BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kad će se konačno znati je li kupljen Mercator??? ovo čekanje izluđuje [emo_ljut]

I šta misliš, što će se dogoditi ako kupe Mercator?
Očekuješ da će cijena skočiti za 50%?

Cijena dionice BLJE bi špekulativno mogla skočiti za koju kunu nakon objave, ali se mogu kladiti da će se nakon toga vratiti gdje je i bila. Mislim da svi skupa previše očekujete od kupovine Mercatora.

Ja u tom slučaju kratkoročno ne očekujem ništa posebno za BLJE-R-A.
Efekt bi mogao nastupiti u srednjeročnom razdoblju.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Koja kuna plus je dobro .

@serislav
Pa čak i u nogometu se pokušava Mamiću stat na rep sa Dinamom i Lokomotivom. I to je u ovoj državi najveći problem a ovo što navodiš između Belja i ostalih trg. društava u Agrokoru to je “TRŽIŠTE”
Nego cijenjeni imatelji Belja, a i sam sam ponosni suvlasnik istoga. Što mislite dali će ovih 6m. eura dobivenih prodajom Beljetransa dati nam pozitivan 1q 2014g.?

preuzimanje mercatora je najveći deal ikad na balkanu i promijenit će strateške odnose strahovito između hrvatske i slovenije
.
jeste primjetili da todorić ima proizvodnju u hrv,bih,srbiji,mađarskoj a da nikad nije u sloveniju gledao.ali zato im uzima merkator koji nije obična kompanija nego je nastala kao državni plan da svi proizvođači dobiju iz slovenije dobiju policu na tržištu balkana gdje inače ne bi mogli doći.
zato su se i zvali merkator sistem,malo proguglajte koga zanima.
ali kako je janković izgubio poziciju u merkatoru zajedno sa todorićem ulazi u deal i agrokor preuzima merkator i dobijamo retailera sa 5 milijardi eura prihoda.
i onda netko tvrdi da belje-tj agrokor hrana neće profitirati od toga.

kad će se konačno znati je li kupljen Mercator??? ovo čekanje izluđuje [emo_ljut]

I šta misliš, što će se dogoditi ako kupe Mercator?
Očekuješ da će cijena skočiti za 50%?

Cijena dionice BLJE bi špekulativno mogla skočiti za koju kunu nakon objave, ali se mogu kladiti da će se nakon toga vratiti gdje je i bila. Mislim da svi skupa previše očekujete od kupovine Mercatora.

Ja u tom slučaju kratkoročno ne očekujem ništa posebno za BLJE-R-A.
Efekt bi mogao nastupiti u srednjeročnom razdoblju.
[/quote]

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

@serislav
Pa čak i u nogometu se pokušava Mamiću stat na rep sa Dinamom i Lokomotivom. I to je u ovoj državi najveći problem a ovo što navodiš između Belja i ostalih trg. društava u Agrokoru to je "TRŽIŠTE"
Nego cijenjeni imatelji Belja, a i sam sam ponosni suvlasnik istoga. Što mislite dali će ovih 6m. eura dobivenih prodajom Beljetransa dati nam pozitivan 1q 2014g.?

Po zadnje dostupnim podacima…. Beljetrans je za 2010 god. imao niti 400.000 Kn dobiti… a u godišnjme FI za 2012 Belje, na dan 3.6.2013
Godišnji izvještaj 1Y., revidirano, nekonsolidirano, 2012. godina. (ISPRAVAK) čini mi se da nije nidje iskazan neki prihod od Beljetransa tj. pod pod listom prihoda od povezanih društava Belja, istog nema na listi… (barem ga ja ne vidim)
http://rgfi.fina.hr/JavnaObjava-web/pSubjektTrazi.do
http://www.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=BLJE-R-A
http://www.fininfo.hr/Poduzece/Pregled/beljetrans/Detaljno/75234

Pošto je jasno da gazda ove dionice ima svoga konja za trku, a ja bih rekao da ima
konja kolko hoće za trku, s obzirom da mu odgovara što manja cijena dionice, teško je očekivati neki njezin rast.

[color=blue][emo_cool] [b]PRAVI DUDEK IMA REGICU , DIONICE BELJE , I OVU DIVNU VLADU[] [emo_palacg][/b] [/color]

i onda netko tvrdi da belje-tj agrokor hrana neće profitirati od toga.
U Agrokoru će se ravnati naprije po tome što žele kupci koji dođu kupovati u Mercator. Ako kupci budu preferirali neke Agrokorove proizvode, onda će ih uvrstiti, ako ne budu preferirali, neće ih uvrstiti. Bili bi ludi kad bi išli protiv ukusa potrošača. Inače, već i sada se u Mercatoru Slovenija može kupovati hrvatska roba.

Samo vi lamentirajte o tome što će Agrokor prodavati u svome Mercatoru, danas ili sutra je potpisivanje ugovora, a Laško je u velikoj žurbi zbog insolventnosti, i upiru na što brže okončanje.

Pošto je jasno da gazda ove dionice ima svoga konja za trku, a ja bih rekao da ima
konja kolko hoće za trku, s obzirom da mu odgovara što manja cijena dionice, teško je očekivati neki njezin rast.

Naravno, a i ostaje pitanje slabog poslovanja Belja zbog sukoba interesa gazde proizvođača i gazde trgovca.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Samo vi lamentirajte o tome što će Agrokor prodavati u svome Mercatoru, danas ili sutra je potpisivanje ugovora, a Laško je u velikoj žurbi zbog insolventnosti, i upiru na što brže okončanje.

može mišljenje kako će se to odraziti na cijenu dionice belja?
hoće probiti 48 ili trafnut ispod 40?
baš ti hvala unaprijed na ljubaznosti.

free flow information

do kraja tjedna smo opet nazad preko 50.

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

Novi među TOP 10 od T-dana 18.02.je ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK
dali slučajno ili ne, 20.02. je Finace objavio navodni dogovor sa Erste bank i Raiffeisen bankom, vjerovnicima Mercatora…
http://www.business.hr/kompanije/agrokor-se-dogovorio-s-bankama-vjerovnicama-mercatora
Važeći podaci za uredovni dan 25.02.2014

BELJE D.D./REDOVNA DIONICA BLJE-R-A

Vlasnik/nositelj računa (OIB) / Suovlaštenik/imatelj VP (OIB) Stanje [%] Vrsta računa
1. AGROKOR D.D. (05937759187) 5.020.682 61,11 Osnovni račun
2. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. (14036333877)/PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND (99318944138) 576.643 7,02 Skrb. račun
3. CERP (38083028711)/REPUBLIKA HRVATSKA (52634238587) 332.879 4,05 Zast. račun
4. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. (23057039320) 75.284 0,92 Osnovni račun5. PBZ D.D. (02535697732) 40.473 0,49 Skrb. račun
6. OTP BANKA D.D. (52508873833) 32.781 0,40 Skrb. račun
7. INTERKAPITAL VRIJEDNOSNI PAPIRI D.O.O. (68481874507)/MARKOVIĆ NENAD (64828450804) 28.855 0,35 Skrb. račun
8. PBZ D.D. (02535697732) 28.100 0,34 Skrb. račun
9. PERERA TATJANA (68855302236) 23.973 0,29 Osnovni račun
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. (92963223473) 19.990 0,24 Skrb. račun
Ukupno: 6.179.660 75,22

New Report

Close