Što se tiče podjele državnih dionica braniteljima ja bi najrađe da im sve preostale podijele. Siguran sam da velika večina njih to ne misli prodavati. 90% ih odustane kad čuje da dionice treba registrirati sa brokerom. To im je već prevelika tlaka. SA druge strane dobra baza dioničara branitelja bila bi dobra prva crta obrane protiv eventualnih agresivnih pokušaja istiskivanja.
Branitielji su do sad već pokazali da znaju zagalamiti kada treba. Zamislite kako bi se oni osjećali da su čuli da im dionice koje im država daje vrijede 1kn kako Todorić kaže. Dugoročno u vlasničkoj strukturi dobijamo jednu socijalnu kategoriju koja će još duuuugo godina imati snagu izvršiti značajan pritisak na državu što je po meni pozitivna stvar u borbi manjinskih dioničara za očuvanje svojih prava.
mi mnogo pričamo i mučimo se o belju ,o gazdi, o cijeni dionice i jeli gazda pošteno stekao toliko puno dionica belja
NIKADA se gazda nije oglasio i o svemu tome i ljudski progovorio.
ŠTETA jer bilo bi mu lakše a sigurno i svima nama ako bi rekao pravu istinu
CERP -6000kom.
Otpuštanje dionica Belja od strane Cerpa nema ,po meni,nikakvu bitnu ulogu u padu cijene!!!
To su zanemarivo male količine za veće investitore!!!
Mnogi forumaši uvijek traže “krivca” negdje drugdje(teorija urote).
Pozdrav
1,8 mil državnih dionica od kraja 2010. + 175 000 privatnih.
Što je to za ovako efikasno tržište.
Svašta se da pročitati.
Agrokorov kredit je imao dospijeće najkasnije do 31.12.2013.
Str. 30 fin izvještaja
http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/BLJE-fin2010-1Y-REV-K-HR.PDF
"31.1.2010. je Belje sklopilo Sporazum s Agrokorom o davanju zajma do 31.12.2010. do iznosa od 1,5 mlrd kuna uz jednokratno (!) vraćanje u roku od 36 mjeseci od zaključivanja sporazuma (dakle do 31.1.2013.) uz kamatu od 4%."
[/quote]
Posljednje revidirano godisnje izvjesce (za 2013.), stranica 33:
“Dugorocni zajam odobren je od strane drustva Agrokor d.d. uz godisnju kamatnu stopu od 7% s dospijecem u 2015. godini.”