100ti put provocirate ove koji su probali natjerati Agrokor da se zakon poštuje. Svi okrećemo glavu od nekih stvari pa nam je zato tako kako je.

Ja možda ne podržavam te tužbe ali još više ne podržavam ovakvo silovanje prava i mrcvarenje ljudi. Ok reči ćete da su si sami krivi što tražili svoja prava i pravdu u zemlji kojoj pravna država ne funkcionira. Istina, ali žalosna, pa im ne nabijajte to na nos.

Da je taj zakon bio “pravedan” i ispravan nebi ga se mijenjalo i kad vidite sad koje su izmjene onda shvatite gdje su bile greške u sustavu, ali to nije trebalo ići preko ničijih leđa.
Zato bi svi ipak trebali podržati one koji su tužili tj osuditi način na koji se ovdje država postavila.

Nemoj misliti na m2!

price/book value 0.4 ma dajte molim vas…jeftino do bola…ali očito da se netko nešto tu dogovorio…svakako,opet smo na rubu zakona,ne mi nego oni

ako je jeftino do bola zasto nitko ne kupuje u vecim kolicinama??????? To bi zasigurno dovelo I do kakvog-takvog rasta cijene.[emo_zacudjen]

jadni i bespomočni beljaši-nismo krivi što nam se to događa ,
ni u najstrašnijim horor filmovima nema takove mafije ,
a što se merkator vuče tako dugo – pa to oslikavada da bi kupac kupio po svaku cijenu ali nebi platio kolko košta , nemože po 1 kunu kao belje .

[color=blue][emo_cool] [b]PRAVI DUDEK IMA REGICU , DIONICE BELJE , I OVU DIVNU VLADU[] [emo_palacg][/b] [/color]

e to je pravo i pravda, pokradu te, a ti nemaš pravo tužiti ih jer se ne odlučuje o tvojim pravima i obavezama i naprosto nemaš pravni interes i sad kako nazvati pravni sustav ove države?

Ma tko vas je pokrao???
Pravni postupak je u cijelosti proveden!!!
Vi mislite da ako Odluka Vama ne odgovara ,da samo zato nije dobra?
Pozdrav
[/quote]
kolega bisakovi
tko nasje pokrao – male dioničare Belja još uvijek krade država, a tko ima koristi …
pravni postupak – je proveden na način da niti jedan sud nije razmatrao meritum stvari, tj dali je ili nije nastala obaveza preuzimanja.
Postoje dva oprečna rješenja Hanfe, prvo (po meni) utemeljeno na postojećim i nama dostupnim dokumentima i drugo koje nema nikakvo dokumentirano uporište sem izjava nekih svjedoka koji svoje izjave ne mogu potkrijepiti nikakvim dokumentom.
Odluka nije dobra ne zato što ne odgovara meni, već zato što je po principu: “kome ti vjeruješ, meni ili svojim očima”

Ne sramim se svojega siromaštva, Do njega sam dosao postenim radom !!!

Mislim da je taj slucaj na Europskom sudu i da nije to skroz gotovo

price/book value 0.4 ma dajte molim vas…jeftino do bola…ali očito da se netko nešto tu dogovorio…svakako,opet smo na rubu zakona,ne mi nego oni

Ima puno potcjenjenijih dionica na Zse,a ovdje se knjigovodstvena vrijednost stalno smanjuje.
Pozdrav

Ima puno potcjenjenijih dionica na Zse,a ovdje se knjigovodstvena vrijednost stalno smanjuje.
Pozdrav
[/quote]

ZSE je puna i dionica/tvrtki sa gorim stanjem nego Belje, što ste se toliko zapeli za Belje, ako nemate interesa!? Gospodine “zar ne”, “pozdrav” i “!!!!” 😛

Ovo novo rjesenje Hanfe,presude na TS i ostalo bi na kraju balalajke moglo i past. Prvo jer postoje odluke Ustavnog suda koje kazu da Upravni sud nije sud pune jurisdikcije. Pred upravnim sudom mali dionicarima nije priznato svojstvo stranke jer se tu navodno ne odlucuje o pravima malih dionicara, a na trgovackom sudu ih se odbilo jer je rjesenje Hanfe ukinuto pa po tome oni tumace da obveza nije nastala mada ona nastaje po zakonu. Znaci ovdje imate povredu Ustava u clanku 19. ako rjesenje Hanfe(novo) nije utemeljeno na zakonu,clanak 26. jednakost pred zakonom,clanak 29.Svatko ima pravo da zakonom ustanovljeni neovisni i nepristrani sud pravično i u razumnom roku odluči o njegovim pravima i obvezama i da ne nabrajam dalje. Sad ko je uporan mozda jednog dana i vidi neku kintu zajedno sa kamatama. Ovi igraju na kartu da ce vecina odustat sto i hoce pa ce opet proc liso.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Ovo novo rjesenje Hanfe,presude na TS i ostalo bi na kraju balalajke moglo i past. Prvo jer postoje odluke Ustavnog suda koje kazu da Upravni sud nije sud pune jurisdikcije. Pred upravnim sudom mali dionicarima nije priznato svojstvo stranke jer se tu navodno ne odlucuje o pravima malih dionicara, a na trgovackom sudu ih se odbilo jer je rjesenje Hanfe ukinuto pa po tome oni tumace da obveza nije nastala mada ona nastaje po zakonu. Znaci ovdje imate povredu Ustava u clanku 19. ako rjesenje Hanfe(novo) nije utemeljeno na zakonu,clanak 26. jednakost pred zakonom,clanak 29.Svatko ima pravo da zakonom ustanovljeni neovisni i nepristrani sud pravično i u razumnom roku odluči o njegovim pravima i obvezama i da ne nabrajam dalje. Sad ko je uporan mozda jednog dana i vidi neku kintu zajedno sa kamatama. Ovi igraju na kartu da ce vecina odustat sto i hoce pa ce opet proc liso.

Mislim da je Vaše viđenje “konačnog pravnog razrješenja” u ovom slučaju potpuno pogrešno.
Ne postoji mogućnost utvrđivanja obaveze po prvotnom rješenju,a o provedbi obaveze po starom Zakonu ne vrijedi ni razmišljati!!!
No svatko ima pravo na mišljenje.
Pozdrav

Pa tocno da svatko ima pravo na svoje misljenje. Misljenja su ko supci svatko ima svoje. No ja ne trazim utvrdjenje po prvotnom niti ikakvom drugom rjesenju vec po zakonu. E sad sto mi sud to onemogucava to je povreda Ustava clanak 29.Svatko ima pravo da zakonom ustanovljeni neovisni i nepristrani sud pravično i u razumnom roku odluči o njegovim pravima i obvezama. Ja uopce ne ulazim u to da li je obveza nastala ili ne. Ja zelim da to sud utvrdi jer ja smatram da je nastala,a Hanfa u cijem ona interesu radi me ne interesira kao sto me ne interesira ni zajednicko djelovanje antihrvatskih Vlada sa Agrokorom koje je usput suludo. Prije koju godinu su pricali da zajednicki djeluju,a u medjuvremenu otpustili pitaj Boga koliko dionica.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

New Report

Close