BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Čim malo cijena ode gore, odmah se sustavno ruši.Umjesto da se malo strpe i pričekaju bolje visine dionica se gazi i gazi.Jadno.

Može mi netko objasniti koja je razlika između ruskog i francuskog kredita?

Moje mišljenje je da bi Agrokor morao pod hitno usporiti jer postaje previše izložen u kreditima, a ne vidim neka razvojna ulaganja.

Da li je i Belje jamac za ovaj novi kredit?

Ovo me jako podsjeća na Dioki, stalno zaduživanje i ulaganje u "razvoj", Dina, ali tamo je proizvod bio visoko profitabilan, tako da ne vidim baš svijetlu budućnost, kao ni razlog stalnog uzimanja kredita.

Iskreno volio bi da se prevarim.

Ali da Hrvatska ne može proizvoditi hranu za vlastite potrebe je žalosno.

Uvoz hrane se povećava konstantno, a cijene se nisu snizili u EU kako nam je rečeno.

Po tome se vidi da domaći proizvođači hrane nemaju mogućnosti smanjenja cijene hrane, a stranci to obilato koriste.

Ruski kredit je za preuzimanje Mercatora, francuski za preuzimanje Belja, kažu ljudi..

Pa dokle vise?! Sa 80kn na 39kn u deset mjeseci.

Evo polako neke stvari izlaze na vidjelo.
Prihodi od prodaje veći za 91 mil kuna. +27%
Amortizacija po 1Q veća za 35%, ali operativna dobit je veća za 10%, a EBITDA je 82 mil kuna što je +18,3%

Izašlo i godišnje, sad se vidi da se mijenja struktura prihoda
Povećava se prodaja finaliziranih proizvoda.
Prihod Baranjeke u 2013 veći za 15%, a prihod tvornice mliječnih proizvoda narasli za 21%

Nemoj misliti na m2!

Ne mogu vjerovati da je to istina . Sve top firme pusiona dobit a ruzno pace da je postalo labud .

Jeli onih 6 mil. Eura od Belja transa uracunato u ukupne prihode ili nije…

Rezultati:
Povećanje prihoda sa 338 na 427 mil kn. Bolje ne može.
Povećanje dobiti sa 1,35 na 2,2 mil kn. Za početak su pokazali malu dobit a jednom će morati i stvarnu. No tad će cijena dionice biti sa jednom nulom više.
Trenutna cijena je smiješno mala,
LP

Jeli onih 6 mil. Eura od Belja transa uracunato u ukupne prihode ili nije…

cini mi se da ne
ja sam se isto to zapitao
ali narasli su prihodi od prodaje
a prodaja belje transa ne spada u tu kategoriju u financ. izvjescu

Gdje ste procitali to izvjesce ja jos nisam nista nasao .

Rezultati:
Povećanje prihoda sa 338 na 427 mil kn. Bolje ne može.
Povećanje dobiti sa 1,35 na 2,2 mil kn. Za početak su pokazali malu dobit a jednom će morati i stvarnu. No tad će cijena dionice biti sa jednom nulom više.
Trenutna cijena je smiješno mala,
LP

1,35 : 338 = ?
2,2 : 427 = ?
427:338 = ?

@ZZtop
E ne tako računati, firma je u zamahu, ujedno opterećna svim i svačim, a mora biti konkurentna kako na domaćem tako i na stranom tržištu!

je 6 mil je uracunato u prihode

New Report

Close